USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кадебістського провокатора позбавили звання почесного громадянина Луцька

29 Серпня 2018 20:54
Радянського партизана та кадебіста Антона Бринського, який вчиняв провокації, вбиваючи мирне населення та провокуючи українсько-польський конфлікт, позбавили звання почесного громадянина Луцька.

Таке рішення прийняли депутати під час сесії Луцької міськради 29 серпня.

Автор проекту рішення депутат Павло Данильчук зазначив, що цього радянського діяча, червоного партизана та кадебіста потрібно позбавити звання. Так, у Маневичах школу, що носила ім’я цього «героя», перейменували. Зі слів депутата, це не просто радянський воїн, а засланий кадебіст, який здійснював диверсійно-розвідувальну роботу. Він проводив багато спецоперацій на Волині, спрямовуючи їх проти національно-визвольного руху, ОУН, УПА, низка акцій мали провокативний характер і спричинили загострення українсько-польського конфлікту. Тому логічно, що в часи російсько-української війни такий персонаж не має жодного права носити почесне звання.

У висновку юридичного департаменту щодо проекту рішення зазначалося, що у положення про звання почесного громадянина Луцька звання може бути скасоване рішенням міськради, якщо особа, якій воно присвоєне, своєю поведінкою дискредитує його, а також у разі порушення Конституції та законів України. Автори проекту рішення, як йдеться у висновку, не надали документів щодо того, що Бринський дискредитував почесне звання.

Депутати Микола Федік та Павло Данильчук стверджували, що підстав для позбавлення звання є, мовляв, щодо Антона Бринського є багато досліджень істориків про його активну діяльність – спалені села, вбивства мирного українського населення тощо.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що проект рішення правильний та актуальний. Раніше в Луцьку перейменували вулицю Бринського. Аргументи для перейменування були прості: на той час була публікація у ЗМІ, де наводилися його доповіді, подані в Москву. Йшлося про те, що він знищив польське село, переодягнувшись у форму упівців, а українське село – під виглядом вояків польської Армії крайової. Тож він стояв у витоків українсько-польського протистояння, а тепер польські делегації бачать у Луцьку його фото як почесного громадянина міста.

Взявши до уваги всі зауваження, обранці міської громади підтримали проект рішення про позбавлення Бринського звання почесного громадянина Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Свобода Показати IP 29 Серпня 2018 22:20
О це так перемога, оце так досягнення.
Реаліст Показати IP 30 Серпня 2018 06:05
Маразм цвіте буйним цвітом....
хехъ Показати IP 30 Серпня 2018 07:06
а больше их нет, стукачей-то кгбешных?
Лучанин Показати IP 30 Серпня 2018 09:13
"мовляв, щодо Антона Бринського є багато досліджень істориків про його активну діяльність". Мовляв - це може є, а може нема. Взагалі, якщо є, то потрібно їх оприлюднити, а не писати гучні заяви типу: "вчиняв провокації, вбиваючи мирне населення та провокуючи українсько-польський конфлікт"
скептик до Лучанин Показати IP 30 Серпня 2018 14:58
крім маацковських агіток варто почитати реальні факти: https://zbruc.eu/node/13170 http://www.istpravda.com.ua/articles/2017/02/4/149517/ https://www.zhitomir.info/post_1044.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus