USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ісландія допоможе Чехії купити Україні боєприпаси

25 Березня 2024 23:41
Ісландія надасть близько 2 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Ісландії 25 березня, передає Кореспондент.

Зазначається, що артилерійські боєприпаси відіграють ключову роль на полі бою, тож Ісландія приєднується до низки інших союзників і зробить внесок обсягом близько 2 млн євро на придбання 800 тисяч снарядів, які Чехія знайшла можливість викупити для потреб України.

Ісландія також виділить близько 500 тисяч євро на придбання спорядження для українських військовослужбовиць – броні, форми, медичних засобів та засобів гігієни.

Читати ще: У ЄС остаточно схвалили виділення €5 мільярдів на зброю для України

«Вкрай важливо, щоб ми продовжували потужну підтримку України. Таким чином ми інвестуємо не лише у захист населення України, але й міжнародного правопорядку у ширшому контексті та наших власних безпекових інтересів», – зазначив міністр закордонних справ Б’ярні Бенедіктссон.

Раніше майже 20 країн пообіцяли виділити кошти на закупівлю снарядів. Серед них – Бельгія, Нідерланди, Португалія, Німеччина, Франція і Норвегія, а також неєвропейські союзники, як-то Канада. У той час, як Чехія виявляє наявні боєприпаси по всьому світу, інші країни надають необхідне фінансування. Потім Чехія координує доставку в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus