USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін змінив правила проїзду кругових перехресть

17 Листопада 2017 15:26
Нові зміни до правил дорожнього руху 2017 стосуються автомобілів, які рухаються по колу.

Кабінет міністрів опублікував постанову, яка вносить зміни до Правил дорожнього руху. Зокрема, в пункті 16.12: “Перевага в русі на нерегульованих перехрестях, де організовано круговий рух і які позначені дорожнім знаком 4.10 «Круговий рух», надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу”. Про це повідомляє 24 канал.

Аналогічний порядок проїзду діє в більшості країн Європи.

Ця норма була прописана в змінах Закону України «Про дорожній рух», який був прийнятий Верховною Радою 4 квітня, а вступив силу 26 квітня. Згідно з цим Законом, Кабмін повинен був привести ПДД у відповідність йому в місячний термін, однак спромігся зробити це лише через півроку.

Окрім абзацу про переваги в дорожньому русі на круговому перехресті, в постанові Кабміну про внесення змін до правил дорожнього руху означено порядок в’їзду на такі перехрестя. Зокрема, в п. 10.5 ПДД вказано: «Виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкод транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку праворуч.”

Нагадаємо, у Луцьку є 7 перехресть з круговим рухом, а саме:

- Перемоги-Василя Мойсея-Шопена-Огієнка,

- Грушевського-Стрілецька-Яровиця-Винниченка,

- Набережна-Шевченка,

- Червоного Хреста-Глінки-Володимирська-Львівська,

- Гордіюк-Конякіна,

- Гордіюк-Соборності-Відродження-Єршова,

- Коянкіна-Карпенка-Карого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К. лучанин Показати IP 17 Листопада 2017 18:35
А про кільце на Рівненській( там , де колись був літак на постаменті) при виїзді (вїзді) з Луцька, як їхати до ЕПІЦЕНТРУ , Гаразджі ,Підгайці , що забули ? А ще на Дубенській ! То питається скільки є перехресть з круговим рухом?
123 до К. лучанин Показати IP 19 Листопада 2017 06:28
Кільце на рівненській територіально знаходиця за Луцьком, на дубнівській там спорно, на карті одне а по знакам зовсім інше!!!
К. лучанин до 123 Показати IP 19 Листопада 2017 11:06
Сам визначив межі Луцька? Знак "ЛУЦЬК" стоїть далі за кільцем в сторону Рівного! Поїдь подивись, а тоді шось розумне напиши. Дорожні правила не регламентують територіальне місце знаходження кільця!
Дмитро Показати IP 17 Листопада 2017 19:42
А як було раніше?
Анастасія до Дмитро Показати IP 18 Листопада 2017 12:19
Якщо пам"ятаєте біля Варшавського ринку - хто був на кільці бокових пропускав, відповідно до знаків! В нас в місті просто одне таке кілце було, видно в інших містах більше, для них це відчутніше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus