USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Хасиди відійшли від українського кордону, але залишили купу сміття. Фото

18 Вересня 2020 20:01
Усі іноземці-паломники полишили територію поряд лінії кордону України з Білоруссю навпроти пункту пропуску «Нові Яриловичі» в Чернігівській області.

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, пише Українська правда.

Дейнеко зустрівся з керівниками підрозділів Нацполіції та Нацгвардії, які постійно перебували на кордоні разом з силами прикордонного відомства. Він обговорив поточну ситуацію та подальшу координацію дій між правоохоронцями.

Голова ДПСУ подякував прикордонникам, поліцейським та гвардійцям за належне виконання поставлених завдань щодо недопущення провокацій на кордоні, підтримання прикордонного режиму і режиму в пункті пропуску.

Водночас речник ДПСУ Андрій Демченко роз’яснив, що пункт пропуску поновить свою роботу тільки у відповідності до нового рішення уряду.

Як свідчать фотографії прикордонників, паломники залишили по собі гори сміття.
На уточнююче запитання стосовно, хто має прибирати цей непотріб, Демченко зазначив, що все це відбувалося з білоруського боку кордону, тому вирішувати має суміжна сторона.

Паломники перебували на цій ділянці кордону з 14 вересня.

Згідно з постановою уряду, в’їзд в Україну для іноземців закрито з 28 серпня до 28 вересня. Влада зробила певні виключення, але паломництво до них не входить.
Нагадаємо, із 14 вересня на ділянку українського кордону з Білоруссю в пункт «Нові Яриловичі» почали масово прибувати паломники-хасиди. Попри чинні обмеження, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, вони планували потрапити в Україну для святкування єврейського Нового року (Рош га-Шана святкуватиметься з вечора 18 вересня по вечір 20-го).

Українські прикордонники констатували, що цих людей ввели в оману, нібито білоруський напрямок кордону з Україною відкритий для іноземців. Силовики декілька днів роз’яснювали іноземцям рішення українського уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 18 Вересня 2020 20:30
Це не паломники а свинота! Гнати їх у шию! Гадять та дуріють! І що тільки з ними робиться?!
Stalker Показати IP 18 Вересня 2020 20:37
Як би наші паломники таке в Єрусалимі лишили?
Арафат Показати IP 18 Вересня 2020 20:52
В самому Ізраїлі їх поливають за допомогою брандсбойта водою з хлоркою. Чому так наші благовіють перед цим сміттям в людській подобі - невідомо
Активіст Показати IP 18 Вересня 2020 21:50
Це ж треба вміти за чотири дні все так заср.ти.
Я Показати IP 19 Вересня 2020 07:53
останніх 10 з того кодла тормознути - віники в руки і поки не видраять - палками по спинах..
ВІРУС Показати IP 19 Вересня 2020 10:35
Це перший ешелон БОГОМ обраного народу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus