USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Підполковника СБУ та прикордонника затримали за покривання видобутку бурштину

23 Березня 2016 11:35
Підполковника СБУ та керівника одного з районних відділів ДПС, яких підозрюють у "дахуванні" незаконного видобутку бурштину, затримали на Рівненщині. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Рівненської області.

Посадовці правоохоронних органів систематично одержували хабарі за покривання незаконного видобутку бурштину.

"22 березня 2016 року працівники прокуратури Рівненської області спільно з працівниками управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України та за оперативної підтримки спецпідрозділу «Альфа» затримали двох посадовців правоохоронних органів, які налагодили систематичне одержання неправомірної вигоди від жителів північних районів області за неперешкоджання останнім незаконній діяльності з видобування бурштину", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі, за місцем роботи та проживання вказаних посадовців, осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину, прокуратура та СБУ вилучила два кілограми бурштину, три станки для його оброблення, дві мотопомпи, інше знаряддя та грошові кошти, ймовірно, одержані внаслідок злочинної діяльності.

На цей час слідчими прокуратури Рівненської області здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб).

Обох посадовців правоохоронних органів наразі затримали згідно із статтею208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм підозри у вчиненні кримінального правопорушення, відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося у ЗМІ, Волинську, Житомирську і Рівненську області все частіше називають "БНР" — Бурштинова народна республіка.

Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що рекордні 1,5 тонни бурштину затримали польські митники на пункті пропуску «Дорогуськ», який «прогавили» волинські митники. Загальна вартість товару близько 24 мільйонів злотих (5,6 мільйона євро.) Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу.

У Держприкордонслужбі спочатку пояснили, чому не перевіряли вантажівку з бурштином на Волинській митниці - вона прийшла у пункт пропуску «Ягодин» повністю оформленою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ВАНТАЖІВКУ З 1,5 ТОННАМИ БУРШТИНУ ПРОПУСТИЛИ ЧЕРЕЗ «ЯГОДИН»

Натомість в СБУ заявили, що волинські митники і прикордонники причетні до бурштину, затриманого в Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юра Показати IP 23 Березня 2016 11:43
оооо х**я се нова "криша" буде
до лучанин Показати IP 23 Березня 2016 12:07
знову хтось недобудуе фазенду-некупить джипа- невідпочине в Дубаі- ? шкода людей вони так старалися для Украіни- так піклувалися за безпеку.
Маневичі Показати IP 23 Березня 2016 14:17
На Волині ще є генерал та нардеп?
Європа Показати IP 23 Березня 2016 14:57
Якби такий бардак з видобутком корисних копалин як є у нас, навіть важко уявити був би у Польщі, Чехії там би арештували головного повітового прокуратора, начальника поліції повіту,начальника безпеки повіту, а у нас знову знайшли цапів відбувайл.Цікаво більш як два роки розкрадають поклади бурштину а наші начальники СБ, прокуратури,міліції,ОДА сліпі?Та ні вони очолюють грабунок народу(держави)!Зганьбили майдан і депутати на ток шоу вони все знають а зробити ніби нічого неможуть!
до лучанин Показати IP 23 Березня 2016 17:39
В польші як і других краінах немае Багатовекторних презедентів .-е люди на державних посадах які тримають слово. а ця базіка хібо може ляпати в стройбаті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus