USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інфраструктура і низький земельний податок: як Луцьк залучатиме інвесторів

24 Лютого 2021 17:53
Луцька міська рада готова йти назустріч майбутнім інвесторам, зокрема шляхом забезпечення належної інфраструктури.

Про це йшлося 24 лютого під час пленарного засідання сьомої сесії Луцької міської ради.

Мер Ігор Поліщук розповів, що управління архітектури проводить роботи для подальшого розроблення генеральних планів, у тому числі приєднаних громад. На наступних сесіях міськради депутати будуть визначати ділянки для імовірних інвестиційних проєктів і затверджуватимуть підготовлені генеральні плани.

Він звернув увагу на те, що в Луцьку – низька ставка земельного податку і ті підприємці, які хочуть започаткувати тут бізнес, зможуть платити менше.

Як приклад Ігор Поліщук розповів про нове підприємство на вулиці Карбишева. Це філія «Кромберг енд Шуберт Україна». Завод працевлаштував до 1000 осіб. Міська рада за попередньою домовленістю з представниками компанії відремонтувала дорогу до підприємства і облаштувала там LED-освітлення. На ці роботи з міського бюджету витратили 1,2 мільйона гривень, натомість вклад ПДФО і земельного податку від роботи заводу в казну міста склав близько 10 мільйонів гривень.

Читати ще: Нові робочі місця і проєкти made in Lutsk: як розвиватимуть інвестиційну привабливість міста

Тому, як наголосив мер Луцька, місто готове йти назустріч майбутнім інвесторам і гарантувати їм належні умови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
буба Показати IP 24 Лютого 2021 19:51
Екологію врахували?
Андрій Показати IP 24 Лютого 2021 21:22
нажаль великою проблемою для інвесторів є саме "управління архітектури" яке замість функції допомогти через недосконаість законодавства виконує карально-наказову функцію :( саме тому в Луцьку збудувати щось окрім маленького житлового будинку дуууужжже складно.... пане Поліщук "працюйте" зі своїми підлеглими і до нас прийдуть інвестори і повірте УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТОРИ ВОНИ НЕ ГІРШІ ЗА ІНОЗЕМНИХ!!!!! P.S. А питання генерального плану не те, що назріло воно вже перезріло його потрібно приймати ВЧОРА!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus