USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кабмін хоче підвищити тарифи на електроенергію для населення

29 Травня 2020 14:11
У Кабінеті міністрів планують підвищити тарифи на електроенергію для населення.

Затверджена урядом програма стимулювання економіки у зв’язку з Covid-19 передбачає перегляд тарифів на електроенергію. Такий пункт міститься в презентації програми, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Перегляд тарифів забезпечить фінансову стабільність енергетичного сектора, запевняють у Кабміні. Пріоритет цього рішення вказаний як високий, однак відзначено складність його впровадження.

Також серед запланованих ініціатив: перегляд тарифів для відновлюваних джерел енергії та врегулювання заборгованості між учасниками ринку.

Читати ще: Світло може подорожчати: НКРЕКП хоче закрити борги за рахунок економних споживачів

Уряд планує ввести стимулювальне тарифоутворення для операторів систем розподілу електроенергії, перейти на розрахунки за газ із використанням одиниць енергії.

Планується переглянути енергетичну стратегію України, а також знизити ренту на видобуток нафти й газу.

Раніше йшлося про те, що план виведення енергетичної галузі України з кризи готують не міністри, а менеджери олігарха Ріната Ахметова. Документ був розроблений працівниками компанії ДТЕК з метою виведення енергетичного бізнесу Ахметова з кризи.

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом», яке є оператором всіх атомних електростанцій України, наприкінці квітня вимушено вивело у резерв енергоблок № 3 Рівненської АЕС у зв’язку з прогнозним зростанням виробництва відновлюваної енергії та електроенергії на теплових електростанціях, більшість з яких належить бізнесменові Рінату Ахметову.

При цьому теплова енергія дорожча за атомну, що позначається на тарифах на електроенергію. Так, найбільше металургійне підприємство України «АрселорМіттал Кривий Ріг» заявило, що металургійні заводи корпорації «АрселорМіттал» у Європі платять за електроенергію у 2-3 рази менше, ніж в Україні. Українська трубно-колісна компанія «Інтерпайп» заявила, що тарифи на електроенергію для промислових споживачів останніми днями квітня виросли на рекордні 38%, що свідчить про дії уряду, спрямовані на користь приватного монополіста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
666 Показати IP 29 Травня 2020 14:21
Я хочу,що б Зе-команда привела Україну до такої кризи, що 90ті покажуться жирними роками Що б фанатам слуги народу через свою шкуру дійшло кого треба вибирати Уряд абсолютно непрофесійний
Мля Показати IP 29 Травня 2020 14:27
от п@@р@си! щоб їх вже підвищувало!
Давно пора Показати IP 29 Травня 2020 14:38
Бо на карантині 40% набрали зайву вагу! Ахмедхан рулить!
Валерй Показати IP 29 Травня 2020 14:56
Народ мовчить ось влада і дере три шкури.......Осінь близько,вибори теж......
лучани Показати IP 29 Травня 2020 14:56
давно пора.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 29 Травня 2020 14:59
Боже мій, який я був дурень, коли голосува за Зе! Я дурний думав, що він артист-гуморист, щось для людей добре зробить. Зробив!
факт Показати IP 29 Травня 2020 15:02
Ахмед-хан давить на кабмін.Адже прем"єр і в.о.міністра енергетики свої,то потрібно чим скоріше,поки не змінили, заробити скільки можна мільйонів.
Анатолий Показати IP 29 Травня 2020 18:32
В 2014 году мы платили за электроэнергию 42 копейки, а сейчас 1гривну 68 копейки. Союз Ахметова и Порошенко и их Роттердам+ сделал всё, чтобы «ограбить» народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus