USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пільгове житло та встановлення парканів: з чим звертаються лучани до посадовців міськради

15 Травня 2019 14:23
Із житловими питаннями все частіше звертаються лучани до першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада під час громадського прийому.

Міжсусідські війни, відсутність житлової площі, реєстрація на пільгове житло і поневіряння переселенців – із цими та багатьма іншими запитами завітали лучани на черговий прийом до Григорія Недопада. І якщо раніше більшість звернень стосувалися ремонту дворів, то зараз частими стають і квартирні питання.

«Люди бачать, що черга на житло рухається, пільговики почали отримувати квартири й ми зі свого боку робимо все для того, щоб налагодити співпрацю із забудовниками і якомога більшій кількості людей надати довгоочікуване житло, – зауважив Григорій Недопад. – Тому все більше людей непокояться через своє місце у черзі, розпитують, як стати на чергу, як перевірити своє місце у ній».

Цього разу із проханням про квартирний облік звернулася напівсирота, яка перебуває у скрутній життєвій ситуації, а мати практично не переймається долею доньки. Григорій Недопад порадив, як правильно оформити документи в цьому випадку і стати на пільгову чергу, а також доручив відповідним службам взяти питання на контроль.
Своїм правом на отримання пільгового житла цікавилась і жінка, сім'я якої належить до категорії внутрішньо переміщених осіб. Нові зміни в законодавстві дозволяють таким людям ставати в чергу на отримання житла. Але для цього, за словами Григорія Недопада, у жінки повинна бути прописка у Луцьку.

Житлове питання турбувало і ще одного лучанина, однак у зовсім іншому контексті. Молодому лучанину немає спокою через сусідство з жінкою, яка перетворила суміжну житлову площу у звалище сміття. Чоловік втомився терпіти сміттєві завали і нестерпний сморід, тому і звернуся за допомогою.

«На жаль, у Луцьку є кілька таких осіб, які псують життя сусідам, – розповів Григорій Недопад. – В оселях цих людей – повна антисанітарія, але вплинути на них важко, бо закон захищає приватну власність. Крім того, серед таких людей можуть бути ті, які мають певні психічні розлади. Є відповідні служби, які вивчать це питання і шукатимуть оптимальне вирішення».
Із проханням про відгородження парканом території біля багатоквартирного будинку звернулася одна із голів ОСББ Луцька.

«Правила благоустрою міста забороняють зводити паркани і відгороджувати прибудинкові території, – роз’яснив Григорій Недопад. – Якщо це допустити, то згодом всі дворові території повідгороджуються парканами і перехожі не зможуть вільно рухатися вулицями міста. Допустити цього ми не можемо, а правила благоустрою мають бути однаковими для всіх. В особливих випадках можна розглянути питання встановлення шлагбаумів після проходження усіх установчих процедур. Це стосується лише тих територій, де існує загроза безпеці людей».

Зверталися до Григорія Недопада і з проханням про від'єднання мереж будинку від централізованого опалення. На сьогодні процедура від'єднання прописана в новому законі про житлово-комунальні послуги, однак вона є досить складною і в першу чергу вимагає письмової згоди від усіх мешканців будинку, перевірки мереж і можливостей для переходу на автономне опалення, а також дотримання ряду інших процедур, передбачених законом.

Серед інших звернень лучан – прохання про ремонт покрівель, фасадів житлових будинків, про благоустрій прибудинкових територій і встановлення дитячих майданчиків та ін.
«Початок теплої пори року знаменує збільшення кількості звернень щодо ремонту прибудинкових територій, – каже Григорій Недопад. – Ми розуміємо потребу людей, знаємо всі двори, які потребують ремонту. Пояснюємо необхідність проходження всіх підготовчих процедур, починаючи від розробки проекту і проведення тендерів. А згодом приступаємо до проведення ремонтних робіт відповідно до потреб тих чи інших дворів і звернень громадян.

Ще одним частим зверненням стає вимога деяких голів ОСББ щодо встановлення паркану навколо прибудинкової території багатоповерхівки. Хотів би звернутися до лучан і зауважити, що хоча земельна ділянка і надана в користування ОСББ, але загороджувати такі ділянки заборонено правилами благоустрою міста Луцька. Такі паркани і ворота, які можуть зашкодити руху швидкої чи пожежної машин, а також створюватимуть перешкоди для руху лучан, будуть демонтовані. Загалом, під час кожного прийому отримуємо численні звернення людей, на всі прохання намагаємось оперативно реагувати, надаємо необхідні роз’яснення і допомогу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus