USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Грицюк програв суд Клімчуку

22 Вересня 2011 13:06
Суд відмовив у задоволені позову екс-голови облради Анатолія Грицюка про скасування розпорядження голови ОДА Бориса Клімчука.

Нагадаємо, позов Грицюка стосувався губернаторового розпорядження, яким ліси КП «Волиньоблагроліс» передавалися у підпорядкування Держагентству лісових ресурсів.

Судове засідання з цього приводу відбулося 21 вересня. – пише ВІП.

На засідання справи позивач Анатолій Грицюк не з’явився. Його інтереси захищав представник Андрій Осіпов.

Представник позивача доводив, що Анатолій Грицюк має право на позов, бо дочірні підприємства КП «Волиньоблагроліс» ліквідовані, і їх представляти можуть тільки голови ліквідаційних комісій. А ті у цьому не зацікавлені. Тому на захист інтересів людей як депутат виступив Анатолій Грицюк.

Хоча інша сторона в особі начальника юридичного відділу ОДА Віталія Потапенка стверджувала, що розпорядження голови облдержадміністрації Бориса Клімчука не стосується прав громадян, а суто суб’єктів господарювання, тобто підприємств.

Окрім того, Андрій Осіпов апелював до того, що вилучення земельної ділянки, про що йдеться у розпорядженні Клімчука, можливе винятково лише за згоди або через суд. Однак ні згоди, ні суду не було.

Проте опонент Осіпова повідомив, що у комунального підприємства не було актів власності на земельні ділянки, а лише рішення облради про їхню передачу.

Представник облуправління лісового та мисливського господарства, головний юрисконсульт Тетяна Матвійчук пізніше зауважила, що сама передача земель «викликає питання». Адже у комунальній власності може бути ділянка лише у межах населеного пункту. Однак обговорювані території розміщені поза його межами.

Третій пункт, до якого звернувся Осіпов, стосувався невмотивованості розпорядження губернатора. «Було декілька успішних підприємств, а голова облдержадміністрації вирішив не сіло не впало приєднати їх до державних», – сказав Осіпов.

Однак і цю думку спростував Віталій Потапенко: мовляв, Борис Клімчук, підписуючи розпорядження, опирався на матеріали ревізії КРУ. «Голова був обізнаний, як господарюють підприємства, тому на основі цих документів було прийняте розпорядження», – пояснив захист.

Засідання завершилось тим, що суд відмовив у задоволенні позову депутата облради Анатолія Грицюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
429 Показати IP 22 Вересня 2011 13:24
браво, Потапенко!
Kventin Показати IP 22 Вересня 2011 13:33
Респект і поважуха (як говорить молодь) для Богдана Івановича... З синами, шкода, халепа получиалсь...
victoria Показати IP 22 Вересня 2011 14:36
Це не вперше і не востаннє для ПОТАПЕНКА! Погоджуюсь: браво, Віталію! окрема повага від мене! До речі, Віталій Степанович в більшості завжди вигравав суди! Це справжній фахівець, дуже сильний юрист! людина, яка гідно несе звання державного службовця. не маріонетка, на яких перетворилась більшість чиновників! людина демократична, вимоглива, яка має гострий розум, інтелект, стриманість, виваженість! І КЕРУЄТЬСЯ виключно своїми знаннями та чинним законодавством! побільше б таких фахівців!
Прокурор до victoria Показати IP 22 Вересня 2011 15:57
Потапенко, це ти?
НАДУ Показати IP 22 Вересня 2011 15:35
наш вихованець НАДУ(Київ))) браво
Є Показати IP 22 Вересня 2011 16:07
І тут програв!!! Браво ГРИЦЮК!!!
Стас Показати IP 22 Вересня 2011 16:30
Не можуть поділити крісла чи бабу. То набийте один одному мордяки та й розійдіться, не смішіть людей.
Я Показати IP 22 Вересня 2011 17:00
Пізновато Ви, Анатолію Петровичу, згадали про інтереси людей. Ще й так некомпетентно! Не вислужуйтеся перед людьми, не треба - вони Вам вже давно не вірять. Не смішіть громаду області!!!
Я Показати IP 22 Вересня 2011 17:07
А Борис Клімчук - це справжній господарник і керівник. Він про все інформований і у всьому розбирається. і працівники у нього супер!!! От би кожній області такого губернатора!
Свій Показати IP 23 Вересня 2011 06:58
А що в цьому разі требуло чекати від феміди?... Чий суд зараз в нашій країні ?... Добре знаєте ?...
Юлиана Капельман (в народе Юлька Золотая Ручка) до Свій Показати IP 24 Вересня 2011 19:02
Да при чом тут чий суд зараз? Згадай юридично грамотні рішення Грицюка за час коли був головою обл ради, які досі не можна виконати. Зокрема про створення громадських обєднань які будуть боротися за всановлення високих цін для здавачів молока. Ціни на молоко як були низькими так і залишились. Громадські обєднання не у всіх районах і пореєстрували. Тай інші рішення та розпорядження Грицюка не пахнуть не тільки законністю а й здоровим глуздом.
Бувалий Показати IP 23 Вересня 2011 08:49
Цей позов більше схожий на піар, а на рахунок Клімчука і Потапенка то один рахує себе пупом землі, а інший просто робить свою роботу, а працівники ОДА пишуть їм тут хвалебні оди. Стидно товаріші. Звичайна битовуха і нічого більше. Потапенку до Осіпова як юриста як до моря ... Він хоч і ділок, але як юрист на десять голів вище Потапенка, от тільки політика тут зайва, він в ній виглядає як дурень, краще займавсяб собі адвокацькою діяльністю і неліз в цю парнуху під назвою політика, тут і без нього ділків вистачає, один Боря і Романюк чого варті, чим ти кращий?
лучанка Показати IP 23 Вересня 2011 13:44
Про порядність цього грицюка тошно чути...
марко Показати IP 25 Вересня 2011 12:36
Грицюк - пацюк, не в тому справа, а в тому, що закону про приватизацію землі ще нема, а в климчука все законно прихватизовано. І навіщо такий суд, такий прокурор. Навіщо ми утримуємо цих кровососів? За таку державу я б воювати не пішов. Хай климчук із грицюком. А я в ліс, поки вони ще всього не вирубали.
Для Я Показати IP 29 Вересня 2011 09:37
Ти мабуть працівник Клімчука - такий же господарник і керівник.Разом мабуть пляшчину розчавлюєте, а тоді й несете "брєд сумашедшего". Як нап'єшся зразу стає все "харашо", особливо для себе. Пора вже змотувати вудочки, набралися, нажерлися, щоб ви полопали сьогодні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus