USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Глобальне потепління призведе світ до нового глобального замерзання, – вчені

30 Липня 2023 00:21
Глобальне потепління приведе світ до нового глобального замерзання: океанські течії, які зупиняться, перетворять Європу в морозильник і відкриють новий льодовиковий період вже до кінця століття.

Про це пише The New York Times.

Система океанських течій, яка регулює клімат на Землі, може зруйнуватися раніше, ніж очікувалося. Останнього разу, коли потужна циркуляція океанських течій, що формують клімат навколо Північної Атлантики, значно сповільнилася, Європу скував глибокий холод на понад тисячоліття. Це було приблизно 12 800 років тому.

Данські вчені зауважили, що різке ослаблення течій або їхня зупинка може статися до кінця ХХІ століття. Навіть для самих дослідників результати їхньої роботи стали неочікуваними.

Як сказала професорка статистики Копенгагенського університету Сюзанна Дітлевсен, потенційна катастрофа настане так скоро, як ніхто не очікував. І до цього призведе різке танення вічної мерзлоти в Арктиці, зникнення тропічних лісів Амазонки, знищення льодовикових покривів Гренландії та Західної Антарктики.

Читати ще: Екстремальна спека повторюватиметься кожні 2-5 років, – вчені

«Щойно потепління в світі перевищить певну точку, ці та інші явища можуть початися стрімко», – додала вона.

Більшу частину північної півкулі може скувати холод. На узбережжях Північної Америки і Європи можливе більш швидке підвищення рівня моря. Північна Європа може зіткнутися зі сніговими штормами.

«Дуже ймовірно, що ми вже впали зі скелі і не знаємо про це», – додав дослідник Халі Кілборн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus