USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Проєкт «Фінансова грамотність» у Луцьку охопив 4 тисячі учнів: хто зі школярів став найкращим. Фото

25 Травня 2023 15:12
Проєкт «Фінансова грамотність для школярів», який організував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з Луцькою міською радою, охопив понад чотири тисячі учнів. Сьогодні ж визначали школяра, який найкраще розпоряджається коштами. Переможцем фінальної гри став учень Луцької загальноосвітньої школи №13 Олександр Жамліханов.

Нагадаємо, на початку квітня в обласному центрі Волині завершився перший етап проєкту «Фінансова грамотність для школярів». Під час цього етапу вчителі опановували гру «Життєвий капітал», яка передбачає тренування навичок ефективного використання свого часу, активів, компетенцій та інших життєвих функцій.

Читати ще: Керуй грошима: у Луцьку стартував проєкт «Фінансова грамотність для школярів»

На наступному етапі вчителі навчали учнів безпосередньо у школах. А після навчання і самі школярі брали участь в турнірі в рамках проєкту «Фінансова грамотність». Загалом для учнів організували чотири гри, в кожній з яких було по 50 учасників.
В підсумку до фіналу вийшли вісім школярів, які сьогодні й змагалися за те, хто з них найкраще вміє керувати грошима. Зупинивши фінальну гру, тренер Андрій Касянчук звернувся до учасників, закликавши уявити, якби їхній дохід дійсно складав такі ж суми у житті. До слова, впродовж гри школярі створили собі від двох до восьми тисяч доларів пасивного доходу. Андрій Касянчук закликав учасників продовжувати грати гру «Життєвий капітал», вдосконалювати свої навики та помилятися за ігровим столом, аби в реальному житті не допускати тих помилок, що й у грі.

«Гра навчає правильно робити інвестиції в нерухомість, бізнес, свою освіту. Не завжди потрібно самому вести певну діяльність, можна довести її до автоматизму, і у вас з’явиться пасивний дохід. Мені дуже сподобався ваш результат сьогодні. Тому бажаю вам такого ж злету і в житті», – звернувся до учасників Андрій Касянчук.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповіла, що впродовж пів року тривалості проєкту «Фінансова грамотність» вдалося охопити понад чотири тисячі школярів.

«Спочатку навчалися вчителі, які згодом передавали отримані знання учням у школах. Сподіваємося, що у новому навчальному році ця співпраця і діяльність продовжиться. Ми бачимо дуже гарні відгуки від дітей та вчителів. Школярі показують хороші результати, в них дуже добре працює логіка. Тому бажаємо, щоб ті результати, які вони досягнули в грі, перенесли у життя. А допущені ними помилки нехай залишаться за ігровим столом. Ми зичимо успіху дітям, адже в їхньому успіху криється успіх нашої країни», – переконана Катерина Шкльода.
Прийшли привітати учасників фінальної гри керівник департаменту освіти Віталій Бондар та очільник департаменту молоді та спорту Володимир Захожий. Вони зазначили, що не обов’язково потрібно мати багато грошей, головне – мудро ними розпоряджатися.
«Коли діти отримують дві тисячі доларів пасивного доходу в грі, то це вже профі, вони мають підприємницьку жилку. Переконаний, що ви – наше майбутнє. Дяка вам, що ви зацікавилися цією грою, почули свого педагога та попрацювали», – зазначив Віталій Бондар.
«В житті багато речей починається з дрібниці, яка може відіграти в подальшому велику роль. Бажаю, щоб здобуті вами навики ви змогли використати. Нехай ваш ігровий дохід зросте в десятки разів у житті», – побажав Володимир Захожий.
Третє командне місце у турнірі «Фінансова грамотність для школярів» здобув Рокинівський ліцей №38, друге – Луцький ліцей №22, а переможцем став ліцей №10.
Що ж до індивідуальних результатів, то тут третє місце зайняв представник Луцького ліцею №21 Мар’ян Місюрко, друге – учениця ліцею №22 Яна Буткова, а найкраще розпоряджається грошима серед школярів громади учень Луцької загальноосвітньої школи №13 Олександр Жамліханов.
Кожен з фіналістів отримав комплект з чотирьох книг, в яких йдеться про управління своїми капіталами, брендовану футболку, а переможці – ще й навушники.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus