USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Де у Луцьку купити якісну бруківку. Акція від «LeBruk»*

20 Травня 2020 09:55
Бруківкою дороги укладали здавна, аби було легше пересуватися. Прототипом такого покриття був натуральний камінь. Та згодом люди навчилися виготовляти штучний камінь, який дешевший та легший. І ось уже сотні років людство крокує доріжками і тротуарами, вимощеними бруківкою. Що важливо знати при виборі бруківки, розповідає директор луцького підприємства «LeBruk» Ігор Констанкевич. Саме зараз тут діє акційна пропозиція: популярну бруківку можна придбати за привабливою ціною.

Що треба знати при виборі бруківки

Найперший показник, на який треба звернути увагу, зазначає Ігор Констанкевич, це – товщина бруківки. Для тротуарів, пішохідних доріжок достатньо бруківки, товщиною 4 сантиметри. Причому, чим менша площа самого елементу, тим він міцніший. Також ця бруківка витримає вагу легкового автомобіля, якщо нею встелити під’їзну доріжку на подвір’ї чи місце, де часто паркується авто.

Для таких потреб ідеально підходить популярна бруківка «Носталіт». Вона має оптимальну товщину, яка витримує навантаження і може витримати вагу легкового авто. «Носталіт» складається з трьох елементів, які мають розміри 9×12, 12×12 та 18×12 сантиметрів. Комбінуючи їх між собою, легко утворити цікавий візерунок. А те, що плитки різного розміру, значно полегшує укладання: не потрібно обрізати елементи, щоб щільно їх укласти. Крім того, вона має нетипову форму: знизу – прямокутна, а вгорі – овальна зі «зрізаними» краями.

Саме зараз на неї діє акційна ціна - 169 гривень за квадратний метр.
Для ділянок з інтенсивним рухом варто вибирати товстішу плитку. Приміром, бруківка завтовшки 6-8 сантиметрів здатна витримати навіть вантажні автомобілі. Нею можна укласти територію підприємств, АЗС тощо.
Бруківка LeBruk на території АЗС ОККО
Бруківка LeBruk на території АЗС ОККО
Тротуарна плитка може бути квадратною, прямокутною, трикутною, шестикутною, з фігурними краями. Укладати доріжки можна з однакових елементів, а можна комбінувати різні форми та розміри.
Вулиця Кривий Вал у Луцьку після реконструкції 2017 року
Вулиця Кривий Вал у Луцьку після реконструкції 2017 року
Бруківка чи асфальт

Кожен матеріал має свою сферу застосування. І якщо інтенсивний рух на дорогах вимагає укладки асфальту, то пішохідні доріжки і тротуари, дворові території в приватному секторі – це місце для укладання бруківки. По-перше, вона дешевша за асфальт. По-друге, – практичніша: її можна розбирати і укладати заново безліч разів (до прикладу, якщо трапилась аварія на підземних комунікаціях, або ж просів ґрунт), навіть якщо раптом декілька елементів пошкодилися – їх легко замінити.
По-третє, її простіше укладати, ніж асфальт, особливо на невеликих площах, адже це не потребує застосування великої техніки. По-четверте, бруківка екологічніша за асфальт. А по-п’яте, мозаїка з елементів естетичніше виглядає, аніж суцільне чорне полотно асфальту.

З чого робиться бруківка

Складові бруківки прості. Це щебінь визначеної фракції, пісок, цемент відповідної М 500 та спеціальні добавки, зокрема фарби. Ігор Констанкевич розповідає: на «LeBruk» виготовляють двошарову бруківку: нижній шар, для якого використовують щебінь більшої фракції, товстіший і відповідає за надійність. До верхнього, який відповідає за захист від пошкоджень та естетичний вигляд, додають набагато дрібніший щебінь, завдяки якому поверхня бруківки рівна.
Всі матеріали, необхідні для виготовлення бруківки замовляють лише у надійних та перевірених постачальників. І всі вони – щебінь, пісок, цемент, мають сертифікати якості, які відповідають потрібним вимогам.

Більш того, якість бруківки, яку вже виготовили, перевіряють у незалежній лабораторії, про що є відповідні висновки і клієнти можуть з ними ознайомитися.
Чи обов’язково бруківка має бути сіра

Сірий колір – це, звісно, класика. Але сьогодні технології дозволяють виготовляти кольорову бруківку. І сучасні фарби не тьмяніють з часом, зберігаючи яскравість. В Луцьку можна замовити жовту, білу, оливкову, червону, коричневу бруківку чи колормікс – змішання кольорів для цікавого відтінку. Все залежить від бажань клієнта та його задумів.
Кольорова бруківка Носталіт
Кольорова бруківка Носталіт
Фарби, які використовує «LeBruk» не тьмяніють з часом, не вицвітають на сонці. Кольорова плитка коштує дорожче, але яскраві відтінки можна поєднувати з класичною сірою плиткою.

Як треба готувати територію для укладання бруківки

Будь-який процес потребує спеціальної підготовки. Для того, щоб починати роботи з укладання бруківки потрібно спершу розпланувати територію, порахувати площу, яку треба встелити тротуарною плиткою.

Щоб підготувати ділянку для укладки знімають верхній шар родючого ґрунту. Залежно від товщини бруківки визначається глибина. Іноді бувають ситуації, коли під родючим шаром виявляють нестабільні грунти, тоді глибину збільшують. Якщо рівень грунтових вод розташований вище рівня укладання основи під бруківку, доведеться проводити дренажні роботи.
Під бруківку обов’язково укладальники роблять основу, яку попередньо добре утрамбовують, щоб вона не просідала. Кладуть бруківку в основному на пісок, щебінь або бетон. Іноді для стійкості ґрунтів додають спеціальну плівку – геотекстиль.

Догляд

Специфічного догляду бруківка не потребує. Час від часу її треба вимітати і не допускати, щоб між плитками виростав бур’ян, адже покриття тоді деформується.

Бруківка – морозостійкий матеріал, який витримує низькі температури. Її сміливо можна мити. Якщо ж вона укладена на ділянці, де дуже часто на неї потрапляє вода (наприклад, на автомийці), її можна покрити спеціальною водовідштовхувальною речовиною, щоб зберегти покриття на довше.

Де лежить бруківка від «LeBruk»

Бруківка від луцького виробника вже не перший рік прикрашає приватні подвір’я, міські тротуари та дороги. Нею укладені у Луцьку доріжки на вулиці лесі Українки, Крилова, Пушкіна, Гулака-Артемовського, Степана Бандери, у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
Вулиця Лесі Українки у Луцьку після реконструкції, 2016 рік
Вулиця Лесі Українки у Луцьку після реконструкції, 2016 рік
Вулиця Кривий Вал у Луцьку після реконструкції 2017 року
Вулиця Кривий Вал у Луцьку після реконструкції 2017 року
Вулиця Крилова у місті Луцьку після реконструкції, 2015 рік
Вулиця Крилова у місті Луцьку після реконструкції, 2015 рік
Нею укладають прибудинкові території багатоквартирних будинків, її часто використовують на територіях підприємств, АЗС, біля кафе, ресторанів.
Проспект Молоді біля кафе Solo pizza
Проспект Молоді біля кафе Solo pizza


Скільки часу може лежати бруківка

Вся продукція компанії «LeBruk» сертифікована. Виробник дає на неї 5 років гарантії. Але насправді вона служитиме десятки років.

Вона не б’ється, навіть коли її впустити з кількаметрової висоти, витримує великі навантаження, не стирається. Вона не тріскає під дією низьких та високих температур і вологи. Навіть 4-сантиметрова бруківка витримує навантаження до 3,5 тонни.


Скільки коштує

Ціна бруківки залежить від форми, кольору, розміру. Ці елементи можна комбінувати між собою. Варто пам’ятати, що сіра бруківка дешевша за кольорову. Але не обов’язково всю територію укладати кольоровою бруківкою. Достатньо додати кілька яскравих елементів і орнамент буде набагато цікавішим.

Саме зараз в компанії «LeBruk» діє акція на бруківку «Носталіт» сірого кольору. Акційна ціна – 169 грн/кв.м. До акції вона коштувала 205 гривень. Крім того, вкладальникам виробник надає ще більшу знижку.
Детальніше з цінами можна ознайомитись за посиланням.

Де придбати

Підібрати бруківку, розрахувати необхідну кількість можуть фахівці підприємства «LeBruk». Саме тут можна і купити необхідний вам матеріал.

Адреса: м. Луцьк, вул. Вахтангова, 12

Телефон: 067 334 1112

Сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/brukivkalebruk/

Сайт: https://lebruk.com/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus