USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хоче 700 тис. грн компенсації: в Луцьку скандальна підприємиця судиться з міськрадою

18 Березня 2023 11:54
Лучанка Наталія Кушнір – найбільша боржниця за комуналку. Разом з сестрою вони є власницями десятка квартир на перших поверхах, перероблених під офісні приміщення. За ними й накопичилися борги.

Під час однієї з таких реконструкцій, ще у 2015 році, виник скандал – мешканці багатоповерхівки на проспекті Соборності забили на сполох, бо через конструкцію, добудовану до квартири на першому поверсі, будинком пішли тріщини. Незаконну прибудову демонтували, а справа дійшла до суду, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мешканці багатоповерхівки боялися, що через роботи будинок може завалитися. Тоді на одній із сесій депутати вирішили прибудову знесли. Наступного дня лучани власноруч почали розбирати конструкцію.

Наталія Кушнір назвала такі дії незаконними й у 2018 році подала до суду. Вона вимагає в Луцької міської ради грошову компенсацію за знесену конструкцію.

Нагадаємо, жінка свого часу скупила орієнтовно 24 квартири в Луцьку. Вона купувала апартаменти суто на перших поверхах і переробляла їх під офіси, магазини, перукарні, салони краси тощо. Усі дозволи на реконструкцію їй надавала Луцька міська рада за каденції Богдана Шиби.

Наталія Кушнір скуповувала квадратні метри разом із сестрою Оксаною Кушнір. Деякі квартири записано на юридичних осіб.

За словами кількох постраждалих, Наталія понабирала на їхні імена кредитів на мільйони гривень, за рахунками яких були змушені платити вони. Саме за ці кошти було придбано частину квартир.

За переробленими площами назбиралися чималі комунальні борги.

На початку листопада 2022 року керівниці благодійного фонду в Луцьку та посереднику повідомили про підозру за організацію незаконного перетину кордону через систему «Шлях». Вартість такої «послуги» для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3000 доларів, а для охочих виїхати без повернення в Україну – 4000 доларів. Ішлося про Наталію Кушнір як про керівницю новоспеченого благодійного фонду «Допоможемо разом Україні».
Журналісти поцікавилися в Наталії суттю позову 2018 року, однак на повідомлення вона так і не відповіла.

Своєю чергою, в міській раді прокоментували: незрозуміло, чому жінка позивається до муніципалітету, якщо безпосередньо до демонтажу конструкції на Соборності, 24 його працівники не мають жодного стосунку.

«Це рішення не реалізовували працівники міської ради. Оскільки ця прибудова заважала мешканцям багатоквартирного будинку, її знесла ініціативна група... Вона хоче 711 тисяч гривень за, як вважає, незаконно знесену прибудову», – розповів юрист Луцької міської ради Владислав Іщик.

Під час судових засідань зʼясували, що Наталія Кушнір не є власницею цієї квартири. Помешкання належить ТзОВ «Пік нерухомість», бенефеціаром якого, відповідно до відкритих даних, у 2018 році була Оксана Кушнір.

Після виявлення цього факту ТзОВ «Пік нерухомість» подало аналогічний позов до міськради про відшкодування грошей. Також товариство просить стягнути сотню тисяч гривень із Наталії Кушнір, бо остання зобовʼязувалася передати реконструйоване офісне приміщення.

Проте суд у задоволенні позову в липні минулого року товариству відмовив. Після цього відновився розгляд позову Наталії Кушнір до міськради від 2018 року.

«Провадження у справі за позовом Наталії Кушнір було поновлено. Буде розгляд справи в суді. Але скільки років триває ця справа, стільки всі судові засідання відкладають з ініціативи Наталії Кушнір», – зазначив юрист Луцької міської ради Владислав Іщик.

Не прийшла вона й на судове засідання, яке мало відбутися 14 березня. Розгляд справи відклали на місяць.

У міськраді сподіваються, що справу таки розглянуть у найкоротші терміни, адже позов до муніципалітету вважають абсолютно безпідставним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучани Показати IP 18 Березня 2023 14:46
Шановні і не дуже, припиніть ту нудотну блювотину ! Берете в архівах рішення міської ради каденції Шиби і чітко бачите підписи тих, хто їх візував - заступнички, архітєктори, землеміри і так звані юристи ! На цугундер ! Дехто із тих ескортників Шиби були передані в ескорт Романюка, додайте сюди корупційних, продажних, бандюкуватих депутатів ! А ще додайте кришувальників з тодішньої прокуратури ! От вам і вся картина ! А далі - за одне місце і до криміналу або в Сибір ! Бо своєю бездіяльністю вже теперішня влада себе мимоволі замазує в тих неблаговидних справах ! Все ж ясно, як божий день ! До роботи, бо вибори на носі !
Анонім Показати IP 18 Березня 2023 16:11
Мабуть баба має суттєву кришу. тому й так нагло себе поводить
Спиридон Показати IP 18 Березня 2023 17:02
Ця шахрайка набрала кредитів, покривав її колишній прокурор луцький Решетнік, такий самий пройдисвіт. Їм сидіти на нарах треба, а вони судяться.
а до Спиридон Показати IP 18 Березня 2023 18:30
тому вона й впевнена в своій безкарності-
На пренгір ! Показати IP 18 Березня 2023 21:15
Пане Поліщук, прояви принциповість і постав у цій справі тлусту крапку ! Народ не просить, а вимагає ! У цій справі усім, усе відомо - хто, коли, за скільки, кому, де, і навіть хто свічку тримав ! Перед виборами такі справи мають отримати логічні завершення задля вашого ж рейтингу !
Васька до На пренгір ! Показати IP 19 Березня 2023 10:44
Мер суддя чи прокурор? Чому до нього кланятись? Ліпше йому підняти питання перевірки всіх, і виявлення незаконних/мутних магазинів-квартир, починаючи умовно з 2000 року
Лучанка Показати IP 19 Березня 2023 12:20
Та на фронт цих бл...юг, на передову!
Перехоплення до Луча Показати IP 19 Березня 2023 13:52
Сидить Решетнік в окопі і питає: Наташа, а кров жовтою буває ? Ні ! Ну, слава богу, ми не поранені !
Коля Показати IP 21 Березня 2023 09:01
На гиляку шахрайку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus