USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Інвестиційна няня»: у Луцьку прогнозують наплив великих вкладників з-за кордону

24 Лютого 2021 21:36
У лютому 2021 року Президент України підписав закон, у відповідності до якого інвестори, які готові вкладати в Україну великі кошти, отримають державну турботу у вигляді «інвестиційної няні». Таким чином, у Луцьку прогнозують наплив інвестиційних пропозицій у галузі переробки сміття із Німеччини та Австрії, оскільки такі зміни у законі є цікавими крупним підприємствам, що виготовляють відповідне обладнання.

Про це сьогодні, 24 лютого, під час пленарного засідання чергової 7-ї сесії Луцької міської ради розповів директор департаменту економічної політики Борис Смаль.

З його слів, минулого тижня відбулася онлайн-зустріч із фахівцям, що стосувалася запровадження смарт-технологій у різноманітних галузях.

«Інвестор дуже чутливо відноситься до пропозицій, яких надходить багато. Нещодавно президент підписав закон про інвестиційних нянь. Його суть у тому, що інвестор, який заходить в Україну з об’ємом коштів понад 20 мільйонів євро, може претендувати на державну підтримку в 30%», - розповів посадовець.

З його слів, аналогічні дієві програми є в Німеччині та Австрії.

«Прогнозую, що на Луцьк чекає лавина пропозицій по інвестиціях у сфері переробки сміття, зокрема, з Німеччини та Австрії. Тому що крупним підприємствам, які виготовляють обладнання для сміттєпереробних заводів, будуть цікавими такі зміни у законі», - пояснив Борис Смаль.

Нагадаємо, 17 грудня минулого року Верховна Рада ухвалила ініційований президентом закон про державну підтримку проектів зі значними інвестиціями - так званий закон про «інвестиційних нянь».

Згідно із цим законом, державною підтримкою можуть скористатися інвестори, які ініціюють проекти з інвестиціями від 20 мільйонів євро зі строком реалізації проекту до п'яти років та створюють нові робочі місця. Виходячи з цього, «інвестиційна няня» - це персональний менеджер, якого нададуть будь-якому інвестору, що інвестує щонайменше 20 мільйонів в економіку України, та створить мінімум 150 нових робочих місць. Менеджер буде вирішувати проблеми бізнесу, буде володіти 5 мовами та буде доступний 24 години на добу.

Загальний обсяг державної підтримки для нових інвестиційних проектів може становити до 30% від їхнього обсягу.

Підтримку надаватимуть підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій та науково-технічній галузях; охороні здоров'я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері.

Крім того, ухваленим законом передбачена спеціальна урядова уповноважена установа, що займатиметься супроводом цих інвестиційних проектів, допомогою інвесторам від початку проекту й протягом усього часу їхньої тривалості.

Раніше Інформаційне агентсво Волинські Новини повідомляло про те, що луцька міська рада готова йти назустріч майбутнім інвесторам, зокрема шляхом забезпечення належної інфраструктури.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ахаха Показати IP 24 Лютого 2021 23:01
Інвестори вже гроші дістають і в чергу стають!
скептик до ахаха Показати IP 25 Лютого 2021 19:11
ну так це ж не в якісь там біткоїни вкладати бабло, а в те, що волиняки дружньо наклали
речник сільради Показати IP 25 Лютого 2021 07:46
Сьогодні прибуває 2 ешолони вкладників
Українець Показати IP 25 Лютого 2021 11:20
Вирішили, в кінці дня, всіх насмішити....)))
К.лучанин до Українець Показати IP 25 Лютого 2021 20:02
Не думай що так буде смішно!!! Поясню, це буде удар по нашому бізнесу і виробнику. З наших виробників . які обкладені податками здирають сім шкур . А ці "няні" які прийдуть будуть платити НУЛЬ податків і їм буде дуже комфортно. Цей закон і під них спеціально Зе команда зробила. Я не проти інвесторів але нехай вони будуть в однакових умовах з нашим бізнесом! Тоді буде справедливість. Цей Закон вже має негативну оцінку .
скептик Показати IP 25 Лютого 2021 19:07
"Менеджер буде вирішувати проблеми бізнесу, буде володіти 5 мовами та буде доступний 24 години на добу". АГА, і на зарплату 6000 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus