USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Забудова ТЦ на Відродження у Луцьку: де істина?

24 Грудня 2014 14:00
У Луцькій міськраді тривають дискусії стосовно скандальної забудови торгово-офісного приміщення по проспекту Відродження, 26 г.

Про це стало відомо під час засідання 68-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 грудня.

Так, на розгляд чергової сесії депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов виніс питання про порушення законів добросусідства у процесі будівництва бізнес-центру по проспекту Відродження.

На його думку, забудовник порушує законодавчі норми і не рахується із думкою мешканців прилеглих будинків.
Серед низки порушень обранець громади виокремив той факт, що будівництво ведуть у вихідні дні.

«Я б не хотів мати сусіда, який будується у вихідні і заважає мені відпочивати», - сказав депутат.
Також із мешканцями багатоповерхівок забудовник не погоджує питання благоустрою прилеглих територій, адже будівництво об’єкту зайняло усю виділену земельну ділянку.

«Забудовники поводять себе зухвало і грубо як і з мешканцями, так і з працівниками. В пресі про це писали, зокрема, про використання «тітушок» під час громадських слухань 22 жовтня, у результаті чого слухання були зірвані, так і не розпочавшись», - зауважив Андрій Осіпов, посилаючись на статтю та фото Інформаційного агентства Волинські Новини.

Справді, раніше на сайті йшлося про те, що у Луцьку відкрилися і закрилися громадські слухання щодо будівництва торгово-офісного приміщення по проспекту Відродження. На нього прийшли мешканці мікрорайону, а також понад сто молодих людей, яких місцеві раніше не бачили. Молодики ховалися від фотокамер та відмовлялися назвати причину своєї присутності.

«У результаті того, що уже перейдена крайня межа, не може йтися про продовження договору з цим бізнесменом. Я не хочу, щоб бізнес починався із будівництва без дозволів і документів, не рахувався з потребами мешканців міста. Я не комуніст і не соціаліст, і не кажу, мовляв, віддайте землю селянам. Бізнес-центр можна збудувати, але рахуючись із мешканцями», - додав обранець громади й сказав, що на світлинах у мережі інтернет чітко видно, як директор підприємства-забудовника інструктує командира «тітушок».

Про те, що забудовник Оксана Кушнір поводить себе недобросовісно, зауважив й депутат Луцькради Роман Бондарук, зазначивши, що на вулиці Захарова, 12 також триває будівництво. Однак через порушення закону уже відкрили кримінальну справу, зокрема, по підробці декларацій та підписів архітекторів.

Депутат Луцької міськради Анатолій Бірюков зазначив, що, якщо обранці громади дозволять продовжувати будівництво, люди будуть незадоволені, але й його припинення матиме юридичні наслідки.
Однак доволі вагомий аргумент знайшовся у депутата Сергія Сівака: «Є такі підприємці з якими бізнес вести і приємно, і корисно. А є брехливі. Стиль ведення бізнесу пані Кушнір є конфліктним. Власне, вона й викупила приміщення їдальні у двох будинках на вулиці Захарова, сказавши, нібито вона має проводити там реконструкцію. Але реконструкція не передбачала будівництва 3-4 поверхів нового будинку та зміщення панелей», - зауважив обранець громади.
Він додав, що свого часу були організаційні збори, куди запросили й забудовника, утім, зі слів Сергія Сівака, вела себе ця пані досить хамовито та погрожувала людям.

«Усе відбувалось аналогічно тому випадку, що на Відродження. 26г. Коли ж правоохоронці зайнялися документацією, виявилось, що вона фальшива. Отже, є своєрідний стиль роботи підприємця і з такими бізнесменами нам не по дорозі. Тому логічно - договір розірвати, а земельний наділ повторно виставити на аукціон. Гроші повернути підприємцю і громада буде задоволена. Таким чином вирішиться й існуюча проблема в сесійній залі», - продовжив він.

Слово надали мешканцю сусіднього із майбутнім бізнес-центром будинку лучанину Михайлу Костюку. Він зазначив, що його будинок знаходиться у спальному районі, а спальний район вразливий до подібних ситуацій: «Ми приходимо відпочити після робочого дня, хочемо погуляти з дітьми. Об’єктивної потреби у будівництві торгово-офісного центру у нашому районі нема. Тому очевидним є те, що його там і не буде – забудовниця продасть приміщення, перепрофілює і зробить з ним що схоче», - зауважив чоловік.
Виступила й представник від забудовника Наталія Кушнір, яка наголосила, мовляв, усе сказане не на користь підприємця у сесійній залі – дискредитація чистої води.

«Сивочолі матері з того району носили нашим працівникам чай, аби їх підтримати і зігріти. Це - дезінформація», - сказала вона.
Наталія Кушнір зауважила, що завдяки депутату Луцькради Тарасу Басу, який не шкодував часу на спілкування з людьми, був побудований прекрасний міст.

«Він виїжджав і вислуховував матусь про те, що їх турбувало. Замість трьох дерев ми посадили десять. Все це - благоустрій. Ми відремонтували опори світильників. Створена робоча група, яка займається детальним планом», - сказала сестра підприємця пані Кушнір.

На це Луцький міський голова Микола Романюк відповів, що на сивочолих бабусь посилатись потрібно було раніше.
«Якби ви знайшли спільну мову з самого початку з людьми. Лучани також повинні були поцікавитись раніше, що ж відбувається і чому ставлять щити біля їхніх будинків. Але це вже історія, яка стане для всіх наукою. До початку робіт треба знаходити спільну мову з людьми, й вони обов’язково підуть вам на зустріч», - зазначив градоначальник.
Після виступу мера заключне слово взяв автор проекту рішення Андрій Осіпов: «Вислухавши усіх, я зрозумів, що це питання - непросте, адже воно викликало стільки думок. Після того як сестра підприємця Оксани Кушнір виступила, я засмутився. Хоча з іншого боку, дивлячись на поведінку Оксани Кушнір, особисто я б ніколи не йшов їй на поступки. Однак, істина завжди посередині. Я не проти того, щоб розвивався бізнес. Договір розірвати буде складно, знаю це як юрист. Але треба досягти такої схеми, щоб забудовник не поводив себе як собі хоче», - резюмував обранець громади і попросив колег та мера зняти наболіле питання з порядку денного і перенести його розгляд на наступну сесію у кінці січня 2015 року, мотивуючи це тим, що проблему треба ще дослідити.

32 депутата підтримали таку ініціативу.
Паспорт об'єкту
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
опа Показати IP 24 Грудня 2014 14:03
Ту кушніручку хтось колись на місце поставить (в тюрму) чи ні за її постійні мутки?
альо Показати IP 24 Грудня 2014 14:30
наррод! а чо на головній луцьктепло???????))))))))))))))))))) нє, я розумію, що у вас сьогодні корпоратив, але все таки)
месник Показати IP 24 Грудня 2014 16:10
А чого в цих хмирів посмішки на обличчах??? Вони сьогодні голосували за відміну свякових салютів, бо траур, то якого милого вони либляться????Не переживають що скажуть АТОШНИКИ??? 27 хлопців хоронять, ці в 32 зуба, даже Павлентій Данильчук!!!! А Романюк так губи спющив, поцілунки Павлэнтію передаэ???? Гомосэкі!!!!!!! І про що вони лепечуть? Про повагу до сімей загиблих?
люстрація Показати IP 24 Грудня 2014 16:59
А чого ніхто не запитає чи має вона гроші на будівництво і який банк кидане цього разу? І хто вона нині Наталія Кушнір чи Параска Папежук, бо користується вона документами на дві персони? Кума екс-прокурора Луцька і екс голови Луцького суду просто ширма для вкладання їхніх нечесно нажитих статків
Че Показати IP 24 Грудня 2014 18:35
так чекаю того часу, коли її вже закриють. Реальний власник всіх обєктів нерухомості є Кушнір Наталя, а не Оксана. Саме вона кинула стількох людей, які тепер все життя будуть ховатись від банків.
Анонім до Че Показати IP 24 Грудня 2014 19:43
І нема управи на цих аферистів?!
міша Показати IP 24 Грудня 2014 21:02
романюк вже врізав)
my_gift Показати IP 25 Грудня 2014 12:29
Там і так пройти нема як, то ще й "торговий центр" зібралися споруджувати.
ДО КУШНІРІВ-КРАДІЇВ Показати IP 10 Січня 2015 17:27
Дивно, що сесія перенесла питання на кінець січня!Всі знають хто такі Кушніри!АФЕРИСТИ І КРАДІЇ! І дозволяють їм ще щось будувати.Перевірте документацію по реконструкції інших квартир. Все "ліпа". І ВСЕ КУПЛЕНО ЗА ВКРАДЕНІ ЛЮДСЬКІ КОШТИ.Впевнений зацікавлений хтось з верхівки і не мало з того отримає...Як шкода що дві аферистки за крадені людські гроші будують собі "золоте майбутнє".ТЮРМА ЗА ВАМИ ПЛАЧЕ.ВІДДАЙТЕ БОРГИ ЛЮДЯМ ЯКИХ ПІДСТАВИЛИ!!!!!!.І як ви жити і спати спокійно можете.КРАДІЙКИ НАТАША І ОКСАНА КУШНІРИ.ЦЕ П"ЯТНО ЗАЛИШИТЬСЯ НА ВАС ДВОХ НА ВСЕ ЖИТТЯ.
ВВ Показати IP 6 Червня 2015 00:58
Кушнір Н.О. відповідно до судового реєстру відповідачка по 130 справам. Кришує цю блядь такий підар Решетнік. До того начальник слідства УМВС волині в неї на побігушках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus