USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Історична подорож: Джефф Безос успішно здійснив політ на ракеті New Shepard

20 Липня 2021 16:51
У вівторок, 20 липня, відбувся успішний старт ракети New Shepard. Капсула з екіпажем здійснила суборбітальний космічний політ в рамках місії NS-16. У складі екіпажу був 57-річний власник Amazon Джефф Безос, його молодший брат, 53-річний Марк, 82-річна льотчиця Воллі Франк і 18-річний Олівер Деймен (він став наймолодшим астронавтом).

Ракета стартувала з майданчика Launch Site One в 40 кілометрах від селища Ван-Хорн у Техасі та підняла екіпаж на висоту трохи більше 100 кілометрів, а потім плавно повернула його назад, пише 24 канал.

Як проходив політ New Shepard

Ракета успішно стартувала, досягнула висоти в 40 кілометрів, після чого капсула з екіпажем відокремилася. Якийсь час обидві частини підіймалися по інерції до точки апогею, після чого почали вільне падіння.

Пасажири приблизно 4 хвилини перебували у невагомості, а під час польоту вони витримали перевантаження у 3 g, а при посадці – 5,5 g.
Схема польоту New Shepard / Фото Blue Origin

Перш ніж на борт New Shepard пустили людей, ракета здійснила 15 успішних польотів. Перша спроба закінчилася аварією – Blue Origin втратила прискорювач на початку 2015 року, однак капсула при цьому вціліла. Другий прискорювач літав п'ять разів, третій зробив сім успішних польотів, а четвертий літав двічі, перш ніж на борт допустили людей.
New Shepard перед стартом на майданчику

Інженери Blue Origin наголосили на тому, що політ на New Shepard виключно безпечний, оскільки за 15 успішних польотів фахівці компанії відпрацювали усі сценарії та довели систему до повної автономності.

До речі, однією з особливостей польоту New Shepard є те, що політ проходить повністю у автоматичному режимі. Це стосується і ракети, і капсули – нею ніхто не керує під час польоту.
Джефф Безос перед посадкою в New Shepard

Увесь політ у фотографіях
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нарід Показати IP 20 Липня 2021 20:28
Куда гроші по смс відправити, щоб у космос відправили одне зелене недорозуміння? Тільки в один бік.
Еге Показати IP 20 Липня 2021 22:38
а нам пох куди це безосЧучело літало!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus