USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Італійські журналісти протестують з вимогою захистити свободу преси

13 Листопада 2018 21:38
Національна федерація преси Італії організувала акцію протесту з вимогою захистити свободу преси та право журналістів на висвітлення подій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ANSA.

«Журналісти вийшли на вуличний протест по всій Італії з вимогою захистити свободу преси», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, акція проходить у регіональних центрах, проте її підтримали й представники медіа-спільноти з Брюсселя та Лондона під гаслом "Геть цензуру".

Найбільші маніфестації відбулися у Римі на площі Святих Апостолів у присутності керівників Федерації, а також у Мілані. Зокрема, у столиці представники федерації Луїджі Ді Майо та Алессандро Ді Баттіста виступили на захист журналістів, які зазнають переслідувань за їхню оцінку судового виправдання міського голови Рима Вірджинії Раггі.

До демонстрантів звернулися представники влади, заявивши, що "кожна атака на органи преси ризикує завдати шкоди конституційному принципу вільного висловлення думки, що лежить в основі плюралізму інформації та права на новини та критику".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus