USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Палиця — провладний чи незалежний кандидат?*

22 Серпня 2012 10:25
Лист від члена Національної спілки письменників України, лауреата обласної літературно-мистецької премії ім. Агатангела Кримського та обласної літературної премії ім. Родини Косачів Івана Чернецького надійшов на адресу «Волині-нової».

Лист подаємо повністю та без змін:

«Звичайно, що мене як лучанина завжди турбувала доля міста і те, яким воно буде в майбутньому. Тому голосувати під час найближчих виборів до Верховної Ради обовʼязково буду і решту людей закликаю. Проте найголовніше запитання ‒ за кого голосувати? Хто дійсно може допомогти Луцьку не словами, а реальними справами? Базік і демагогів, всіляких обіцяльників у нас вистачає, тому треба обрати молодого, ділового і, обовʼязково, ‒ патріота України.

Найчастіше у нашій пресі читаю матеріали про Ігоря Палицю. Він ще більше як за рік до виборів багато грошей виділяв для нашого обласного центру на ремонт лікарень, шкіл, придбання дорогої медичної техніки, облаштування спортивних залів у навчальних закладах, встановлення дитячих майданчиків, заснував стипендії для талановитих студентів, допомагав коштами бібліотекам, надав допомогу багатьом потребуючим лучанам.

Але читав про нього в Інтернеті й усілякі критичні випади. Наче він ‒ це креатура нашої влади. Що зрадив демократів і перебіг до Партії регіонів, значить «тушка». Нібито його підтримують місцеві чиновники-регіонали. Що проголосував за закон про мови Колесніченка-Ківалова. Ну, думаю, щось незрозуміле. То депутат Палиця заявляв, що захищає українську мову, то його картка голосує. Чого в нас тільки не буває.

А оце розгорнув волинські газети за останній тиждень... І на тобі. Як грім серед ясного неба, вражаюча звістка. Голова обласної держадміністрації чи, як у нас за кавою кажуть, губернатор Волині Борис Клімчук вимагав від Палиці гроші на вибори для волинських регіоналів. Мало того, він ще просив Палицю написати заяву про вступ до фракції Партії регіонів у наступному скликанні. Ще пропонував забрати з Верховної Ради законопроект про мову, який Ігор Палиця зареєстрував. Згідно із тим законопроектом кожен державний чиновник мусить знати єдину державну мову ‒ українську і користуватися нею, виконуючи свої службові обовʼязки. Та Ігор Палиця категорично не погодився із такими вимогами. Мало того, наш земляк ще й на телебаченні і в друкованих засобах інформації насмілився викрити підступні наміри регіоналів. Це справді мужній вчинок, який вартий схвалення і підтримки. Молодець Ігор Палиця! Адже погляньте, що робиться... Всі ‒ і бізнесмени, і прості люди або мовчать, або підтакують владі.

І тут, шановні земляки, моя думка щодо Ігоря Палиці різко змінилася в кращу сторону. Це справжній мужчина. Має свою позицію і її дотримується. Розробив новий законопроект про мову, про який я вже згадував. За це хвалю і підтримую. Так тримати і надалі, тоді лучани й проголосують за нього.

А що ж наша місцева влада? Нарешті вона остаточно «розкрила карти», коли висуває вірнопідданого регіоналам волинського губернатора Бориса Клімчука кандидатом у депутати. Мабуть, відчули свою слабкість, побачили, що реального претендента на депутатство у парламенті Ігоря Палицю привернути чи переманити на свою сторону не вдасться. І залякати його неможливо, бо чоловік сміливий і відвертий. І підкупити його неможливо, бо грошей багато сам заробляє. І головне для людей, своїх земляків, їх не шкодує. Так може діяти тільки людина гонорова і незалежна, людина, впевнена у собі і своїх прихильниках. Не ховається за прапорами будь-якої партії, не підтакує владі, а йде на вибори самостійно, надіючись на підтримку земляків, і потім звітувати перед людьми за зроблену роботу буде самостійно.

Так, Палиця колись вийшов із коаліції, створеної Тимошенко, але жодного разу не поміняв своєї фракції, залишається в «Нашій Україні ‒ Народній самообороні», не «метався» із партії в партію, ніколи не міняв своїх поглядів. То яка ж він тоді «тушка»? Але деякі наші політики мислять, як колись вождь пролетаріату Ленін: «Якщо не з нами, то проти нас». А Ігор Палиця просто з людьми, це в наш теперішній невизначений час ‒ найголовніше.

Кандидатів від Луцька до Верховної Ради України вже більше десятка назбиралося. Є серед них і «безвусі» молодики, і більш досвідчені та відомі в місті люди. Але що вони зробили для Луцька? А нічого. Задумуюся над тим, чи зможуть вони щось зробити для нашого міста. Навряд! Дуже сумніваюся. Хіба можуть щось пообіцяти. Такі вже точно лучанам багато добра не принесуть. Перед виборами попіараться, критикуючи інших, а потім і ніхто про них не згадає. Для себе вже зробив висновок за кого голосуватиму на виборах. Бачу, що Ігор Палиця вже багато зробив і ще більше зробить для блага Луцька та добробуту його мешканців.

Зрозуміло, такий сильний кандидат не подобається високим чиновникам із нашого волинського «Білого дому», які не хочуть віддавати владу, бояться втратити свій вплив в області. Тому тепер усім стало зрозуміло, кому було вигідно обливати Палицю брудом, обзивати і дискредитувати, робити «регіоналом» і зрадником. Вірю, що виборців не обдуриш, а правда стане явною, як би її не намагалися приховувати.
Іван ЧЕРНЕЦЬКИЙ, член Національної спілки письменників України, лауреат обласної літературно-мистецької премії ім. Агатангела Кримського та обласної літературної премії ім. Родини Косачів»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 59
Перехожий Показати IP 22 Серпня 2012 10:42
Это типа такой ненавязчивый проплаченный пиар? :)
зі сумом констатую Показати IP 22 Серпня 2012 10:44
Вельми багато в Україні та на Волині, зокрема, є вінце- та лавроносних "діячів". Люди, не ведіться на запроданців!!!
Знаюча Показати IP 22 Серпня 2012 10:48
Знайшли авторитет...
Стрийко Показати IP 22 Серпня 2012 10:52
Ну все. Я нарешті прозрів. Який проникливий і щирий текст!
Читачка до Стрийко Показати IP 22 Серпня 2012 12:48
І куди подівся літературний стиль Чернецького? Наче не він писав
Користувач Показати IP 22 Серпня 2012 11:15
Питання вірменського радіо: "Що потрібно зробити щоб веб-портал "Волинські новини" став не цікавим?" Відповідь вірменського радіо: "Продати його Палиці".
зі сумом констатую Показати IP 22 Серпня 2012 11:22
Обрізали мого камента... по самі помідори)))
ауууууууууууу Показати IP 22 Серпня 2012 11:59
Адмін, де мій комент про вірменське радіо????????
Знаючий Показати IP 22 Серпня 2012 12:06
Мені подобається. Гарно написано. І аргументи переконливі.
Стрийку Показати IP 22 Серпня 2012 12:09
Іронію зрозуміло,над текстом варто плакати :-)
Знаючий Показати IP 22 Серпня 2012 13:37
Діду, ти лише гвинтик їх політтехнологій. Заробив 1000грн. гонорару до пенсії - радій!
Андрей88 Показати IP 22 Серпня 2012 13:37
Уже побежал за Палицу голосовать после такого "плачущего" письма :)
Просльозився Показати IP 22 Серпня 2012 14:16
Як тонко і грамотно проходить піар Палиці))) Хоча, чесно кажучи, розглядаючи інші кандидатури, то крім нього і Козюри більш нема за кого голосувати!
meri до Просльозився Показати IP 27 Серпня 2012 15:53
За Козюру???? Ви добре обміркували??????
я Показати IP 22 Серпня 2012 14:16
Всі вони провладні кандидати. Особливо ті, де пише що вони безпартійні. У разі виграшу на виборах всі вони будуть у ПеРді, так як такої фракції у Верховній Раді як безпартійні - немає.Я думаю моя думка на 90% правдива.
ВАСИЛЬ Показати IP 22 Серпня 2012 14:57
Ну хоч того шкета понтового козюру не згадуйте,немає за кого говорити...
meri до ВАСИЛЬ Показати IP 28 Серпня 2012 23:03
підтримую на 100%
DM Показати IP 22 Серпня 2012 16:58
А як на рахунок кандидатури Кварцяного?
Галичанин Показати IP 22 Серпня 2012 18:04
Людина висловила свою думку - має право. Ви теж можете висловлювати свою думку. тому й форум існує. Я вважаю, що Чернецький по-своєму бачить передвиборчі перегони. Вони мають право на життя. А голосувати чи не голосувати за Палицю - це право кожного
Егор Виноградов Показати IP 22 Серпня 2012 18:45
Когда мы ввели в государственный организм яд либерализма, вся его политическая комплекция изменилась: государства заболели смертельной болезнью - разложением крови. Остается ожидать конца их агонии. "От либерализма родились конституционные государства, заменившие спасительное для гоев Самодержавие, а конституция, как вам хорошо известно, есть не что иное как школа раздоров, разлада, споров, несогласий, бесплотных партийных агитаций, партийных тенденций - одним словом, школа всего того, что обезличивает деятельность государства." (Из Протокола №10 "Сионских мудрецов"). Приличным людям читать протокол полностью,а всем православным читать "Протоколы сионских мудрецов" во всем объеме.
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2012 20:33
А мені Тарас Божедарник подобаеться.Молодий,чесний перспективний.пана автора не чув до сьогодні,шкода що так неприкрито...ця стаття розрахована на повних ідіотів,невже штабісти кандитата так думають про Лучан?
перевізник Показати IP 22 Серпня 2012 20:46
не кажіть поганого про Анлрійка Козлюру. Він добився ще рік тому, що у нас проїзд в маршрутках став кощтувати 1 гривню. А ви що, не знали?
Йован Показати IP 22 Серпня 2012 21:02
Чого б це раптом влада дала під Палицю 25 млн грв на 27 школу в Луцьку - про це офіційно було заявлено? Просто так?
111 Показати IP 22 Серпня 2012 21:45
та ладно, Палиця за інших кандидатів всеодно кращий. Крім нього нікого толкового немає. Як кажуть, на безриб"ї і раком рибу.
Trek Показати IP 22 Серпня 2012 21:57
Я взагалі в шоці від Опозиції, що не можна якогось кандидата виставити нормально, хоча б не з Луцька. А то місце це просто не зрозуміло що.
1 Показати IP 22 Серпня 2012 22:03
Палиця на цих виборах попалиться.
надія Показати IP 22 Серпня 2012 23:16
Джинса...
марко Показати IP 23 Серпня 2012 01:25
Поки Палиця попалиця - Іван Чернецький вже погорілець.
Чеширский Кот Показати IP 23 Серпня 2012 10:54
Автор назначил себе цену в 30 сребреников...
лучанка Показати IP 23 Серпня 2012 12:17
Я також в шоці від опозиції!!! Невже немає кого вибирати??? Самі своїми руками себе і дають утопити Що робиться???
Андрей88 Показати IP 23 Серпня 2012 14:36
От оппозиции идет П. Кравчук - вроде не был замечен... кроме истории с дипломом :)
Стрийко до Андрей88 Показати IP 23 Серпня 2012 14:48
Всі "вкусняшки" вам подадуть поближче до жовтня. Нагулюйте апетит...
лучанка до Андрей88 Показати IP 23 Серпня 2012 15:55
там з дипломом не все так просто, як наші газетки люблять розказувати. Наскільки знаю, є висновок спеціаліста про те, що диплом справжній. Але сам диплом знаючі люди порадили прокуратурі в руки не давати, бо точно стане несправжнім. Тому наразі його "не світять"
ліберал2 Показати IP 23 Серпня 2012 18:46
Пишуть всі, робітники заводів, колгоспники, освітяни і студенти, який хороший нащ кандидат..))Ну якщо "джинса" то хоча б не на стільки примітивна.. Люди які читають інтернет ЗМІ тільки посміятися з такого листа можуть..
*** Показати IP 24 Серпня 2012 01:02
буде як буде а вам лише нявкати. Бо ви э сіра маса яка не може навіть пукнути досить сильно. а чому бо ми "банда"
анонім Показати IP 26 Серпня 2012 15:36
То ви такі розумні, бо знаєте слово "джинса", а потрапить газета до рук простого громадянина - і він повірить. Гарно працюють політтехнологи, мені подобається)))
Тарас Показати IP 26 Серпня 2012 16:46
Пише , що молоді і ділові мають пройти на виборах ,а потіи тих же молодих обзиває безвусими... Ганьба .... Дешевий піар... хоча початок мені сподобався ... поки не почув про Палицю.....Да,нам потрібні ділові і молоді , але не бізнесмени.... зробив для Луцька ... треба ,щоб це робили не благодійники , які вкрали в нас гроші , Мартинюки , Єремеєви ... а щоб все було регульовано державою... благодійники так просто нічого не роблять ... повірте ... перечитав всіх кандидатів по мажоритарці.... ділового і молодого тільки в 23 окрузі знайшов ... Олексія Лондара ... але може і не пройти на цих виборах... буде дуже шкода.... Єремеєв вже пів округу підкупив ... трохи підкупить на виборах... тож що браття -сестри будемо продаватися Палиці , Єремеєву, Клімчуку... іні просто тушки як дешеві проститутки... Докажімо ,що це не так ... Дамо шанс молодим і перспективним... тільки не таким як Гузь-пихатий , а толковим , вихованим ,діловим -укранцям. Може , когось образив вибачте... Болить душа за Україну , за рідну неньку...
Андрей88 Показати IP 26 Серпня 2012 23:46
Палица столько бабок уже вложил, что если не пройдет, то в Украину из Швейцарии больше не вернется наверное:))) А мы можем подождать осени, когда начнутся серьезные "боевые действия".
спостережливий Показати IP 27 Серпня 2012 06:52
Клімчук виступає "гидким" тлом для "благородного" Палиці. Аргументи: 1. Борис не розпочав кампанії. 2. В агітці Палиці його підтримала заслужений директор юнацької бібліотеки, яка проти вітру ніколи не плюне.
Осінь до спостережливий Показати IP 27 Серпня 2012 10:38
Це стовідсотково. Треба ж відмазати "патріота" Палицю, який здав Україну, ще коли ПРОГОЛОСУВАВ ЗА! харківські угоди. Та й з того часу всі скандальні проекти голосував разом із регіоналами. А тепер хоче постати борцем із владою.
МЕРІ Показати IP 27 Серпня 2012 15:06
Якщо ви усі такі обізнані, то чому ж не порівняєте скільки для міста зробив Ігор Палиця, а скільки інші "провладні патріоти"?????
meri Показати IP 27 Серпня 2012 15:47
Хватить обливати брудом людину, яка своїми вчинками реально допомагає людям. Я ще не бачила ні одного такого кандидата, який не словами, а діями підтверджує турботу про народ!!!
))) Показати IP 27 Серпня 2012 22:03
МЕРІ та meri. я так розумію ви це офіційна відповідь штабу палиці, бо якось так це очевидно)))
meri до ))) Показати IP 28 Серпня 2012 23:22
до чого тут штаб??? кожен висловлює свою думку, свою думку я висловила: кандидат для мене він найкращий серед інших. голосувати буду за нього і вам раджу
*** Показати IP 27 Серпня 2012 22:06
Скажіть МЕРІ та мері, а навіщо Палиця купив собі УДАР? Поставивши Савчука обласним керівником? На питання з відки така інфа то все очевидно Савчук не просто став контролювати ФК Волинь після придбання спочатку данної команди а потім УДАРу. цікава така компанія справжнього "ПАТРІОТУ"
від УДАРу до *** Показати IP 29 Серпня 2012 10:21
що за брєдддд, до чого тут Палиця????
Проти Палиці Показати IP 27 Серпня 2012 22:18
Точно за 5 років,що він народний депутат він так "багато" зробив....що аж почав за рік до виборів робити.Якщо він такий благодійник,розумник,золота людина,нехай продасть хоть одну з своїх дорогих іномарок,а на ті гроші купить прості автомобілі для людей які цього потребують,чи ще щось зробить.Зажерся він тими грошима,що має.Робить з себе святого,вже аж погано стає від його бікбордів,чого він піариться(шалені гроші потрібні на таку кількість бікбордів)якби він справді був порядним політиком то йому не потрбні були б ці реклами,люди і так за Палицю голосували.
дмитро до Проти Палиці Показати IP 28 Серпня 2012 23:36
щодо жадібності Палиці, то буду сперечатись: жодно разу протягом 4років коли б я не звертався до нього по допомогу для хворої дитини (ДЦП)він ніколи мені не відмовляв. Завдяки йому я поставив дитину на ноги, буду все життя дякувати Богу що послав мені таку ЛЮДИНУ як Палиця, бо коли кілька раз звертався до Мартиняка то він і разу не поміг, а останній раз то взагалі сказав охороні мене не пускати(вони самі признались) а щодо реклами, то хто її не проводить??? нічого поганого тут не бачу
Осінь Показати IP 28 Серпня 2012 12:45
Та кандидат у депутати на повинен жити за кордоном і розкидатися грошима, купуючи прихильність виборців! Де він узяв такі гроші і яку віддачу планує мати, потрапивши у ВР, - ось про що мають подумати лучани. Він же планує все витрачене собі повернути, і то ще й сторицею.
дмитро до Осінь Показати IP 28 Серпня 2012 23:15
ніколи Палиця не жив за кордоном, і звідки у вас така інформація??? а щодо грошей, то від прибуткового бізнесу
Осінь Показати IP 28 Серпня 2012 12:49
Функція депутата полягає не у "матеріальній допомозі" виборцям(читай: підкупі), а в прийнятті законів, які хочуть отримати виборці. Не думаю, що виборцям міста Луцка потрібен закон про мову, "харківські" угоди, пенсійна реформа, скасування пільг чорнобильцям та афганцям. А саме за ці закони голосував Палиця. І не важливо, скільки грошей він витратив на передвиборчу кампанію.
афганці за Палицю до Осінь Показати IP 29 Серпня 2012 10:42
ви нам Палицю не ображайте, бо він нам дуже давно допомагає, а зараз і з реабілітаційним центром. Якщо когось і обирати, то тільки Палицю - Людину реальних справ!!!!!!!
Проти Палиці Показати IP 28 Серпня 2012 21:54
Це точно,не важливо скільки він витратив СВОЇХ грошей,а не грошей українців,яких обкрадають,зокрема і волинян.Він був в ВР,наше життя він своїми законопроектами за 5 років не покращив....і якщо за Палицю проголосують він і не буде нічого робити для лучан,а назбирає грошенят за термін у ВР і поїде взагалі з України.
Альберта Показати IP 29 Серпня 2012 08:01
Це тимчасова особа яка через місяць зникне на 4 роки.
Лучанка Показати IP 29 Серпня 2012 10:15
"Зараз фракція «регіонів» при владі, тоді був БЮТ при владі - і одні і другі захищають свої економічні інтереси», - зауважив Ігор Палиця." Ха! А чим займався Палиця протягом 5 років роботи в парламенті? Досить поглянути на подані ним законопроекти - чи це не захист своїх економічних інтересів?!
нейтральна позиція Показати IP 29 Серпня 2012 11:01
нехай захищає, аби нам добре було, а я нічаго поганого тут не бачу, і невже ви думаєте що тільки від одного нього і його законопроектів залежить поліпшення рівня нашого життя! А за останні роки для лучан він багато чого зробив, так що хватить гнати на нього бочку.. найдінь іншу мішень, а то складається таке враження що він у нас один кандидат і не підпускає до влади більше нікого????????
Ірина Показати IP 29 Серпня 2012 16:17
Палиця приписаний в Яремче,дерутат в Києві,сам із сім"єю проживає (та діти навчаються) в Швейцарії.Інтереси якого ЛУЦЬКА,якої ВОЛИНІ він буде представляти? Які інтереси народу він буде представляти,якщо він того самого народу боїться,бо без охорони (навіть в спортзалі), не з"являється? Може нехай його охоронники йдуть кандидатами,бо навіть вони ближче до народу? І нехай не думає,що всіх нас можна купити. Ми йому не потрібні,як не були потрібні і раніше,аж доки не почав балотуватися в депутати.
нейтральна позиція Показати IP 29 Серпня 2012 18:39
нехай захищає, аби нам добре було, а я нічаго поганого тут не бачу, і невже ви думаєте що тільки від одного нього і його законопроектів залежить поліпшення рівня нашого життя! А за останні роки для лучан він багато чого зробив, так що хватить гнати на нього бочку.. найдінь іншу мішень, а то складається таке враження що він у нас один кандидат і не підпускає до влади більше нікого????????
Проти Палиці Показати IP 29 Серпня 2012 21:56
Альберта,слова точно в ціль)))Отож,своїми бікбордами і статтями в газеті він мало кого ще до виборчої кампанії допускає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus