USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Палиця забезпечив спокій в Одесі, – нардеп

1 Травня 2018 15:36
Цьогоріч на травневі свята на Одесу чекають безпрецедентні заходи безпеки, а в місто вже відправили спеціаліста з розгону мітингів часів Януковича. Хоча ще 3 роки тому, коли ситуація була в рази небезпечнішою, спокій в Одесі вдалось забезпечити без таких радикальних заходів. Завдяки тодішньому керівнику ОДА Ігорю Палиці всі жителі міста були в безпеці, а прояви радикалізму з будь-якої сторони жорстко зупинялись.

У чергову річницю трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі та на виїздах з міста буде посилене патрулювання. Спеціальні фільтраційні пости будуть встановлені на всіх під'їздах до міста. Крім того, на ділянках державного кордону також будуть виставлені додаткові наряди, повідомляє "Думская".

Нинішню ситуацію з безпекою в Одесі вже прокоментував у Фейсбуці народний депутат Микола Скорик. У своєму дописі він, зокрема, пригадав 2015 рік, коли в місті і країні була набагато складніша обстановка.

«Головою ОДА тоді працював Ігор Петрович Палиця. Можу сказати: ми, м'яко кажучи, далеко не завжди погоджувалися один з одним з цілої низки питань. Але мушу визнати, що того року саме Палиця забезпечив нормальну ситуацію в місті. Коли всі, я наголошую, всі громадяни могли 2-го вшанувати пам'ять загиблих, а 9-го нормально відсвяткувати. Будь-які прояви радикалізму і порушення громадського порядку з будь-якого, я наголошую, з будь-якого боку жорстко припинялися», - зазначає нардеп.

Микола Скорик також коментує приїзд до Одеси першого заступника Міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

«Цього року явно планується повторення сценарію 2016-го, коли одним – усе, а іншим – поліцейський кийок. Явно саме з цим пов'язано прибуття в Одесу професійного провокатора, заступника міністра МВС Ярового, фахівця з розгону ще з часів Януковича.

Навіщо в місті бронетехніка? Кого ви збираєтеся нею тиснути і в кого стріляти? Багато питань. Хочеться побажати землякам і рідній Одесі спокійних травневих днів. Святкових, вихідних і траурних», - пише нардеп.
Як повідомляв УНІАН, Ігоря Палицю призначили губернатором найбільшої в Україні Одеської області в непростий для регіону час, коли Одеса ось-ось могла перетворитися на другий Донецьк. Південна Пальміра, яку після подій 2 травня 2014 року роздирали ненависть і страх, зустріла нового голову облдержадміністрації без притаманного їй колориту і гумору.

В той час чимало людей, не афішуючи того, доклали всіх сил і власних коштів, аби придбати зброю, техніку, обладнання, амуніцію. Все, аби зберегти мир і спокій в регіонах, за які вони несли відповідальність першою чергою перед людьми. Серед них – команда екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського та колишнього очільника Одеської ОДА Ігоря Палиці. З поставленими перед собою завданнями вони впорались – і Дніпропетровськ, і Одеса дали чітко зрозуміти, що «руского міра» тут не буде.

Рупор Одеси пише, що у 2015 році Одеса відзначила травневі свята гідно – суспільно-політична стабільність була забезпечена. І в цьому, зазначало видання, «суттєва заслуга губернатора регіону».

Пригадуючи події тих років, люди розуміють, що першою чергою саме завдяки команді «Коломойського-Палиці» вдалося зупинити поширення сепаратистських псевдореспублік на територію Дніпропетровської, Харківської та Одеської областей. Але розуміння цього для багатьох приходить з роками, а для декого не настає взагалі.

До цієї категорії можна віднести і Петра Порошенка, який без пояснення причини звільнив Ігоря Палицю та Ігоря Коломойського з посад голів ОДА як тільки стало зрозуміло, що із поставленим завданням вони впорались, а області встояли перед сепаратистською навалою. Очевидно, що після цього президент вирішив позбавитись сильних лідерів двох регіонів, побачивши в них потенційних «конкурентів» у владі. Проте вдячні за мир одесити та дніпряни знають, що на них могло чекати в 2014 році, й добре пам’ятають, хто допоміг їм зупинити «рускій мір» перед їх домом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 1 Травня 2018 16:03
За часів Палиці ще й спеціальну охорону наймали, щоб порядок забезпечити...Мабуть зі свого карману платив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus