USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Гроші на боротьбу з Covid-19: нардеп звернеться до Погуляйка щодо дій окремих чиновників

20 Березня 2020 15:29
Під час позачергової сесії, на якій депутати повинні були швидко знайти 60 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом, фінансове управління облдержадміністрації не надало пропозицій щодо виділення коштів.

Про це повідомляє пресслужба нардепа Вячеслава Рубльова.

Нагадаємо, 18 березня відбулась нарада за участі керівників області та народних депутатів щодо готовності області до епідемії коронавірусу, під час якої вирішили усі кошти області спрямувати на підготовку волинських медичних закладів до прийому хворих.

Під час наради було прийнято рішення акумулювати всі видатки, крім медичних, на боротьбу з коронавірусом. Зокрема, вирішили, що знімуть кошти з проведення спортивних та культурних заходів.

Під час позачергового засідання сесії обласної ради, яке відбулося сьогодні, 20 березня, фінансове управління Волинської облдержадміністрації, яке займається розподіленням коштів ОДА, запропонувало зняти 23 млн грн з потреб Волинського обласного перинатального центру. Жодних інших пропозицій щодо перерозподілу коштів управлінь та департаментів, виділених їм на різні заходи, від фінуправління не надійшло.

Народний депутат України Вячеслав Рубльов жорстко висловився про роботу чиновників та заявив, що буде звертатися до голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка щодо роботи окремих працівників виконавчого органу влади.

«Я не розумію тих, хто виконує державні функції, як керівник управління фінансів, і своїми рішеннями повністю йде в розріз із поставленими завданнями. Тому особисто звернусь до голови ОДА про вашу службову невідповідність. Зараз потрібно провести швидко закупівлі і головний лікар обласної лікарні робить усе можливе, щоб це відбулося. Сьогодні ми повинні відкинути свої політичні амбіції і стати разом задля вирішення цих проблем», – підкреслив народний депутат України.

До слова, видатки на медичні заклади, депутати не будуть забирати. Зокрема, лишають пів мільйона гривень на закупівлю рентген-апарату для Турійської районної лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 20 Березня 2020 15:49
Треба тих депутатів ще потрусити,щоб скинулися особисто своїми грошима.Там є митники,рішали,тіпа підприємці,батьки на яких їхнє майно записано.Мінімум 20 мільйонів було би для лікарні.
Іван Показати IP 20 Березня 2020 17:03
Про чию "службову невідповідність" йдеться? Начальника фінасового управління чи Погуляйка? Про службову відповідність останнього годі говорити. Він вже розпакував саквояжі? Бо доведеться незабаром пакувати і повертатись туди, звідки приїхав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus