USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Хворі нирки й поганий зір: лучанин за ухилення від служби відсидить рік

26 Травня 2024 18:18
Лучанин отримав повістку, пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби. Але обвинувачений не прийшов у військкомат у день відправлення до військової частини, за що й потрапив на лаву підсудних.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У суді чоловік повідомив, що у нього проблеми зі здоров’ям і не розуміє, чому його визнали придатним. Він має зір із показником мінус дев’ять та хронічні захворювання. Як розповів, коли показав у ТЦК довідки, що підтверджують його стан, почув у відповідь лише: «Ви ці довідки купуєте!»

«Я писав заяву у військкоматі, що мій стан здоров’я погіршується. Пройшов дві військово-лікарські комісії. Потім лежав на операційному столі, адже маю проблеми з нирками, зір у мене взагалі впав до мінус дев’яти. На це у військкоматі мені відповіли, що ви купуєте довідки. Це ж не правда! Від військкомату я не ховався. Мені першу повістку дали і я прийшов», – наголосив обвинувачений.

Читати ще: Батько і брат на фронті: як волинянина судили за ухилення від призову

Зрештою, чоловік свою вину визнав та сприяв розкриттю злочину. Зважаючи на це, суд виніс вирок – два роки позбавлення волі. Але, опираючись на всі пом’якшувальні обставини, звільнив від передбачуваного покарання та призначив рік іспитового строку.

Проте сторона обвинувачення з таким рішенням не згідна та подала апеляцію.

«Ми вважаємо, що суд безпідставно звільнив обвинуваченого від відбування покарання, не врахував суспільної небезпеки вказаного кримінального правопорушення та особи обвинуваченого. А тому вважаємо, що вирок суду першої інстанції підлягає скасуванню, з ухваленням нового вироку за статтею 336 Кримінального кодексу України із позбавленням волі на три роки», – зазначила прокурор Оксана Яковлєва.

Читати ще: Жив у лісі, ховаючись від мобілізації: волинянин побив поліцейського на Львівщині, бо злякався вручення повістки

Чоловік же вироком суду першої інстанції був цілком задоволений. Тож просив клопотання прокурора не задовольняти та вирок не змінювати.

«Прошу суд взяти до уваги мій стан здоров’я і не позбавляти волі. Провину визнаю, готовий виправлятися», – каже обвинувачений.

Заслухавши думку двох сторін, колегія суддів виносить вирок – задовольнити клопотання прокурора частково. Обвинуваченому призначили рік позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
єспл Показати IP 26 Травня 2024 18:51
Так за що ж його засудили, якщо дійсно хворий. Тецекунів з велекашниками судіть. Країна абсурду.....
р Показати IP 27 Травня 2024 00:33
МЕНІ СПОДОБАЛОСЬ РІШЕННЯ СУДУ !!! БАРИН ЗНАЄ ЖЕ РОБИТЬ !
Людина Показати IP 27 Травня 2024 11:50
"суспільної небезпеки вказаного кримінального правопорушення" - ви там вже зовсім головою поїхали?
Людмила Показати IP 27 Травня 2024 23:40
Тепер нехай Сам Бог винесе свій вирок таким суддям нечестивим!!І ТЦКашники нехай теж понесуть покарання за своє рішення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus