USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Картині Рембрандта «Нічна варта» вперше за 300 років повернули оригінальний вигляд

23 Червня 2021 23:03
Картині нідерландського художника Рембрандта Гарменсзона ван Рейна «Нічна варта» повернули оригінальний вигляд вперше за 300 років.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Reuters.

Дослідники змогли за допомогою штучного інтелекту відновити відсутні частини картини «Нічна варта».

На цілісне полотно тимчасово можна подивитися у Державному музеї в Амстердамі.

«Це ніколи не стане оригіналом, але я думаю, що це дасть вам інше уявлення про композицію», – сказав директор музею Тако Діббітс.

Рембрандт закінчив роботу над великим полотном, на якому зображений капітан міської міліції Амстердама зі своїми людьми, у 1642 році.

Наразі картина є одним з найцінніших шедеврів Золотого століття Нідерландів. Однак до нас вона дійшла не цілісно, оскільки від полотна у 1715 році відрізали краї з усіх чотирьох сторін, щоб вмістити між двома дверми в мерії Амстердама.

Відрізані смуги знайти не вдалось, але інший художник того часу зробив копію картини. Тепер реставратори та IT-фахівці використали копію у поєднанні зі стилем Рембрандта, щоб відтворити втрачені частини.

Капітан Франс Баннінк Кок – центральна фігура на картині разом з відновленими краями тепер здається менш головною. Відновили також фігуру барабанщика.

Ще три відновлені фігури, які тепер повернулися на картину, не надто деталізовані та є випадковими свідками зображеної події.

Щоб створити відсутні частини спочатку «Нічну варту», а також її копію ретельно відфотографували. Потім дослідники масштабували зображення.

Штучний інтелект допоміг наблизити втрачені частини до стилю Рембрандта, а вже фахівці визначили, який варіант такої реставрації обрати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus