USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Голову Центру протидії корупції підозрюють у розкраданнях

18 Лютого 2020 16:39
Національна поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань справу про можливе розкрадання міжнародної технічної допомоги за участю Центру протидії корупції.

Ці дії було виконано за заявою народного депутата Андрія Деркача. У розміщеній у Facebook заяві він стверджує, що якщо Нацполіція доведе справу до логічного завершення, Дмитру Шерембею та Віталію Шабуніну загрожує від 7 до 12 років ув’язнення, пише Інтерфакс Україна.

«Зокрема, вони організували схему з розкрадання коштів міжнародної технічної допомоги через створену Шерембеєм БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ/СНІД» (ЛЖВ). У 2015-2017 рр. через підконтрольні ЛЖВ структури пройшло $142,9 млн», – заявив Деркач.

Читати ще: Дубінський розповів, як «грантоїди» розкрадають кошти міжнародної допомоги

Він зазначив, що також є інформація про те, що Шерембей та Шабунін лобіювали інтереси комерційних компаній під час закупівлі медичного обладнання та ліків.

«Частина цих компаній – з ознаками фіктивності та з негативною діловою репутацією», – повідомив народний депутат.

На думку Деркача, США мають допомогти в розслідуванні цієї справи.

«Оскільки використовувалися гроші уряду США, вважаю, що слідство має скористатися можливостями міжнародно-правової допомоги в рамках чинних договорів», – резюмував депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 18 Лютого 2020 20:02
Оце і вся гірка правда про україну
Народна прокуратура Показати IP 19 Лютого 2020 00:33
Країна, де чудово живуть лише революціонери, антикорупціонери, контрабандисти та подібного роду шахраї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus