USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Десять разів відкладали засідання: на Волині водійка, яку спіймали п’яною, хотіла уникнути покарання

20 Серпня 2023 22:04
На Волині судили водійку, яку спіймали п’яною за кермом. Заявами адвокатів про перенесення засідань розгляд справи намагалися затягнути, однак правопорушниця все ж отримала законне покарання.

Про це йдеться у постанові Локачинського районного суду.

З протоколу відомо, що правопорушення трапилося 26 лютого під час комендантської години в селищі Локачі на вулиці Луцькій. Марта Д. керувала VolkswagenTiguan у стані алкогольного сп’яніння. Драгер засвітив 1,45 проміле. Таким чином водійка вчинила правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Перше судове засідання було призначено на 10 березня, однак відтоді розгляд справи переносили десять разів, зокрема сім разів – через заяви захисників Марти Д., двічі – через заяви самої підозрюваної, ще одного разу засідання не відбулося через її неявку.

Читати ще: У Луцьку п’яним за кермом спіймали керівника підприємства: адвокати стверджували, що водія побили

Суд вважав, що Марті Д. та її захиснику Жуку Ю. Б. було надано достатньо часу та можливостей підготуватись до захисту та реалізувати свої права, оскільки договір про надання правової допомоги між ними укладено 25 квітня 2023 року.

«Неодноразове подання клопотань про відкладення розгляду справи з різних підстав суд розцінює як намагання Марти Д. уникнути встановленої Законом відповідальності за вчинене адміністративне правопорушення шляхом зловживання своїми правами, спрямоване на затягування строків розгляду справи», – йдеться у постанові.

На засідання 1 серпня ні правопорушниця, ні її захисник знову не з’явилися, тому суд розглядав справу без них. Протокол, акт огляду на стан сп’яніння та відеозапис з нагрудних камер поліцейських підтвердили вину Марти Д.

Про правопорушницю відомо, що вона є інженером-електронником Державного навчального закладу «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівельної механізації». Суд оштрафував водійку на 17 тисяч гривень та на рік позбавив водійського посвідчення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus