USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Іран має передати «чорні скриньки» Україні, – канадський депутат

24 Лютого 2020 08:15
Міжнародна спільнота має збільшити тиск на Іран з метою забезпечення повного та прозорого розслідування авіакатастрофи літака МАУ під Тегераном та передачі Україні «чорних скриньок» збитого українського лайнера.

Про це в коментарі «Укрінформу» заявив член Палати громад Канади від Консервативної партії Керрі Діотт.

«Вони (іранська сторона – ред.) не повністю співпрацюють. Вони повинні співпрацювати. Думаю, що міжнародна спільнота повинна збільшити тиск та продовжувати збільшувати тиск на них. Робити, все що потрібно для цього. Ви (Україна – ред.) повинні отримати «чорні скриньки», нам потрібен їх незалежний огляд», - заявив він.

Канадський депутат повідомив, що в окрузі, який він представляє в Палаті громад Канади, проживає багато вихідців з України. Також в збитому літаку МАУ летіли 13 жителів Едмонта.

«Це було просто шокуюче. Ми потребуємо повного та прозорого розслідування катастрофи. Лише так ми зможемо відповісти на деякі питання, які все ще залишаються без відповіді», - заявив він.

Діотт наголосив також на важливості того, щоб покарання понесли винуватці збиття малайзійського лайнера у небі над окупованим Донбасом влітку 2014 року.

«Ми виступаємо за притягнення винних до відповідальності. Це дуже важливо», - сказав він.

Як повідомлялося, вранці 8 січня після вильоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України». На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них було 11 українців – двоє пасажирів і дев’ятеро членів екіпажу, одна із загиблих бортпровідниць була з Волині. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер був випадково збитий військовими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 24 Лютого 2020 12:18
Ну так едь в Иран.возьми и привези. А языком молоть наши депутаты умеют не хуже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus