USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ковбасникам» хочуть заборонити зливати відходи у Луцьку

23 Травня 2017 11:37
У Волинській облраді пропонують розірвати договори з підприємствами, які зливають відходи з виробництва в очисні споруди міста Луцька.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волинської облради.

22 травня голова правління ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад заявив, що через скарги лучан на сморід, зупинили роботу біоетанолового заводу, відходи якого, поєднуючись з відходами на полях фільтрації, утворюють нестерпний сморід. Попри це, вже на вечір містом знову поширився жахливий запах.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ У ЛУЦЬКУ ДОСІ СМЕРДИТЬ

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що через зупинку роботи біоетанолового заводу, підприємство зупинило викид очищувальної речовини на поля фільтрації. Відтак, містом знову почав ширитися сморід від викидів, які вже до того знаходились на «відстійниках».

Разом з тим, в очисні споруди зливають відходи від виробництва і луцькі «ковбасники», через яких минулоріч Луцьк вже страждав через сморід.

Голова Волинської облради Ігор Палиця звернувся до присутніх Державної екологічної інспекції в області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області та поцікавився, що та чому ці служби досі чекають і не реагують на проблему.

«Вам подобається спати з закритими вікнами? Чому підприємців можете «нагнути», а вирішити проблему – ні. Ви в Луцьку живете, чи десь виїжджаєте? Виконуйте свою роботу, а не надсилаєте відписки!» – заявив на емоціях голова облради та зазначив, що якщо посадовцям подобається їх робота, і вони не хочуть її втрачати, то в тижневий термін мусять розробити план дій щодо усунення проблем, та визначити, хто винен в ситуації, що склалася.

Також він зауважив, що з м’ясопереробними підприємствами, які зливають нечистоти з виробництва в мережі міста Луцька і завдяють тим самим шкоди, слід в терміновому порядку розірвати договори.

Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук також звертався до головного санітарного лікаря України та Держпродспоживслужби. На ТОВ «БІО ПЕК» таки врешті відбулася перевірка. Власники отримали припис від екоінспекції. Однак, ситуацію це не виправило.

Крім того, Ігор Поліщук зустрічався з представниками керівництва підприємства. Вони зобов’язалися добровільно усунути порушення, модернізувати обладнання і вирішити проблему. Але нестерпний сморід охопив вже все місто.

Відтак, 21 травня виконувач повноважень міського голови заявив, що влада докладе зусиль, аби завод припинив свою роботу. У знак протесту десятки лучан з мікрорайону ЛПЗ, який знаходиться безпосередньо поруч з заводом, одягнули маски та протигази, аби показати, що вони хочуть жити в чистому місті.

Дивитися більше: Луцьк у заручниках смороду. Відео

Окрім того, у результаті перевірки Державною екологічною інспекцією у Волинській області діяльності ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія», з'ясувалося, що «Біо Пек» здійснює викиди небезпечних речовин в повітря та працює без необхідних дозволів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
123 Показати IP 23 Травня 2017 11:42
Хочуть але не заборонять
лучанин Показати IP 23 Травня 2017 12:03
треба замінувати підїзди до тих ям куди все зливають..
мадам ко ко Показати IP 23 Травня 2017 12:31
Із серії ...А хто це зробив???? Айяйяййй.. Вже як взялися до вже щось робіть.
Я Показати IP 23 Травня 2017 13:11
В мене особисто одна надія на Палицю, то єдина людина, яка хоче зробити для людей щось краще, іншим по парабану, а голова ода навіть не реагує, видно, йому не смердить.
Анонім Показати IP 23 Травня 2017 13:14
а куди ковбасники мають зливати відходи виробництва ? по лісах розвозити ? просто це треба робити організовано і за відповідні кошти. щодо полів фільтрації цукрового заводу - тимчасово до введення в експлуатацію лінії відведення фекальних стоків з Вересневого на міські очисні споруди ВИВОЗИТИ ФЕКАЛЬНІ ВІДХОДИ У БОЧКАХ НА МІСЬКІ ОЧИСНІ СПОРУДИ. поля фільтрації очистити від всіх відходів, які безпосередньо не повязані із виробництвом цукру. завод по виробництву біоетанолу закрити, оскільки він не відповідає жодним санітарним нормам
просто жах Показати IP 23 Травня 2017 13:22
Це як із львівським сміттям: зливали і зливати будуть - проце всі писатимуть, говоритимуть, а толку буде "0".
Анонім до просто жах Показати IP 23 Травня 2017 14:46
а народ може і за вила взятись ......
Клава Показати IP 23 Травня 2017 14:15
Ковбасники нехай будують та облаштовують місця зливу та очисні для своїх відходів, а вони сц*ки відкати зробили і зараз заср.....ли обласний центр, тому Державна екологічна інспекція в області та Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області мовчить , млять нахапали, а зараз не знають що робити.... Одна надія на Палицю, якщо він візьметься - може і буде толк....
Анонім до Клава Показати IP 23 Травня 2017 14:57
Права на 100%!!!
Анонім до Клава Показати IP 23 Травня 2017 16:21
у вас вдома вигрібна яма ?
маркетолог Показати IP 23 Травня 2017 15:04
Жарити їх всіх треба тих ковбасників=)
Рухаємось в Європу.. Показати IP 23 Травня 2017 15:27
Рухаємось в Європу, а все по старому..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus