USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.86

Ігор Палиця прокоментував ситуацію з жахливим запахом в Луцьку

26 Травня 2017 23:11
Зважаючи на те, що зупинка роботи біоетанольного заводу не вирішила проблему зі смородом в Луцьком, в місті планують заборонити зливати в каналізацію відходи від виробництва ковбасних виробів. Пригадаємо, минулого року вони опинились в епіцентрі скандалу.

Як зазначив голова Волинської облради Ігор Палиця, влада докладає всіх зусиль, аби вирішити проблему. Не виключають і провокацій, адже, як переконались лучани, біоетанольний завод, що вважали головною причиною виникнення смороду, повністю зупинив свою роботу. Регулярно «гасять» і відходи, які знаходиться на полях фільтрації, аби мінімізувати поширення смороду.

СМОРІД У ЛУЦЬКУ: ЩО ВИЯВИЛА НІЧНА ІНСПЕКЦІЯ.


Проте, неприємний запах поширюється з каналізації, де місцеві «ковбасники» зливають відходи від виробництва відповідно до дозволу, який отримали ще в грудні 2016 року від міської ради.

«КОВБАСНИКАМ» ХОЧУТЬ ЗАБОРОНИТИ ЗЛИВАТИ ВІДХОДИ У ЛУЦЬКУ

«Вони мають неймовірну рентабельність, але не хочуть робити власних очисних споруд. Ми зробимо все, аби зупинити те беззаконня, яке існувало до цього часу», - резюмував Ігор Палиця.



Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого. Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук також звертався до головного санітарного лікаря України та Держпродспоживслужби. На ТОВ «БІО ПЕК» таки врешті відбулася перевірка. Власники отримали припис від екоінспекції. Однак, ситуацію це не виправило.

Крім того, Ігор Поліщук зустрічався з представниками керівництва підприємства. Вони зобов’язалися добровільно усунути порушення, модернізувати обладнання і вирішити проблему. Але нестерпний сморід охопив вже все місто. Відтак, 21 травня виконувач повноважень міського голови заявив, що влада докладе зусиль, аби завод припинив свою роботу. У знак протесту десятки лучан з мікрорайону ЛПЗ, який знаходиться безпосередньо поруч з заводом, одягнули маски та протигази, аби показати, що вони хочуть жити в чистому місті.

ДИВИТИСЯ БІЛЬШЕ: ЛУЦЬК У ЗАРУЧНИКАХ СМОРОДУ

Окрім того, у результаті перевірки Державною екологічною інспекцією у Волинській області діяльності ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія», з'ясувалося, що «Біо Пек» здійснює викиди небезпечних речовин в повітря та працює без необхідних дозволів.

Крім цього, ще одна проблема неприємного запаху в Луцьку – несанкціоновані зливи асенізаторськими автомобілями відходів від виробництва м’ясопереробних підприємств.

У Громадській раді пропонують відвести єдине спеціальне місце для зливу цих відходів (до прикладу в Липлянах) і підписувати акти за фактами зливу, адже є випадки, коли договори укладені на один об’єм відходів, а м’ясопереробники вивозять більше. Щоправда, і очисні споруди в Липлянах теж потребують модернізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Марьяна Показати IP 26 Травня 2017 23:26
На ДПЗ дійсно дуже смерділо після зупинки біо пек, а саме 23-24 травня, але це справа не в кобасниках а в самій каналізації. У львові теж смерділо поки невідремонтували стару каналізацію. А ензим там зливає багатотонні бочки відходів з дріжджів, не в порівняння з кількома машинами відходів з мясних цехів. Треба капітальний ремонт старої канашки
Анонім Показати IP 26 Травня 2017 23:36
так фекальні відходи щоденно зливаються на поля фільтрації і кожна нова порція спричиняє підсилення запаху. з часом цей запах слабшає, але не зникає цілком, так що спроба спихнути це все на ковбасників не виправдана. щодо заборони ковбасникам зливати відходи на міські очисні споруди - це чисто популістське рішення. звичайно, виробник може побудувати свої очисні споруди (чого нема ніде в світі у випадку мясопереробних підприємств), але тобі ковбасні вироби будуть мати ціну значно більшу від європейської, або будуть за якістю на рівні корму для котів. тому дане рішення буде просто небажанням і неспроможністю влади вирішувати проблеми
Лучанин до Анонім Показати IP 27 Травня 2017 02:02
На рівні корму для котів? Я за! Бо ту гадість яку нам вони "пропонують" коти і собаки їсти не хочуть. Нехай хоч підвищать якість ковбасних виробів до рівня котячих кормів. Окрім смороду є ще одне - всі мешканці прилеглих до місця катастрофи районів кашляють, бо там щось розїдає горло, очі, виникають алергічні реакції у вигляді кропивниці тощо. За це чому мовчать? В перший раз саме в цій статті написали що цей спиртогон викидає в повітря щось. Але ж вітер це і в місто несе, та й ті хто живуть на ДПЗ і на вересневому теж люди, чи всіх вже списали.
Анонім до Лучанин Показати IP 27 Травня 2017 10:50
я не спостерігав таких симптомів зокрема на Вересневому.
Упс до Анонім Показати IP 27 Травня 2017 03:20
Так нашу ковбасу ні коти, ні собаки й не хочуть їсти
Анонім до Упс Показати IP 27 Травня 2017 10:54
ну якщо котів годувати наркотиками Гурме чи чимось подібним, то нормальної їжі вони дійсно їсти не будуть. приноси ковбасу моєму котові. він зїсть.
дядько до Анонім Показати IP 27 Травня 2017 06:42
Поля фільтрації розраховуються на певну кількість стоків і через певний період проводиться ії рекультивація.Скоріше за все на полях фільтрації мало карт , діючі перевантажені, своєчасно не проводиться рекультивація і маємо сморід. Відкрийте каналізаційний колодязь де забита каналізація і відчуєте аналогічний аромат.
Анонім до дядько Показати IP 27 Травня 2017 10:57
справа в тому, що поля фільтрації цукрового заводу не призначені для викиду фекальних відходів, а з каналізації завжди характерний запах незалежно від того, забита вона чи ні
кіт до Анонім Показати IP 27 Травня 2017 11:53
слід відмітити добру роботу відділу продажу Забіяки. Протягом останніх кількох місяців періодично купую вироби цього виробника. Щоразу купую інші усе з надією, що трапиться щось смачне. На жаль завжди трапляється г*вно. Вироби нашпиговані спеціями та трапляються з стійким запахом рідини для "коптіння". Вміти продати г*вно - талант. Аплодую.
віра Показати IP 27 Травня 2017 06:19
О , як ковбасники заворушилися, почали коментувати! А Палиця правильно говорить: хочеш збаґачуватися, вклади в екологію, зроби щось для людей. А вам , дописувачі попередні вже, перепрошую не смердить?! ..............
Анонім Показати IP 27 Травня 2017 09:24
Ну розїдає очі і подразнює горло запах амонійних сполук, які утворюються при розкладі фекалій і сечі.Запах був і в минулі роки, тільки охоплював меншу територію і був менш інтенсивним в центрі. Мені здається він буде тільки збільшуватися з накопиченням тих самих фекальних відходів
Анонім до Анонім Показати IP 27 Травня 2017 11:00
нарешті якийсь адекватний коментар (крім моїх звичайно)
кіт Показати IP 27 Травня 2017 12:03
на кону вибори міського голови. Думаю запах усунуть.
84 Показати IP 28 Травня 2017 16:54
Клас!!!))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus