USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Іран ігнорує запити України про доступ до чорних скриньок збитого літака

15 Січня 2020 20:02
Українська сторона не отримала відповіді на два запити до Ірану з проханням отримати доступ до «чорних скриньок» збитого над Тегераном українського літака і про можливість українським експертам брати участь в їхній розшифровці.

Про це заявила начальниця Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генпрокурора Поліна Чиж на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, передає УП.

Чиж відзначила, що після інформації від іранської сторони про те, що «чорні скрині» настільки пошкоджені, що їх можна відкрити лише в певних лабораторних умовах в іншій країні, Україна запропонувала для цього свою лабораторію в НТУУ «КПІ» ім. Сікорського.

«15 січня має приїхати експерт, який оглянув би цю лабораторію і фактично дав би згоду, повернувся в Іран, забрав «чорні ящики» і повернувся назад в Україну, щоб проводити ці дослідження разом з нашими експертами та тими особами, яких ми б вважали за необхідне залучити.

Вони (Іран – ред.) зараз говорять, що їхній експерт, як було обіцяно, 15 січня, не приїде, але це питання вирішується. Тому вчора нами було прийнято рішення і підготовлений другий запит про правову допомогу до Ірану з проханням надати нам доступ до «чорних скриньок» і вирішити питання про можливість їх розшифровки нашими експертами. Відповідь поки не отримано», – повідомила Чиж.

За її словами, в цьому запиті українська сторона також просить Іран надати їй доступ до речей, які можуть бути докази в кримінальному провадженні, наприклад, частин літака, сидінням і тому подібного.

Нагадаємо, Іран вирішив відправити бортові самописці зі збитого під Тегераном літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» у Францію.

Офіс генпрокурора та Служба безпеки України звернулися до Ірану з запитом про правову допомогу, пов’язану з передачею українським правоохоронцям бортових самописців із літака Boeing 737 авіакомпанії МАУ.

8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Січня 2020 20:48
Иран признал, что сбил самолет-ну, и что? Извинился-что, с него убудет? Дальше, что? Может компенсирует убытки? Конечно компенсирует, но в том объёме, который посчитает нужным, и для тех, кому посчитает нужным. В первую очередь для своих.
Степану Показати IP 16 Січня 2020 08:23
Іран не піндостан. Колись Росії заплатив за вбивство посла і тепер заплатить.
Степан (Крымчанин) Показати IP 19 Січня 2020 14:49
Иран продолжит изучать черные ящики сбитого под Тегераном самолета, сообщает агентство IRNA. По информации СМИ, бортовые самописцы на Украину отправлять не будут.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus