USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Хабарі ексголові Укравтодору Новаку: НАБУ завершило розслідування щодо «Альткому»

22 Вересня 2021 22:31
НАБУ і САП завершили розслідування щодо бенефіціара групи компаній «Альтком» Олександра Тісленка, за версією слідства він протягом 2017-2019 років надав 575 тис. доларів та 70 тис. євро хабарів ексочільнику Укравтодору Славоміру Новаку.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро, інформує Економічна правда.

22 вересня 2021 року стороні захисту відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акта, дії особи кваліфіковано за ч.4 ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Як повідомляла Transparency International, йдеться про власника «Альткому» Олександра Тісленка.

За даними слідства, він особисто та через підконтрольних осіб систематично надавав неправомірну вигоду для того, аби екскерівник «Укравтодору» не розривав контракт з компанією. А також – здійснював оплату за проведені дорожні роботи та погоджував відтермінування здачі робіт.

Загалом, як встановили НАБУ і САП, йдеться про 575 тис. доларів та 70 тис. євро упродовж 2017-2019 рр.

TI зазначає, що компанія «Альтком» прославилася на тендерах Євро-2012 за часів Януковича, отримавши великі підряди на ремонт доріг та стадіону «Олімпійський».

Ця справа ведеться спільно з антикорупційним бюро Польщі.

Нагадаємо, 13 квітня 2021 року НАБУ і САП повідомили бенефіціару групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, про підозру в наданні хабарів колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славоміру Новаку.

Як повідомлялося, 22 липня суд Варшави заарештував Новака на три місяці за підозрою в корупційних діях на посаді голови Укравтодору. Його затримання було наслідком співпраці українського НАБУ та польського Центрального антикорупційного бюро (CBA), а також органів прокуратури обох країн. Згодом, його тимчасовий арешт ще двічі продовжувався.

Окрім Новака, у корупційній справі підозру вручено ще п’ятьом особам, у тому числі двом громадянам Польщі; іноземцю, представнику однієї з компаній-учасниць тендерів Укравтодору; ексрадниці в.о. голови Укравтодору, громадянці України.

Новак очолював з 2011 по 2013 рік міністерство транспорту і водного господарства Польщі, а з жовтня 2016 до жовтня 2019 був в. о. голови Укравтодору.

У середині вересня CBA поінформувало про виявлення двох сховків, у яких Новак приховав готівку в еквіваленті понад 1 мільйон доларів. Спецслужба також наклала арешт на інші активи, котрі, як оцінює CBA, придбано за гроші, що походять з корупційних злочинів. Йдеться про дві квартири, загальна вартість яких оцінюється майже у 2 млн злотих (близько 550 тис. дол.), а також автомобіль Land Rover. Крім того, СBA вилучила інші матеріальні цінності, які можуть бути доказами у справі.

У квітні 2021 року ексголову Укравтодору випустили під заставу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus