USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Кава&музика: як у Нововолинську працюють кав’ярні, які відкрили жителі Києва, Одеси та Ірпеня

12 Серпня 2022 00:22
За час повномасштабної війни жителі Києва, Ірпеня та Одеси відкрили в Нововолинську три кав’ярні. Тут можна посмакувати гарячими напоями, ароматною випічкою, а також розважитися з дітьми чи послухати відомих українських виконавців.

Ідеться про кав’ярні «MIKA» (вулиця Святого Володимира, 7), «Taddy Coffee» (бульвар Шевченка, 14) та «Sleep sugar» (проспект Перемоги, 5а).

Власники кав’ярні «Sleep sugar» Владислав Мациборук і Вадим Бондарук пригадують: близько 12 років мешкали в Одесі, де працювали у сфері ресторанного бізнесу. Через початок відкритої війни були змушені повернутися до рідного міста.

«Ми хотіли відкрити таке місце, де люди могли би поспілкуватися й на кілька хвилин забути про те, що відбувається навколо. Ми ставимося до людей так, як хотіли би, щоб ставилися до нас. Тут максимальний комфорт, дружна атмосфера. На випадок прохолодної погоди маємо пледики, якими вкриваємо, обіймаємо гостей – не просто даємо їх у руки», – розповідають Владислав і Вадим.
Засновники кав’ярні «Taddy Coffee» приїхали до Нововолинська з Ірпеня. Талісманом закладу є кішка Марися.

«Батьки з дітками можуть відпочивати в нас на кріслах-мішках. Дітки можуть порозважатися на батутах. Також пропонуємо морозиво, солодку вату, фірмові холодні напої з вмістом кави. Раді бачити кожного», – говорить власник кав’ярні Віталій.

Він переконаний: Нововолинськ – прекрасний майданчик для ведення бізнесу.
Своєю чергою, у кафе «MIKA», окрім кави, пропонують ще й музику. Засновниками закладу є подружжя з Києва Юлія Маленко та Ігор Кириленко. Ігор родом із Криму, а Юлія народилася в Нововолинську, однак усе життя мешкала в столиці.

«Я за освітою журналіст. Ігор – музикант. Я тривалий час працювала в журналістиці. Потім почала займатися музичною діяльністю. Останні сім років була концертним директором українських артистів. Ми маємо свою музичну студію в Києві», – розповідає Юлія Маленко.
Ігор Кириленко працював над піснями таких музикантів, як Володимир Дантес, Саша Чемеров, Христина Соловій, Джамала, гурт «Бумбокс».

Читати ще: Ексчоловік Дорофеєвої Володимир Дантес писатиме пісні у Нововолинську

«Ми – любителі кави. Ми – не професіонали, і взагалі ніколи не займалися ресторанним бізнесом. Побувши тут тиждень, у мене виникла ідея відкрити кав’ярню. Я закінчила курси бариста у Львові і тепер вмію готувати каву. Так і з’явилася «MIKA». Зараз усі допомагають, чим можуть. Ми допомагаємо економіці країни, створивши кав’ярню. Організовуємо приїзди артистів, робимо активність для людей. У нашому закладі можна з користю провести час, попити кави, цікаво поспілкуватися, зустріти відомих людей, послухати музику», – зазначає Юлія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитрий Показати IP 13 Серпня 2022 07:27
А кофейня жителей Бучи там есть!!!!????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus