USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Грядки просто на балконі: лучанка вирощує вдома 20 видів городини

24 Травня 2022 07:00
Лучанка Катерина Демидюк в рамках участі у всеукраїнському проєкті "Сади перемоги" вирощує городину стандартних розмірів на звичайному балконі багатоквартирного будинку.

Як розповіла Суспільному лучанка, на облаштування мінігороду у квартирних умовах використала 200 кілограмів ґрунту. Ця балконна грядка стала першим досвідом вирощування овочевих культур.

"Дуже люблю всі ці рослинки, ходжу до них, говорю з ними зранку, в обід, як тільки маю хвилинку. Додому приходжу, одразу сюди – перевірити, чи всі живі, чи всім добре, чи не холодно, не жарко, чи все полито", – говорить дівчина.

Щодо правильності вирощування городини в домашніх умовах лучанка консультується з досвідченими учасниками проєкту "Сади перемоги". Зі слів Катерини Демидюк, нині на балконі вирощує 20 видів городини з власної розсади, зокрема редиску, листову селеру, декілька видів салату, базилік, петрушку, кріп, кінзу, шпинат та інше.
"Є огірки – це кімнатний сорт, вони будуть низькорослі. Важливо для квартири підбирати низькі сорти. І томати в мене є, черрі, а це балконне диво, а це сорт лапочка. Перці є, капуста пакчой, вона буде маленька. В мене є капуста кейл, яка цілий рік росте і не боїться холоду", – розповіла лучанка.
Катерина Демидюк каже: спершу висіяла все насіння, яке мала, а вже під час пересаджування рослин, яких виросло забагато як для балкону, довелося їх роздавати друзям та знайомим.
"Я насіяла все, що у мене було. Я ж не знала, що наступний етап – пересадка. Наприклад, томат треба пересадити один саджанець в трилітровий горщик. І коли я горщики розставила, то зрозуміла, що все насіяне тут фізично не можу розмістити", – зазначила лучанка.
Для підживлення ґрунту в хід йдуть українські органічні добрива, зокрема активоване вугілля, яким користувалися древні ацтеки, говорить Катерина Демидюк. З усього, що росте на балконній грядці, дівчина куштувала редиску та кінзу.
"Квартирний проєкт дав розуміння, як це відбувається, що в мене виходить, в мене росте, тому вже сміливіше можу іти до землі. Якби не було війни, я б це робила, напевно, вже на ділянці", – додала Катерина Демидюк.


У наступному році лучанка планує садити справжній город на відкритому ґрунті та розширити асортимент культур для вирощування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дід Василь Показати IP 24 Травня 2022 07:40
їдь до нас в село і не грайся в ляльки
Катя до Дід Василь Показати IP 24 Травня 2022 08:24
Длубатись у землі від заходу до світанку. Ні-ні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus