USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Хтось зробив помилку», – Трамп натякнув, що літак МАУ в Ірані збили ракетою

9 Січня 2020 20:52
Президент США Дональд Трамп заявив, що сумнівається в тому, що український Boeing 737, який зазнав катастрофи в Ірані, розбився через технічні неполадки. Про це він заявив під час виступу в Білому домі.

Про це повідомляє delo.ua з посиланням на Медузу.

«Ну, у мене є підозри. Я не хочу цього говорити, тому що у інших людей є свої підозри. Хтось міг зробити помилку на тому боці ... Не нашої. Ми тут ні при чому», – сказав Трамп.

Президент США зазначив, що літак летів при «досить несприятливих обставинах».

«Деякі люди кажуть, що це була механічна несправність. Особисто я не вірю, це навіть не питання», – сказав Трамп.

Таку заяву Трамп зробив після того, як ряд американських ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що літак МАУ, який зазнав катастрофи в Ірані, імовірно, був збитий ракетою, випущеною з створеного в СРСР зенітно-ракетного комплексу «Тор».

Журнал Newsweek з посиланням на джерела в Пентагоні, а також в розвідувальних службах США і Іраку повідомив, що ракета була випущена випадково.

CBS News повідомляє, що, на думку американських чиновників, український «боїнг» збитий іранськими засобами ППО. США зареєстрували сигнал включення іранського радара, а також зафіксували два спалахи пуску ракет, ймовірно, ЗРК «Тор», після чого послідувала інфрачервона спалах від вибуху.

Телеканал CNN повідомив з посиланням на численні джерела, що влада США все більше вважають, що літак був помилково збитий іранською ракетою. Ця версія заснована на аналізі даних супутників, радарів і електронних даних, які збирають американські розвідники.

Версію аварії літака через іранську ракети також висловили джерела Associated Press.

Компанія IHS Markit також повідомила, що літак міг бути збитий ракетою ЗРК «Тор». Аналітики компанії зробили такий висновок, вивчивши фотографії, імовірно зняті на місці катастрофи «Боїнга».

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов повідомив, що серед головних версій катастрофи лайнера МАУ розглядають ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зокрема ЗРК «Тор», тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з’явилася в мережі інтернет; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об’єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

А в попередньому звіті Організації цивільної авіації Ірану повідомлялося, що авіалайнер Boeing 737-800 PS 752 «Міжнародних авіаліній України», що розбився після вильоту з Тегерана в ніч на 8 січня 2020 року, загорівся перед катастрофою і намагався повернутися в аеропорт. У звіті наголошується, що обидва так звані «чорні ящики», які містять технічні дані літака і записи переговорів з його кабіни, були знайдені, проте вони були пошкоджені і деякі частини їх пам’яті втрачені.

У результаті катастрофи загинули всі пасажири і члени екіпажу. Пізніше з’ясувалося, що в авіакатастрофі загинули 11 громадян України – два пасажири і 9 членів екіпажу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus