USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Палиця: від держави допомоги немає, з COVID-19 борються за гроші місцевих бюджетів і благодійників

29 Квітня 2020 21:39
В Україні боротьба з коронавірусом триває за рахунок місцевих бюджетів та благодійників, в той час як держава не допомагає регіонам. Погіршує ситуацію впровадження другого етапу медреформи, яка може вбити вітчизняну медицину.

Про це народний депутат від Луцька Ігор Палиця розповів в ефірі передачі «Пандемія коронавірусу: ситуація на Волині» на ТРК Аверс.

Як зазначив парламентар, депутатська група «За майбутнє», в яку він входить, зверталась до президента і прем’єра з вимогою відтермінувати другий етап медреформи, адже якщо цього не зробити, країна втратить медичну галузь. Аналогічне звернення подаватимуть і під час завтрашнього засідання парламенту, аби призупинити реформу і залишити пряму медичну субвенцію. Ігор Палиця висловив сподівання, що президент дослухається до аргументів депутатів.

Читайте також: «Ми втратимо нашу медицину»: Ігор Палиця закликає відтермінувати медреформу

Разом з тим парламентар зазначає, що досі не зрозуміло, куди держава виділила на боротьбу з коронавірусом 66 мільярдів. Адже на місцях їх немає – ні копійки:

«Скоро 2 місяці як карантин в державі, все утримується за рахунок благодійників, терпіння лікарів і людей, які послухали і пішли на карантин. Але від держави ніхто не отримує допомоги».

Читайте також: 19 зі 120 млн: як витрачають кошти, які з ініціативи Ігоря Палиці виділили на протидію COVID-19 Луцьк та Волинь

Натомість нечесні на руку ділки користуються ситуацією задля власного збагачення. У якості прикладу Ігор Палиця наводить скандал, який розвивається із закупівлею медобладнання з Китаю на гроші благодійників.

З його слів, одеський потужний благодійний фонд «Корпорація монстрів», який має чесного і хорошого керівника, використали для закупівлі обладнання. Нині назріває скандал, адже тими літаками везли невідомо що, зокрема не тільки гуманітарний вантаж, і тепер ті речі продаються в магазинах. А обладнання закупили на 70% дорожче, ніж могли купувати, приміром, з Волині.

«Хтось знімає останні штани, грубо кажучи, з місцевих бюджетів. З реконструкції і освітлення вулиць, де тільки могли місцеві депутати знаходили гроші, а хтось наживається на цьому. Але все стане на свої місця. Тому я хочу заспокоїти медиків: я сподіваються дослухаються до нас, депутатів групи «За майбутнє», і відтермінують медреформу, інакше ми покладемо всю медичну галузь», – резюмував депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus