USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Громадянин Туреччини організував підпільний цех з обробки бурштину на Рівненщині

22 Вересня 2020 21:29
Громадянин Туреччини налагодив систематичну діяльність у сфері незаконного придбання, перевезення і переміщення каменів бурштину-сирцю.

У Рівненській області правоохоронці виявили підпільний цех з обробки бурштину та вилучили майже 60 кілограмів «сонячного» каменю, повідомляє Корреспондент.

Виробництво організував громадянин Туреччини.

Оперативники встановили, що 37-річний громадянин Туреччини на території Рівненської області налагодив систематичну діяльність у сфері незаконного придбання, перевезення і переміщення каменів бурштину-сирцю, походження якого не підтверджується відповідними документами з подальшим його збутом.
Правоохоронці провели санкціонований обшук у господарстві за місцем його проживання в селі Верхів Острозького району, під час якого виявили оброблені та необроблені камені бурштину-сирцю різних фракцій, загальною вагою 58 кг 716 г, а також ювелірні вироби з «сонячного каменю». Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад 200 тисяч гривень.

Крім того, в господарстві правоохоронці виявили ще й дев’ять верстатів для обробки бурштину, на яких на той момент навіть працювали шість осіб.

Також у поліції відзначили, що в червні у цього громадянина Туреччини вилучили бурштин загальною вагою майже 77 кілограмів вартістю понад 330 тисяч гривень.
За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею про незаконний видобуток, збут та переробку бурштину у великих розмірах (ч.2 ст.240-1 КК України). Іноземцю загрожує від чотирьох до семи років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus