USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Білл Гейтс вважає, що жителям багатих країн потрібно їсти тільки синтетичне м'ясо

17 Лютого 2021 22:05
Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс упевнений, що жителям заможних країн потрібно відмовитися від виробництва натуральної яловичини і перейти на споживання штучної, щоб подолати кліматичну кризу.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Independent.

Відмову від натуральної яловичини мільярдер пояснив проблемою з викидами метану внаслідок годування великої рогатої худоби. Бактерії у травній системі тварин також виділяють метан під час перетравлення їжі, наголосив Гейтс.

За його словами, подолання викидів від сільського господарства, зокрема тваринництва, є однією з найскладніших кліматичних проблем, яку потрібно вирішити.

«Я не думаю, що найбідніші 80 країн їстимуть синтетичну яловичину. Я вважаю, що всі багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину. До різниці смаків можна звикнути», - сказав Гейтс, додавши, що з часом смак штучного м’яса зроблять ще кращим.

Він зазначив, що перехід до альтернативи натуральному м'ясу можливий для країн з середнім і високим рівнем доходу, однак це буде політично складним завданням.

В африканських країнах Гейтс пропонує використовувати генну модифікацію тварин, щоб різко збільшити кількість яловичини на душу населення, контролюючи водночас обсяг викидів метану. Зауважимо, Білл Гейтс разом із дружиною є найбільшими власниками сільськогосподарських земель в США. Також у найближчі п’ять років він планує інвестувати два мільярди доларів у проекти з боротьби зі зміною клімату.

Як наголошує видання, в світі налічується близько 1,4 мільярда великої рогатої худоби, що становить друге за величиною джерело викидів парникових газів після харчових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Володимир Показати IP 17 Лютого 2021 22:49
Ага,Гейтс просто інвестував в штучне мясо,і тепер парить брєд,шо корови забагато п*рдять забруднюють екологію,треба пластмасове мясо їсти))
Лучанин до Володимир Показати IP 18 Лютого 2021 00:09
Ти просто ід**т. Йди свиню порай!
Сталін Показати IP 18 Лютого 2021 05:59
А хто такий це поц Біл Гейц щоб вказувати що кому істи????
Нострадамус Показати IP 18 Лютого 2021 08:19
А вiн мае право вирiшувати за iнших?
Встидаюсь спитати Показати IP 18 Лютого 2021 08:26
А що тоді повинні їсти не багаті країни?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus