USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Головні тези дебатів Зеленського та Порошенка – на «Олімпійському»

19 Квітня 2019 22:16
Дебати кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка розпочалися о 19.00 на НСК «Олімпійський» в Києві.

На стадіоні встановили дві сцени, одна навпроти іншої. Передбачалося, що кожен кандидат буде виступати на своїй сцені, проте на початку Петро Порошенко перейшов на сцену до Володмира Зеленського.

Проводили дебати кандидатів у президенти на «Олімпійському» будуть двоє журналістів – голова правління «Громадського радіо» Андрій Куликов та ведуча ICTV Олена Фроляк.
О 16 годині на стадіон почали приходити охочі, які зарезервували собі місце, аби наживо побачити дискусію політиків. Очікується, що глядачами дебатів стануть майже 60 тисяч українців.

Глядачі, яких пропустили на стадіон, пройшли жорстку перевірку на наявність небезпечних предметів та тверезість. За порядок на стадіоні відповідають службовці Нацполіції, Нацгвардії та ДСНС.

Початково на стадіоні були встановлені дві сцени для кожного з кандидатів, однак Петро Порошенко прийшов на сцену до Володимира Зеленського після виконання Державного Гімну.

Промова Зеленського

Першим свій 5-хвилинний виступ розпочав шоумен Володимир Зеленський відповідно до жеребкування. Зеленський назвав Україною «дуже модною, чистою та демократичною» країною та зазначив, що у 2014 році не міг себе уявити на цьому місці.

Я сам був за пана Порошенка, це правда. Але я помилився. Ми помилились, – із цих слів Зеленський розпочав свою промову.

Зеленський нагалосив, що курс Порошенка «жити по-новому» став для укранців курсом «виживати». Під час свого виступу кандитат згадав про обіцянку Порошенка «зупинити війну за 2 тижні» та Револію Гідності. Шоумен стверджує, що усе переросло у Ілловайськ та Дебальцево, а Майданом «скористалися негідники».

«Ми голосували за одного Порошенка, а обрали іншого. Це правда. Бо існує два Порошенка», – сказаав зі сцени Зеленський, назвавши так званого другого Порошенка «Петром ІІ».

Після цього Зеленський звинуватив Порошенка у низці невиконаних обіцянок та назвав себе «не політиком, а простою людиною, яка прийшла зламати цю систему».

Промова Порошенка

Порошенко зазначив, що його команда чекала 3 тижні, поки його команда опонента наважиться на дебати.

Ми маємо позицію, коли пан Володимир ховається від журналістів, від опонента та від українського народу. Бо право українського народу – знати, що збирається робити кандидат у президенти воюючої країни. І збирається робити він, а не його члени штабу, консультанти і радники, – сказав він.

Чинний президент наголосив, що країна стоїть сьогодні перед викликами, які потребують від президента мужності, сили і міжнарожного досвіду. Порошенко згадав про «курс молодого бійця», про початок якого оголосила команда Зеленського. При цьому він згадав, що Зеленський ухилявся від військової повістки ще чотири роки тому.

«Якщо ми не маємо відповіді на ці питання – це слабкий голова держави, який не може витримати ударів Путіна», – додав Порошенка.

При цьому чинний гарант додав, що вірить: Зеленський здати Україну Росії не хоче. Однак, за його словами, це хоче зробити Путін – і сьогодні Україна повинна уникати усіх ризиків.

Ви – не кіт у мішку, ви – мішок. А в вашому мішку чорти і коти, включаючи олігархів, колишніх регіоналів і всього того, що загрожує моїй державі. І ми вас не допустимо до влади, пане Володимире, – завершив Порошенко.

Найважливіші цитати Зеленського

– Чи міг я колись уявити, що я, простий хлопець із Кривого Рогу, боротимуся за крісло президента? Боротимуся проти людини, яку ми впевнено й беззастережно обрали президентом України в 2014 році. Я сам був за пана Порошенка. Але я помилився. Ми помилилися.

– Я був дуже багато раз в АТО. В мене було дуже багато зйомок «Вечірнього кварталу». Від кого я ховаюся? Від яких повісток я ховаюся? Я публічна людина, хіба мене не могли знайти й дати повістку? Про що ви говорите? Ви знову брешете.

– З приводу пана Коломойського я вам одразу скажу: усі люди, які порушують закон, усі «свинарчуки», «гладковські» – і якщо серед них потім буде Коломойський – усі сядуть за ґрати. Вони сядуть не за два тижні. Це не обіцянка. Це серйозна тема і справа українського суду. Вони сядуть тоді, коли порушать закон.

– Ви (Порошенко – 24 канал) говорите: «Чітку дай нам відповідь». Але я не у прокурора і я нічого не зробив, щоб там бути. А Вам, може, й доведеться там зустрітися... Україна отримала шлях до Європи, і це найголовніше. Українці заплатили дуже велику ціну – життями людей. Але ви – не пророк, а я – не Мойсей. І ми не можемо кудись вести Україну. Тому що Україна йде до Європи.

Найважливіші цитати Порошенка

– Я вірю, що пан Володимир не хоче здати Україну. Я вірю, що у пана Володимира немає мрії затягнути Україну назад у Російську імперію. Але у Путіна є така мрія. Ми точно повинні прибирати всі ризики для українського майбутнього.

– Ваша команда сказала, що Ви вже почали проходити курс молодого бійця. Це хороша річ. Але варто було його розпочати чотири роки тому, в 2014, коли країні потрібні були добровольці. Натомість Володимир ховався від повісток, за якими його викликали в військкомат.

– Винні за Іловайськ, за Дебальцеве – Путін, російська армія і російська агресія. Винні ті, хто знищив нашу армію. Ми її ціною надзвичайних зусиль добровольців, волонтерів , відбудували. Відбудували тоді, коли ви (Зеленський – 24 канал) ховалися від армії, не отримуючи повістки.

– Яскрава обгортка. А всередині сидять соратники Азарова, соратники Януковича, всередині сидить «п’ята колона», всередині сидять росіяни і олігархи-втікачі. У нас ще немає результатів президентських виборів, а вони вже підняли голови, і вчора прийшли за «Приватбанком».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
свідОК Показати IP 19 Квітня 2019 19:22
Порошенко себе поховав!!! Відповідей на питання немає і йде пряма агітація, а не як потребують дебати, відповіді на запитання і які відповіді - повний брєд!!!
Волинянка до свідОК Показати IP 19 Квітня 2019 21:27
Не було конкретних відповідей і в Зеленського, була блискуча гра артиста -КВН-щика. В нього немає конкретних відповідей взагалі, крім обраної команди с партії регіонів, він сам напередодні сказав, що буде вчитись та вирішувати все по ходу справ. До речі, якраз зараз, на суспільному, Порошенко конкретно відповідає на питання людей
Народ до Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 22:30
Підставні люди з погодженими в пороха запитаннями!)))
патріот до Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 22:52
Які питання можуть бути до Зеленського по державних питаннях? :) По - все життя у політиці і у комфортних, теплих кабінетах - може досить?!
К.лучанин до Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 23:07
А Ви чули програму Порошенка у 2014р? Із чим він тоді йшов на вибори і що зроблено? Громадянам України стало краще жити? Ні ! Тоді навіщо його тоді обирати. В жодній , повторюю, в жодній країні люди таких повторно не обирають!!! Американці ( беру як приклад) не обирають повторно Президента, якщо їхнє життя погіршилось при ньому бо навіщо він їм такий глава держави.ізьміть ту саму Польщу, Чехію, Білорусь врешті -решт. Хоч одна реформа в УКраїні за 5років до пуття доведена ? Ні, жодної ! А пенсійна недореформа всіх задовольнила? А зарплати гідні лікарям дали? В нас в лікарнях немає хороших спеців, медсестер навистачає бо більшість втікає за кордон ( благо безвіз порошенківський допомагає). Недавно я лікувався в лікарні і знаю цю ситуацію на власній , як кажуть, шкурі. Можна ще багато чого додати,, але досить цього.
Степан (Крымчанин) Показати IP 19 Квітня 2019 20:10
Слабенький В.З. Але, це практично не вплине на результати.
Упс! Показати IP 19 Квітня 2019 20:57
Ох і "надебав шоумен гаранту по самі ..вінця і пішов петруччо сьорбати й присьорбувати....Тепер жінка вдруге за 35 рочків побачить його "найтверезішим"
Волинянка до Упс! Показати IP 19 Квітня 2019 21:30
Порошенко пішов прямо на Суспільне і зараз у прямому ефірі з конкретикою. Потім у нього буде розмова по телефону зі США, його обов'язки президента ще не закінчились
Анатоль до Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 22:38
По телефону пеце США скажуть пакуй чемодан, пеця
Вау до Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 22:55
Конкретику 5 років бачили! Чому за спиною Порошенка не його команда яка мала б його підтримувати, а родина? Чи команда вже на валізах? Це багато про що говорить і все зрозуміло :)
777 до Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 23:03
вы уже без сша задницу вытереть не способны.может пора своим умом жить и интересами своей страны.
Анонім до Волинянка Показати IP 19 Квітня 2019 23:09
Він до мене вже два рази звонив,шкода що послати не можна,запис.Так просить,щоб за нього голосували,аж гидко це слухати.
Людина Показати IP 19 Квітня 2019 21:54
Мені більше сподобався Зеленський, чесніший і простий. Думаю справу Приватбанку розглянули перед дебатами не випадково. Зараз Порошенко почне шанатжувати банкрутством банку.
До вас Показати IP 19 Квітня 2019 22:17
Ви Дов'йоби? Він с#а називає сепарів "повстанцями"- а ви мелете що він себе показав!??
Вам до До вас Показати IP 20 Квітня 2019 10:14
Будьте уважні! Він зачитував запитання людей з різних регіонів,як було поставлене питання -так він і прочитав.Не потрібно перекручувати!!!
громадянин України до До вас Показати IP 20 Квітня 2019 11:02
https://www.president.gov.ua/news/promova-prezidenta-u-cyurihskomu-universiteti-34546
Анонім до До вас Показати IP 20 Квітня 2019 12:01
Та ти шо? Знайди промову Порошенка у Цюріху від 20 січня 2015 року, де він також їх називає повстанцями. Почніть з себе.....
пенсіонери Показати IP 19 Квітня 2019 22:21
де відрубані руки? де вкрадені неіндексовані пенсії? де закінчення АТО за три дні? де........??? нема чим правду крити брехливому ганебному пенсійному крадію петьку порошенку і нецікаво цьго шоколадного хряка-брехуна слухати! ми за цьго хряка-порошенка непроголосуємо за обкрадені наші пенсії!!! зрадника крадія-порошенка з конфіскацією награбленного посадити довічно на нари!!!
Реаліст Показати IP 19 Квітня 2019 22:33
Порошенко, скільки ти будеш використовувати свого *коника* - Путіна? За що не візьмешся говорити - всюди Путіним закінчуєш. Пора кидати це залякування населення України, петрику.
еге Показати IP 19 Квітня 2019 23:47
ГАНЕБНОГО КРАДІЯ ПЕНСІЙ брехливого злочинця петька-хряка порошенка і його провладних свинарч...БєПєПє-подєльніків після виборів НЕВИПУСКАТИ ДРАПАТИ З УКРАЇНИ бо його чекають НАРИ з конфіскацією награбленного в народу!!!
Андрій до До вас Показати IP 20 Квітня 2019 00:14
Якщо б Ви уважно спостерігали за дебатами, то помітили б як Зеленський сказав : "А зараз запитання від народу...." І почав зачитувати по порядку. І в одному з запитань і назвали "сєпарів" повстанцями. То не він сказав, він просто зачитав те, що йому якась людина написала. Так що його вини тут немає.
бодун Показати IP 20 Квітня 2019 04:51
я бачив щойно сон прийшов 2024 дебати на хрещатику й український народ благає зе щоб залишився
Кіт Показати IP 20 Квітня 2019 06:07
Я вчора дивився на це все і душа розривалась, дай, Боже, цій молодій людині сил і здоров'я, він чесний хлопець, Володя, і я йому вірю!
Je suis votre pays Показати IP 20 Квітня 2019 10:44
А якби питання прозвучало коректно? То якою все ж була би відповідь? Що робили цукерки Рошен в пайках у сепарів?
Ніла Показати IP 20 Квітня 2019 17:34
Наші пенсії в 3,5 рази зменшились, бо призначались, коли долар був 8грн., а при теперішньому курсі дуля з маком, от і вся ариіметика, і ніякої індексації, коротше, обікрали, а та с*ка гонтариха сидить собі в Англії і коньячок попиває, нехай віддадуть зароблене.
Ирина до Ніла Показати IP 20 Квітня 2019 21:56
Включи мозги, если они у тебя есть! Тебя обокрала не теперешняя власть, а предыдущая.
valdis peish до Ирина Показати IP 21 Квітня 2019 09:15
Правільна! То всьо папередніки! Іріна включі мазгі!
Хівря Показати IP 21 Квітня 2019 20:34
Ирина, у тебя мозги вытекли, пойди купи себе новые.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus