USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Громадські активісти виявили понад 100 випадків корупції депутатів і посадовців

24 Березня 2017 09:40
Результати роботи всеукраїнського руху, що співпрацює з прокуратурою у виявленні корупції на рівні місцевої влади, презентували у Луцьку.

Про це йшлося під час брифінгу у прокуратурі Волинської області за участю представників Всеукраїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» 23 березня.

Як розповів політичний експерт Сергій Таран, Всеукраїнський рух «Під контролем» налічує приблизно 80 громадських організацій. Його учасники прийшли до висновку про потребу моніторингу органів місцевої влади, які переважно лишаються поза увагою громадськості. Саме заради контролю за діяльністю місцевих органів влади створений цей рух.

Розробили індекс оцінювання політичної корупції органів місцевого самоврядування, де чітко визначили критерії, за якими перевіряють ті чи інші органи влади. Йдеться про наявність корупційних ризиків, політичну корупцію, конфлікт інтересів тощо. Найчастішим порушенням лишається конфлікт інтересів – представники місцевої влади часто самі не знають, що таке конфлікт інтересів.

За результатами роботи, повідомили, що фігурантами справ активістів стали понад 100 депутатів міських рад, 70 чиновників різних рангів, кілька десятків депутатів обласних рад, очільники комунальних закладів, директори комунальних підприємств. В корупційних скандалах, з його слів, задіяні представники практично усіх політичних сил.
За результатами розслідувань активісти спільно з працівниками прокуратури виявили у 130 випадках підтвердження повідомлень про порушення вимог законодавства посадовими і службовими особами, ще за 75 повідомленнями тривають перевірки. Внаслідок вивчення інформації активістів склали 38 протоколів про вчинення корупційних дій, подали 10 позовів про відшкодування шкоди, повернення майна в державну власність та розірвання договорів. Перевіряли 75 випадків у межах кримінальних проваджень, у яких 18 особам повідомили про підозру, 14 проваджень передали до суду, винесли три судові вироки.

Нагадаємо, під час брифінгу представники прокуратури Волинської області повідомили про виявлені корупційні правопорушення серед комунальних підприємств та органів влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
sms Показати IP 24 Березня 2017 12:55
А надрукувати список посадовців слабо Народ доповнить
лучанка Показати IP 24 Березня 2017 16:09
а де судові справи та вироки??? Чи прокуратура така сама?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus