USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Каблучки та намиста: у «Борисполі» в пасажира знайшли у валізі 44 кг індійських скарбів

17 Вересня 2021 16:34
Київські митники вилучили 44 кг індійських скарбів, які намагався провести пасажир до України. Чоловік, який прилетів із Делі до «Борисполя», мав дві валізи, котрі були вщент набиті срібними прикрасами.

Про це повідомляє Київська митниця у Фейсбуці.

Як зазначається, серед прикрас були, зокрема, каблучки, сережки, намиста, підвіски, хрестики, браслети та статуетки. Їх виявили київські митники під час митного контролю багажу 38-річного пасажира, який прилетів авіарейсом з Індії. Чоловік планував з «Борисполя» далі прямувати трансфером до Одеси.

В аеропорту він обрав спрощену систему «зелений коридор», чим гарантував, що не переміщує товарів, які підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами.

Однак митники за допомогою технічних засобів виявили, що в двох дорожніх валізах та у ручній поклажі громадянина заховані ювелірні вироби зі срібла 925 проби з вставками з каміння, зокрема:

– 882 комплекти з двох предметів,

– 11 комплектів з трьох предметів,

– 1 346 одиниць намиста,

– 294 підвіски,

– 269 каблучок,

– 38 пар сережок,

– 11 браслетів

– 8 хрестиків

– 3 статуетки слонів – індійських символів.

Загальна вага прикрас склала понад 44 кг, з кількості – 4 627 одиниць. Водночас громадянин заявив, що усі вироби належать йому особисто.

Пасажир отримав протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Прикраси вилучено. Вартість вилученого буде встановлено додатково.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus