USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Інфекційну лікарню у Луцьку планують відремонтувати до кінця року

5 Квітня 2018 17:55
На початку вересня цього року заплановано відкрити оновлений перинатальний центр у Луцьку, будівництво якого розпочалося ще у 2000 році. Також до кінця 2018 року планують відремонтувати інфекційну лікарню у Луцьку.

Про це йшлося під час ефіру телеканалу «Аверс» 4 квітня.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця висловив переконання, що відкрити заклад вдасться вже 3–4 вересня. Перинатальний центр буде забезпечений новітнім обладнанням і надаватиме сучасні послуги задля збереження здоров’я та життя новонароджених і їхнім мам.

«Ми повинні переживати за майбутнє нашої нації, за мам, які народжують на Волині, щоби вони не боялися лікаря, не боялися, що з їхньою дитиною щось станеться. Це наше завдання номер 1», – наголосив голова облради.

Він подякував депутатам обласної ради за те, що вони пішли назустріч та сконцентрували гроші на будівництво закладу, а не розподілили кошти за округами.

Окрім того, цього року заплановано здати в експлуатацію оновлену обласну інфекційну лікарню (кошторис – близько 43 мільйонів гривень).

«Це буде повністю оновлена будівля, з вентиляцією, так, як усе має бути в інфекційній лікарні. Також ми закупимо туди все необхідне обладнання. Ще ми зараз оснащуємо станцію переливання крові, купуємо обладнання в госпіталь для інвалідів війни, перекриваємо дах і робимо кухню в обласній психлікарні. Це все було в такому жахливому стані, що навіть важко уявити.

Коли я приїхав в інфекційну лікарню подивитися, яка там склалася ситуація, я не повірив, що це лікарня. Я не знаю, що змушувало людей, навіть хворих, йти туди, адже там взагалі нічого не було. Це був жах. Психіатрична лікарня – це взагалі знущання, можна було фільми жахів знімати… На перинатальний центр, який із 2000 року будується, і не можна було знайти грошей… Та за це просто руки треба повідрубувати тим, хто не зміг цього зробити», – акцентував Ігор Палиця.

Водночас він висловив переконання, що через рік-два вдасться довести до ладу більшість стратегічних медичних закладів області.

«Що для людей найголовніше? Для молоді, маленьких дітей, старших осіб? Щоб був забезпечений належний рівень медицини, аби вони не переживали, що у випадку, коли щось станеться, їх вилікують. І профілактика. Це наше завдання, тому гроші спрямовуються і надалі будуть спрямовуватися на галузь охорони здоров’я», – сказав голова облради.

Ігор Палиця поділився, що йому вдалося досягти домовленостей із Кабміном та новим головою ОДА Олександром Савченком щодо виділення із державного бюджету коштів для забезпечення якісного надання медичних послуг на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus