USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто Ви, пане Порошенко? Президенту дорікнули за кіпу, одягнену під час візиту в Єрусалим

22 Січня 2019 15:18
Під час візиту в Єрусалим Петро Порошенко прикрив голову традиційним єврейським чоловічим головним убором, що викликало неоднозначну реакцію соцмереж, враховуючи показну православність гаранта. Як пишуть у Фейсбуці, тим самим Порошенко став героєм анекдоту, який сам розповідав – Рабіновичем, якому слід визначитись з вірою.

«Без Томосу, без Епіфанія, а головне, без Наріка. Як так?» – масово жартують соцмережі з приводу поїздки Порошенка в Ізраїль, куди він полетів на два дні, перервавши «Томос-тур».

Як повідомляють ЗМІ, основною метою візиту на землю обітовану стало лобіювання новоствореної ПЦУ перед Патріархом Єрусалимським Феофілом, який поки нову церкву не визнав, як не визнали її і більшість помісних церков (а патріарх Сербський назвав рішення Константинополя про надання автокефалії катастрофічним).

Для легалізації ПЦУ потрібно визнання 15 помісних церков, а Єрусалимський патріархат – один з найважливіших, входить до четвірки так званих давніх церков, що не висловилися з приводу ПЦУ.

В рамках візиту до древньої святині – Стіни Плачу – зібралося безліч людей на спільну молитву. Приєднався до молитви і президент України Петро Порошенко. Для цього йому довелося прикрити голову традиційним єврейським чоловічим головним убором.

Ця ситуація викликала неоднозначну реакцію суспільства. Адже Порошенко в кіпі різко дисонує з образом Порошенка-проповідника, який на запитання про боротьбу з корупцією рекомендує покаятись і поставити свічу, а отримання Томосу видає за особисте досягнення. Не кажучи вже про те, що цим самим гарант нівелює 35 статтю Конституції України, відповідно до якої церква має бути відокремлена від держави та її втручання.
Тим самим Порошенко сам став Рабіновичем – героєм анекдоту, який він розповів у Луцьку минулоріч.

«Вибачте, як кажуть в тому анекдоті – Рабінович: або хрестик, або труси», – сказав Порошенко розповідаючи, щоправда, про ДФРР.
У Фейсбуці, реагуючи на ці фото, вже встигли перефразувати відомий анекдот, коментуючи світлину, на якій гарант залишає послання в Стіні Плачу.
А дехто пожартував, що насправді Порошенко ніби щось хоче звідти дістати.

Загалом, в соцмережах досить своєрідно відреагували на перевтілення президента, зазначивши, що це виглядає як насмішка над українським народом та його вірою. Також звернули увагу на те, що президент повернувся спиною до святині, чого робити не можна. Окремі коментарі стосувались і того, якої віри сам Петро Порошенко. Окрім того відзначили, що одягати кіпу Порошенку було не обов'язково - достатньо було будь-якого головного убору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Петя Показати IP 22 Січня 2019 15:45
православный иудей, пупец)))
Вася до Петя Показати IP 22 Січня 2019 21:37
Цікавий народ українці. Вибрали президентом олігарха-єврея, який за життя змінив партійну і ідеологічну приналежність мабуть з десяток разів. А потім питають "Хто ви, пане Порошенко?". Бл*, папуановогвінеєць - невже не ясно?)
Варвара Показати IP 22 Січня 2019 15:55
Кайся ! И молись! Люди за межею бідності а дрга частина на заробітках в пана
Виборець Показати IP 22 Січня 2019 16:10
Молодець, президент, зі шкіри лізе, аби утвердити нашу єдину церкву, а зрадники не можуть місця знайти. Чують, що Петро знову стане президентом. Не казіться,
ще не зовсім свідоми до Виборець Показати IP 22 Січня 2019 17:47
Я так розумію, що ви будете голосувати за митрополита вальцмана?
Навуходоносор Показати IP 22 Січня 2019 16:40
Кто вы, господин президент? А хрен его знает, кто! На видео пятилетней давности гарант обозвал известного депутата ВР "православной сукой". Это факт. В его доме висит картина под названием "Святое семейство", написанная придворным художником. На ней изображен гарант вместе с супругой и детьми (дай им Бог здоровья!) Вся семья изображена на картине в образе святых. Нимбы над головами. Это при жизни! И это тоже факт, все это было в СМИ. Церковь новую, на появление которой возлагалось так много надежд, он умудрился сделать не объединенной автокефальной, а турецкоподданной. И кто же он после этого? Не знаю...Скорее всего ответ надо искать в святом письме, оно не врет:"Он тот, кто знает мало, но заражен гордыней и страстью к состязаниям и словопрениям, от которых исходят распри, лукавые подозрения, злоречия и греховность" (1 - ое Тимофею, 6:4)
журналіст Показати IP 22 Січня 2019 17:52
Автор цього журналістського «шедевру» не правий. Стіна Плачу – це одне з найсвятіших місць Єрусалиму. Вона входить в композицію будівель загальної синагоги і тому на її території треба виконувати певні вимоги (як у синагозі). Під Стіною може помолитись кожен, незалежно від віросповідання. Тут існують і певні правила щодо одежі: голова жінки повинна бути покрита хустиною, не дозволяється виставляти оголених рук і плечей. Чоловіки ж повинні одягнути єврейську кіпу. Кіпи лежать в спеціальному ящику при вході до стіни, вони носять символічний характер (виготовлені з картону), ну, а Порошенку подали (як видно на фото), бархатну кіпу. Мені, православному християнину, випало щастя двічі побувати в Єрусалимі і мене без кіпи не допустили до Стіни Плачу. Довелось її накласти на голову.
Порохобот проснувся до журналіст Показати IP 22 Січня 2019 18:37
Не в'яжеться твоя логіка, охоронці на території без кіпи.
читач до Порохобот проснувся Показати IP 24 Січня 2019 20:42
Охоронці не люди!
Анатоль_ Бідзюра до журналіст Показати IP 22 Січня 2019 19:53
Два рази надягав кіпу, як відвідував Стіну Плачу в Єрусалимі. Ви мені дорікаєте цим? То поїдьте туди самі і спробуйте цього не зробити - то й не потрапите туди ніколи. Мене не поменшало.
Анатоль_ до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 22 Січня 2019 20:23
Тьозка тобi зачьот за кепу i шо не соромишся вiри свойiх предкiв! Шоб полетiти на батькивщина предкiв то недешева справа? Тож лiтаком можна в Iзраiль
Вася до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 23 Січня 2019 00:18
Справжнього "Анатоля" тут по орфографії впізнають за три секунди. Сідай, два) Перекажи керівнику, хай краше готує вас, остолопів)) А ще ліпше - знайди нормальну роботу, де користь людям приносити можна.
Навуходоносор до жур Показати IP 22 Січня 2019 19:06
Что то я не припомню, чтобы во время государственных визитов в Украину еврейские политики были замечены в целовании православных крестов. Может кто-то видел? Пусть напишет. Хулиганские выходки хасидов в Умани - видел, вот недавно распятие Христа испоганили там же.
Іван Показати IP 23 Січня 2019 21:57
Отримання Томосу про автокефалію української православної церкви - найбільша подія після набуття Україною незалежності.
Лучанин до Іван Показати IP 24 Січня 2019 09:26
А я думав, що найкраща подія - це коли добробут громадян з кожним роком покращується і їм не потрібно виїждати зі своєї країни
Вірте дальще Показати IP 23 Січня 2019 22:37
Його даже твариною назвати неможна, тварити мені кажеться розумніші, і відданіші
Андрей Показати IP 25 Січня 2019 12:43
Кто Вы? Я обычный петрушка-клоун
Володимир Показати IP 25 Січня 2019 15:50
А що ви хотіли від Вальцмана-Порошенка. Якщо треба то він і чалму арабську на голову надіне і будійським монахом прикинеться аби тільки на другий термін вибрали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus