USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Україна та Іран домовилися разом розшифрувати чорні скрині, – ЗМІ

10 Січня 2020 11:29
Країни домовилися про спільне розслідування, контролювати перебіг якого буде судова влада Ірану. У сторін є необхідне обладнання для вилучення даних бортових самописців, передає Кореспондент з посиланням на Bloomberg.

Фахівці з Ірану та України разом займуться розшифровкою даних чорних скринь літака Міжнародних авіаліній України (МАУ), що розбився.

«Сторони домовилися про спільне проведення розслідування і отримання даних з чорних скринь», – сказано в публікації.

Зазначається, що сторони мають у своєму розпорядженні обладнання, необхідне для отримання даних. Контролюватиме хід розслідування судова влада Ірану.

За інформацією Newsweek, іранські зенітні ракетні системи (ЗРС) помилково збили український літак. Він нібито постраждав від ракетної системи земля-повітря Тор-М1, вважають представники розвідки США та Іраку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав уряди США, Канади та Великої Британії надати усі наявні докази у справі авіакатастрофи в Ірані.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що у нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак. Таку ж думку висловив президент США Дональд Трамп. Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон теж підтримав припущення, що український літак міг бути ненавмисно збитий іранською ракетою «земля-повітря».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus