USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

Гурт Kalush заявив про фальсифікації підрахунку голосів на користь Аліни Паш

13 Лютого 2022 10:56
В Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, за підсумками голосування перемогла співачка Alina Pash, а гурт Kalush Orchestra посів друге місце отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники Kalush заявили про фальсифікації.

Про це інформує Суспільне.

Учасники Kalush Orchestra, які отримали 6 балів від суддів і 8 від глядачів за свій виступ, пройшли за куліси і почали вимагати від організаторів продемонструвати протокол з оголошенням результатів, оскільки, на їхню думку, підсумки голосування могли сфальсифікувати.

Натомість представниця аудиторської компанії PWC в Україні Олена Волкова запевнила, що офіційні результати вже опубліковані й вони не сфальсифіковані.

Результати голосування Нацвідбору залежать від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Голосування журі відбувається паралельно з голосуванням глядачів, де вони виставляють учасникам бали від 1 до 8. Якщо два або більше учасників наберуть однакову сумарну кількість балів, то перевагу матиме той, хто отримав більшу кількість балів від глядачів.

За підсумками голосування співачка Alina Pash отримала 8 голосів від суддів і 7 від глядачів (усього 15), гурт Kalush 6 – від суддів і 8 – від глядачів (загалом 14), Wellboy 7 – від суддів і 6 – від глядачів (загалом 13). Після оголошення переможців учасники гурту Kalush пройшли за куліси до журі.

«Коли ми хотіли перевірити результати протоколу перед нами закрили двері. І купа охорони тримала двері, а після того, як їх відкрили, усі порозбігалися. Все, що ми могли зробити, це силою їх тримати. Ми хочемо справедливості, покажіть тільки нам цю карточку і все. Мені здається дуже дивна позиція. Якби там було б усе добре, то не було б таких дій.

Якщо все справедливо, то відразу показується, а тут такого мені не здалося. Люди всі за нас, ви ж бачили. Я впевнений, що ми виграли з величезним відривом, ви не уявляєте скільки, за нас вся Україна, ми піднімемо людей. Є фальсифікація», – каже український репер, фронтмен гурту Kalush Олег Псюк.

Член журі Нацвідбору, член правління Суспільного, режисер Ярослав Лодигін пояснив, чому відбулася плутанина під час оголошення результатів.

«Під час оголошення ведучий Тимур Мірошниченко заплутався, оскільки отримав у вухо редакторську помилку при читанні документу, де було багато цифр і номерів. Ця плутанина не стосувалася лідируючих позицій, там було все дуже чітко озвучено. З приводу кількості голосів, які було віддано тому чи іншому учаснику, думаю, що ми зможемо переговорити з авторитетною аудиторською компанією, яка поставила своє ім’я на незалежному підрахунку. Я, думаю, що це не буде секретом, скільки там проголосували. Ми не є комерційною організацією, ми Суспільний мовник, у нас немає завдання заробити грошей з СМС чи применшити їхню кількість. Ми гарантуємо, що ніякого втручання у підрахунки не було», - сказав Лодигін.

Фінал Національного відбору на Євробачення-2022 відбувся у форматі телевізійного концерту 12 лютого о 18:30 в прямому ефірі суспільного телеканалу. За результатами голосування журі та глядачів Україну на конкурсі представлятиме Alina Pash із піснею «Тіні забутих предків». Гурт Kalush з композицією «Стефанія» в загальному підсумку зайняв друге місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
1 Показати IP 13 Лютого 2022 11:41
Стандартна українська практика, як тільки щось не по ньому, відразу заявляють про фальсифікації
Никогда раньше Показати IP 13 Лютого 2022 11:41
И опять?
Guest Показати IP 13 Лютого 2022 11:42
Перемогу здобула подруга Зеленського, що порушувала правила конкурсу, відвідуючи Москву на шляху до окупованого Криму. Шмарув-2. Суспільному це ок. А вам?
Сергій Павук до Guest Показати IP 13 Лютого 2022 14:16
Реп - це не музика, верніше не така музика, з якою можна представляти країну. Скільки б вони вишиванок не начепили та в сопілки не свистіли. Реп - это ...
Мертвечук до Сергій Павук Показати IP 13 Лютого 2022 16:18
Правильно. Нехай краще Україну представляє людина яка з повагою відноситься до росіян, ніж якісь репери у вишиванках
Сергій Павук до Мертвечук Показати IP 13 Лютого 2022 17:41
Та хоч мавпи в вишиванках, якщо вони вміють грати музику та співати. Чому музично обділені люди мають виступати на пісенному конкурсі? Якщо люди слухають реп, голосують за свій несмак, це зовсім не значить, що судді відбору мають теж їх підтримувати! Пригадайте,щоб частушки маргінальної частини Америки хоч раз перемагали на Євробаченні?
І що до Guest Показати IP 13 Лютого 2022 14:58
Це можна назвати музикою те що дринчить Калуш, добре, що не будуть робити посміховисько з України на євробаченні
Бандура Показати IP 13 Лютого 2022 18:29
Питання тільки одне, в чому фальсифікації? Якщо від глядачів і так отримали максимальну оцінку у 8 балів...
панчер Показати IP 14 Лютого 2022 10:38
назва гурту походить від слова "кал"...Це найкраще характеризує їх творчість,котру вони,через свою недалекість,вважають "музикою"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus