USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Хто в Луцьку має прибирати кригу на прибудинкових територіях

27 Січня 2021 22:37
Прибирати засніжені луцькі двори та посипати слизькі тротуари мають силами управителів будинків – ЖЕКів чи ОСББ.

Про це Суспільному розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Луцька Микола Осіюк.

Нині вулиці посипають сольовою сумішшю. Лучани ж нарікають, що тротуари та прибудинкові території залишаються слизькими.

Міські комунальні служби прибирають дороги та тротуари на центральних вулицях. Зі слів Миколи Осіюка, всі основні дороги та проїзди в місті очищені від снігу. Щодо доріг комунальної власності у селах Луцької громади, то їх, зі слів посадовця міськради, прочистили та посипали протиожеледною сумішшю.

У ЖКГ кажуть: за наведення порядку на дорогах у приєднаних територіальних громадах відповідальні старости, на вимогу яких комунальні підприємства Луцька надають техніку.

Нагадаємо, за неналежну підготовку до негоди Луцький міський голова позбавив премій начальника житлово-комунального господарства міста Миколу Осіюка та керівника КП «Луцькспецкомунтранс» Володимира Марценюка.

26 січня на Волинь прийшов антициклон зі снігом, сильними поривами вітру та хуртовинами. Через хуртовину та снігопад на автошляхах області був ускладнений проїзд. Товщина снігу становила від 5 до 12 сантиметрів. Дорожні служби працювали в посиленому режимі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
КЕТ Показати IP 27 Січня 2021 23:43
Платити премію начальнику ЖКХ? Та з нього ще треба вирахувати гроші, витрачені людьми та лікарнями для лікування тих, хто отримав травми на вулицях з-за їх неналежного утримання в ожеледицю!
Лучани Показати IP 27 Січня 2021 23:59
А з якої такої радості прибирати дворову територію має ОСББ, коли вона юридично не надана ні в користування, ні у власність тому самому ОСББ ? То є землі комунальної власності ! І флаг, чи то пак мітлу, міськраді в руки ! Не перепихайте своїх функцій на ОСББ ! Надасте землю юридично для ОСББ - тоді і будуть підстави за кошти об'єднання прибирати закріплену територію .Ми вам податки платимо ! І в міському бюджеті ви зобов'язані передбачити гроші на прибирання дворів ! Завтра ви ше захочете, щоби в вашій квартирі ми за вашу жінку підмітали ! За такі речі треба не то частини премії позбавляти, а з роботи з вовчим білетом з тріскотом виганяти !
Лучанин Показати IP 28 Січня 2021 01:34
Мені всерівно хто, аби було прибрано. В той же час мені не зрозуміло чому прибирати свої прибудинкові території від снігу, бруду чи сміття мають ЖЕКи або ОСББ, а паркани на їх території зносять муніципали. то може муніципали і території поприбирають, сніг же там незаконно лежить - дозволу ніхто не давав!
Отакої Показати IP 28 Січня 2021 06:03
А управителів будинків хто привів в Луцьк?Вони мають договори з міськрадою,до роботи-це їх прямий обовязок,а ваш,контроль.
Категорія А Показати IP 28 Січня 2021 09:10
Якщо прибудинкова територія юридично не закріплена за ОСББ - то це земля міської комунальної власності ! Звідси логічно випливає, що її прибирання знаходиться в компетенції комунальних підприємств міської ради !
Коваль Показати IP 28 Січня 2021 09:34
Осіюк ! Ти менше мудруй ! Дюди травмуються ! Шуфлю в руки і маслай ! Бо якщо ти зазвіздився і не хочеш робити - то тою ж шуфлею ми корону тобі на голові швидко поправимо ! А то начальники ЖЕКів .... груші околочують ! Понавпускав в місто якихось заїзджих опришків, які тільки лучан доять ! Селюки, які себе міщанами вважають, сміття до Луцька з навколишніх сіл звозять ! Наводь порядок ! Бо підозріваємо, шо і в твоїй хаті такий "порядок" !
Лучанка Показати IP 28 Січня 2021 13:44
О, як зачепило! Ще і снігу не було толкового. Чи не зажерлись містяни : от якось так - зимою сніг буває і може падати кілька діб. Не хоче Коваль попробувати поборотись із Небесами. Премію матиме.
Коваль до Лучанка Показати IP 28 Січня 2021 22:02
І тобі, принцесо, шуфлею тоже корону поправимо ! Або на вибір - держаком від мітли крижі можемо помасажувати ! Берись до роботи !
Лучанка Показати IP 29 Січня 2021 10:21
Бачите, якось так в житті склалося, що і мітла, і шуфля мають по два кінці. Якщо будете дуже ними розмахувати, то - непевний час - -можете ненароком собі щось розім'яти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus