USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Катували, ґвалтували та вбивали: найгучніші скандали за участю правоохоронців

2 Червня 2020 07:00
Уже тиждень Україна обговорює звірство, яке сталося в Кагарлицькому відділі поліції на Київщині. Минулого понеділка, 25 травня, там затримали оперуповноваженого 29-річного Сергія Сулиму та начальника сектора кримінальної поліції 35-річного Миколу Кузіва. Їх підозрюють у побитті та зґвалтуванні 26-річної Нелі із села Стави вночі напередодні. Її викликали до поліції як свідка у справі про крадіжку з магазину. Паралельно, в іншому кабінеті, ці поліцейські знущалися над чоловіком і вимагали зізнання в крадіжці.

Обох підозрюваних арештували на 60 діб без права на заставу. Слідство у справі ведеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ҐВАЛТУВАЛИ І ДУШИЛИ: ДЕТАЛІ ЗВІРЯЧИХ ТОРТУР В ПОЛІЦІЇ КАГАРЛИКА

Це не перший випадок, коли ті, хто має захищати закон, б'ють, вбивають, знущаються та ґвалтують. Gazeta.ua нагадує про найгучніші скандали за участі правоохоронців за останні 10 років.

Убивство 5-річного Кирила Тлявова
31 травня торік у Переяславі на Київщині був смертельно поранений пострілом у голову 5-річний Кирило Тлявов. За три доби хлопчик помер у столичній лікарні.

Отримав кулю, коли зі старшим братом грався біля свого двору. Смертельний постріл здійснив уже колишній працівник патрульної поліції Іван Приходько, за версією слідства. Того дня з колегою Володимиром Петровцем, його неповнолітнім сином і товаришем Дмитром Кривошеєм у неробочий час стріляли по бляшанках на подвір'ї. Звістка про "розваги" правоохоронців та смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3 червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.
Колишнього лейтенанта патрульної поліції Переяслав-Хмельницького на Київщині Івана Приходька звинувачують у вбивстві з необережності 5-річного Кирила Тлявова. Його тримають під вартою без права на заставу

Справу розслідували як умисне вбивство. Потім перекваліфікували на вбивство з необережності та хуліганство. Судові слухання відбуваються від грудня. Вирок оголосять до кінця року, припускає захист підозрюваних.

Убивство підлітка

7 лютого 2016 року патрульний поліцейський Сергій Олійник під час переслідування BMW застрелив пасажира цього авто 17-річного Михайла Медведєва. Поліцейські запідозрили, що водій авто під наркотиками і почали гонитву за ним. Аби зупинились, випустили не менше 10 куль.
Поліцейського звинуватили за перевищення службових повноважень, замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя інших осіб, і умисне вбивство. Олійника не посадили. Вернувся на роботу в квітні 2017 року.

Трагедія у Кривому Озері

24 серпня 2016 року в селищі Криве Озеро Миколаївської області травматичним пістолетом поліцейський Денис Ляхвацький застрелив таксиста 32-річного Олександра Цукермана, коли приїхали з опергрупою на виклик його дружини. Цукерман влаштував п'яний дебош. Його спочатку хотіли втихомирити гумовим кийком. Потім вистрелили у нього.

Заради справедливого розслідування жителі Кривого Озера штурмували місцевий відділ поліції. Над підозрюваними у вбивстві таксиста під час проведення слідчого експерименту натовп намагався вчинити самосуд.
Суд досі не виніс вирок. Початкові суворі статті обвинувачення копам, в процесі розгляду було замінені на м'якші. До останнього в СІЗО залишався лише Денис Ляхвацький, який визнав, що стріляв у чоловіка. Однак після трьох років СІЗО, за інформацією ЗМІ, в січні 2020-го суд вирішив його випустити під домашній арешт на час слідства.

Спецпризначенці постріляли поліцейських

4 грудня 2016-го року у Княжичах Броварського району на Київщині спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів Державної служби охорони. Загинули інспектори 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, оперативники 25-річний Юліан Рудько і 27-річний Олександр Маніца та 31-річний Віталій Валецький — начальник столичного відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії.
На лаві підсудних - ексначальник карного розшуку столичної поліції та чинний керівник поліції в Бахмуті Леонід Курята, колишній інспектор з проведення спецоперацій управління КОРД Андрій Курта, ексзаступник начальника відділу кримінальної поліції Роман Мариновський, начальник та ексначальник відділу управління оперативної служби столичної поліції Ігор Іващенко та Олександр Меліхов.

Слідство у справі завершили та передали до Броварського міськрайонного суду. Однак у лютому цього року суд відмовився від розгляду. Обвинувальний акт повернули в Офіс генерального прокурора. На думку суду, в обвинувальному акті недостатньо конкретизовані можливі порушення підсудних, а також чимало неточностей. Також суд скасував заставу для підсудних.

Зґвалтували та залишили помирати

27 червня 2013 року до центральної районної лікарні Врадіївки доправили місцеву тоді 29-річну Ірину Крашкову із Врадіївки на Миколаївщині. З'ясувалося, що лейтенант міліції Дмитро Поліщук і старший лейтенант Євген Дрижак і їхній товариш, зґвалтували жінку, побили і покинули помирати.
Масові протести від Врадіївки тоді прокотилися всією Україною. На Київ з невеликого селища вийшли кілька сотень людей. Дорогою вони громили райвідділи. Справа набула такого розголосу, що її не змогли зам'яти. У результаті Дрижака і Поліщука посадили на 15 років, їхнього спільника – таксиста Сергія Рябіненка - на 11 років.

Ексзаступник начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайло Кудринський за приховування тяжкого злочину і перевищення повноважень засуджений до 5 років.

Де зараз засуджені – службова таємниця, кажуть у Службі виконання покарань.

Упав із лавки і помер

У ніч проти 18 травня 2010-го року в Шевченківському райвідділі міліції Києва помер студент 19-річний Ігор Індило. Ввечері його забрали з гуртожитку в РВВС, а вранці наступного дня тіло віддали батькам. Як пояснювало керівництво райвідділу, перед смертю Ігор сам тричі впав: спочатку з висоти зросту, потім з лавки. Від отриманих травм помер.
Правозахисники не повірили у версію міліції одразу, а через кілька років експертиза показала, що звичайне падіння не могло привести до такої черепно-мозкової травми.
Головним обвинуваченим у справі став лейтенант Сергій Приходько. У 2012 році суд засудив його до 5 років позбавлення волі за перевищення влади - з випробувальним терміном на два роки (тобто умовно). У 2016 році повідомлялося, що Приходько пройшов переатестацію в нову поліцію і працює в тому самому Шевченківському райвідділі. І навіть пішов на підвищення у званні - отримав майора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 2 Червня 2020 08:30
Негідника, Сергія Приходько, суд засудив до 5 років позбавлення волі за перевищення влади - з випробувальним терміном на два роки (тобто умовно). У 2016 році наш доблесний воїн, пройшов переатестацію в нову поліцію і працює у тому самому Шевченківському райвідділі, навіть пішов на підвищення у посаді та отримав чергове звання - майор поліції. Не дешево йому обійшовся суд задля того, щоб залишитись на волі, крім цього величезні гроші заплатив за посаду та майорські пагони. Тепер у новоспеченого майора попереду велика мрія - думає над тим, як відбити ті гроші, що витратив на суд і на те, щоб залишитись у поліції.
Догоридригом Показати IP 2 Червня 2020 09:25
вчора терорист замінував у Кієві міст, погрожував вбивством! За це (зі слів головного поліцейського Кріщенка) завели кримінальну справу про неправдиве повідомлення! Це що? як це назвати?
Правдоруб Показати IP 2 Червня 2020 09:56
Сучасна злочинність в Україні виглядає так: Наркоторгівля - збут, кришування та перевезення великих партій це поліція. Замовні вбивства - бувші працівники поліції та СБУ. Робота на агрессора (злив розвідданих) - бувші та діючі працівники СБУ. Ось така вона реальність сьогодення.
Микола Показати IP 2 Червня 2020 10:32
Виродки. Знову свої відмиють
Увол Показати IP 2 Червня 2020 10:49
Потім дивуються, чьому люди так не люблять це б*дло, все досить просто, бо система гнила, люди в ній гнилі, поліція, СБУ, прокуратура..це не ті хто наводить порядок, це ті хто наводить страх і кришує бізнеса, фірми, наркоторгівлю і.т.д.
Клава Показати IP 2 Червня 2020 12:29
Вже намалювалася версія що ніхто нікого не гвалтував - воно якось само згвалтувалося ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus