USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємство, через яке Луцьк оповив сморід, працює без дозволу

23 Травня 2017 09:35
У результаті перевірки Державною екологічною інспекцією у Волинській області діяльності ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» з'ясувалося, що «Біо Пек» здійснює викиди небезпечних речовин в повітря та працює без необхідних дозволів, повідомили у Держекоінспекції у Волинській області.

За результатами перевірки у травні 2017 року встановлено, що «Біо Пек», в порушення Закону України «Про екологічну експертизу» здійснює господарську діяльність без позитивного висновку державної екологічної експертизи; в порушення Закону України «Про охорону атмосферного повітря», здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів без відповідного дозволу; порушуючи Закон України «Про відходи» не забезпечує первинного та поточного обліку відходів та подання статистичної звітності щодо поводження з відходами.

На усунення вказаних порушень екоінспектори видали директору підприємства припис, а також складений протокол про адміністративне правопорушення.

22 травня 2017 року матеріали перевірок направлені до суду для призупинки виробництва ТзОВ «Біопаливно – енергетична компанія» до отримання необхідних дозволів.

Також 19 травня 2017 року було відібрано проби грунту на предмет їх забруднення внаслідок прориву каналізаційної труби на території ПАТ «Гнідавський цукровий завод». В даний час відібрані проби знаходяться на дослідженні у відділі інструментально – лабораторного контролю Держекоінспекції. Про результати досліджень буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, близько півтисячі лучан та жителів навколишніх сіл протестували під Гнідавським цукровим заводом проти смороду, який поширюється на все місто.

Дивитися більше: Луцьк у заручниках смороду. Відео

Як відомо, на території заводу підприємство «Біо Пек» виробляє біоетанол. Відходи від виробництва скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу. Туди ж зливають і нечистоти із мікрорайону Вересневе та села Гірка Полонка. Це спричиняє хімічну реакцію, результат якої відчуває весь Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
МАРьяна Показати IP 23 Травня 2017 09:48
ЯКий припис. Яке порушення?? Директора садити треба за таку діяльність та ще й вночі як на зло скидають відходи. Діти просинаються від жахливого смороду в 4 ночі. Паскуда а не директор. А за паперовою волокитою момент вирішення проблеми ще відкладається, а жителям дпз оце терпіти. Чиновники нездари також.
Лучанин Показати IP 23 Травня 2017 09:51
Так, сьогодні вночі в центрі було добре відчутно, навіть через закриті вікна, а це свідчить про те що завод вночі працював не дивлячись на обіцянки що його закрили. Бабло робить своє діло. Але не хвилюйтеся, скоро все буде добре, кабмін закриє і екологічні служби, як санепідслужбу, тоді відсутність дозволу буде нормою.
111 Показати IP 23 Травня 2017 09:53
коментар було видалено
остап Показати IP 23 Травня 2017 10:01
Накласти такий штраф, щоб йому кінець прийшов. Майно засновників та керівників конфіскувати.(будуть кошти щоб змінити ситуацію з очисними). Також потрібно покарати держекоінспекцію. Це вони мовчки дали згоду на ситуацію, яка зараз склалася!!!
чесно Показати IP 23 Травня 2017 10:10
За те що труять сотні тисяч людей адміністративна відповідальність а за те що вкрав мішок картоплі в тюрму? дивне у нас законодаство!
Анонім до чесно Показати IP 23 Травня 2017 14:50
законодавство нормальне, тільки крутять ним як циган сонцем
Луцьк Показати IP 23 Травня 2017 13:34
Цей завод не може бути зупинений в один день так, щоб це не завдало великих збитків власникам. Навіть якщо не будуть закладати нові матеріали для бродіння, поки переженуть те, що вже відбродило і те, що ще доброджує пройде не один день. Як можна було повірити, що злякавшись якихось протестів під парканом, власники зупинять виробництво. А те, що в чанах? На поля фільтрації?
Анонім до Луцьк Показати IP 23 Травня 2017 14:50
а те, що в чанах - на очисні споруди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus