USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інтенсивність смороду у Луцьку за минулу добу знизилась

12 Липня 2019 16:49
У Луцьку відбулося чергове засідання тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті під головуванням секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, під час якого розповіли, що інтенсивність неприємного запаху в місті за минулу добу знизилась.

Участь у заході взяли й громадські активісти, які стурбовані питанням поширення неприємного запаху у Луцьку, пишуть на сторінці Луцькради у фейсбук.

Так, начальник відділу екології Оксана Тарабанюк розповіла про ситуацію у місті із поширенням смороду протягом останньої доби. За цей час до групи оперативного реагування «15-80» надійшло два звернення з мікрорайону Вересневе та 5 звернень з району вул. Львівської. Нових фактів зливу забруднених рідин на поля фільтрації протягом доби не зафіксовано, інтенсивність неприємного запаху значно зменшилась. На полях фільтрації постійно спостерігається здійснення заходів із знезараження відстійників хлорвмісною речовиною. Мешканці також скаржаться на присутність у повітрі хлорного запаху.

9 липня, на замовлення Луцької міської ради, проведено лабораторні дослідження якісного стану атмосферного повітря. У всіх пробах зафіксовано факт перевищення гранично-допустимої концентрації за аміаком, сірководнем, оцтовою кислотою.

За словами ж завідувача Луцького міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Марії Білоножко, за результатами проведеного лабораторного дослідження якості атмосферного повітря направлені листи для вжиття заходів реагування з метою запобігання отруєння населення міста Луцька до головного управління Держпродспоживслужби, Луцького міського управління охорони здоров’я та Центру ПМСД Луцького району.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук розповів, що повідомлень про отруєння з лікувально-профілактичних закладів не надходило. Моніторинг за можливим впливом забрудненого повітря на здоров’я населення ведеться постійно.

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський зазначив, згідно класифікатора встановлені концентрації забруднюючих речовин не є підставою для оголошення надзвичайної ситуації. Необхідно провести повторні дослідження або дослідження середньодобових концентрацій забруднюючих речовин у атмосферному повітря міста. Для середньодобової концентрації перевищення має становити від 20 до 29 разів, для разової понад 50 разів.

Заступник головного інженера КП «Луцькводоканал» Юрій Вега повідомив, що на міських КНС протягом доби зливу сторонніх рідин не зафіксовано, обладнання працює у штатному режимі.

Крім того, за його словами, 11 липня проведено лабораторне дослідження якості атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони каналізаційно-очисних споруд у с.Липляни та на міських КНС за вибором. Протокол дослідження повітря навколо каналізаційно-насосних станцій засвідчив – перевищень допустимих концентрацій не зафіксовано.

Під час наради було вирішено на наступне засідання робочої групи запросити представників ТОВ «БІО-ПЕК», голову Луцької райдержадміністрації Тараса Яковлева, представника Волинського обласного центру з гідрометеорології, ПП «Волиньхімконтроль».

Також вирішено замовити повторне проведення лабораторного контролю за станом атмосферного повітря у м. Луцьку з районів, де найбільше поширюється сморід (Львівська, ЛПЗ, Вересневе) ДУ ВОЛЦ МОЗ України та направити звернення до головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області з проханням вжити заходів реагування відповідно до повноважень та чинного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Навуходоносор Показати IP 12 Липня 2019 17:14
Сколько писанины, сколько чиновных якобы решений! А не проще ли такая вот схема:возбуждение уголовного дела против виновных в безобразии и суд с реальными сроками.Для этого есть и законы соответствующие, и органы, контролирующие состояние окружающей среды. Вот самый свежий пример из Швейцарии. Жители кантона Цюриха выиграли суд "против" петуха. Птицу обязали петь "тише и по расписанию", пишет Hyser. Соседи мужчины, устроившего курятник в гараже, подали на него в суд из-за слишком громкого пения петуха. Истец посчитал сколько кукарекает петух и как громко. Оказалось, что птица "подает голос" ночью по 14-44 раза в час, а громкость его крика на расстоянии 15 метров достигает 84 дБ. Суд удовлетворил иск, и хозяина петуха обязали обеспечить "молчание" птицы с 10 часов вечера до 8 утра в будние дни и субботу, а по воскресеньям - с 10 вечера до 9 утра. По решению суда также должна быть усилена звукоизоляция курятника. Вот что такое судебная власть! Даже петуха кукарекать по расписанию заставит! А уж про вонь в Луцке и говорить нечего.
Говорильня Показати IP 12 Липня 2019 17:52
Більше трьох років людей травлять і ніхто пальцем не шевельнув. Де служби які мають вести контроль за станом екологіі,міські , обласні чинуші які ведуть контроль за діяльністю влади? Поговорять, тимчасово меньш скидатимуть, люди притихнуть і сейм оф сторі.Тільки тиск громади , постійний тиск громади.
я Показати IP 12 Липня 2019 18:44
всяка влада в1д села 1 до м1ста за рахунок платник1в податк1в зарплатню отримуэ 1 прем11 ...., а займаються на посадах неробством 1 корупц1эю.... 1 так 28 рок1в туфту людям гонять...
Корiнний лучанин до я Показати IP 12 Липня 2019 19:17
Так 5 рокiв
еколог Показати IP 12 Липня 2019 19:45
Цiкава iнформацiя , в данiй статтi ,вiд заступника iнженера водоканалу Веги про те ,що перевищень не виявлено на очисних i кнс.Iншими словами ,самi себе перевiрили i порушень не виявили .А чи могло бути iнакше?
Їван Показати IP 12 Липня 2019 19:47
Та воно все ще ніби і смердить, але вже явно прослідковуються нотки пахощів ! Так ніби під кущем бузку хтось на&рав !
сергій Показати IP 12 Липня 2019 20:11
Сьогодні 19.20 смерділо зі сторони Нової пошти на Львівській.На диво відстойники майже ні.
Стомленйвідбрехунів Показати IP 13 Липня 2019 10:06
Нахабна брехня. Нехай поїдуть на вул. Львівську, чи на Вересневе і подихають на повні груди(
Лучанин Показати IP 13 Липня 2019 10:20
сьогодні о 7.30 смерділо явно Біотеком на Володимирській біля Ренесансу, але не так жостко як паро днів назад на Львівській бінч Кромберга
Заливають Показати IP 13 Липня 2019 23:01
що там Львівська, приблизно о 14 смерділо на Дубнівській та Києвському майдані. А на рахунок здоров‘я...шакали ще не вистачало гострих отруєнь. А хроніку хтось аналізував, від алергій до онко, через серцеві. Не треба мовчати, робити шум скрізь де можливо... найбільш бояться блокувань і не на цукровий, а на митниці.. зразу завиють і тут і в Києві..може дійсно будуть щось робити, а не заливать серйозну проблему
Анонім Показати IP 14 Липня 2019 09:38
То все брехня. Смердить і далі.! Яка зараз температура повітря? А дай 30 градусів? І буде ще більше смердіти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus