USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Хвиля вандалізму в Україні: Бандера, Шухевич та Перун. ВІДЕО

12 Березня 2013 11:45
Невідомі відпилюють голови, руки або просто руйнують пам'ятки архітектури, барельєфи та скульптури по всій Україні.

Так, скульптури різних релігійних та політичних уподобань потрапляють під руки руїнників, - йдеться у сюжеті «ТСН. 19:30».

Зокрема на Рівненщині на вулиці Бандери невідомі розбили меморіальну дошку героя України, а поруч чорною фарбою намалювали свастику. Хуліганів розшукає міліція, а сліди нападу тим часом замалювали.

Схоже варварство тими ж днями побачили ще в кількох регіонах Західної України. «В ніч на 6 березня на Стрийщині було пошкоджено меморіальну дошку та пам'ятник Степану Бандері. У ніч на 7 березня банди вчинили наругу над барельєфом Шухевича (у Львові, - примітка редактора)», - повідомив академік міжнародної академії інформатизації Володимир Перегінець.

Також у столиці обезголовили копію божества Світовида, яку встановили з нагоди 1500-річчя Києва. Наруга трапилась у центрі поруч із управлінням міліції. Для рідновірів ця скульптура була сакральною пам'яткою архітектури. Її знайшли в річці Збруч, у 19 столітті.

Ще один випадок вандалізму в Києві: влітку спочатку спиляли, а потім ще й підпалили монумент бога Перуна. Одразу за ним запалала й каплиця на місці Десятинної церкви. Скульптор Анатолій Кущ скаржиться, його пам'ятники теж не раз потерпали від рук вандалів. Він каже, що це не просто напад на скульптури, це напад на культурну спадщину та державу.

До слова, за останні випадки вандалізму у столиці і по всій Україні жодної людини не притягнули до відповідальності.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
зaгрeб Показати IP 12 Березня 2013 12:15
Ето православний патруль им.Масковского Патриархата.
Гость Показати IP 12 Березня 2013 12:37
Правильно роблять, який Бандера Герой- бандит.Герої наші жили і живуть на Україні, а не в Німеччині.Його прихвосні вбивали жінок і діток, за що він воював і йому подібні.Чим завинили старики,жінки і діти.Мені дід розказував про геройство його поплічників, якими він керував з-за Бугу.Скіьки ви будете з ним возитись,не сприймає наша молодь такого "героя".
Макар до Гость Показати IP 12 Березня 2013 15:28
Те,що "ваша молодь" не сприймає то й так зрозуміло.Як можуть внуки сталінського вертухая сприймати героєм того ,хто його діду серпом відрізав яйця.
Geotomik Показати IP 12 Березня 2013 13:05
«Так, скульптури різних релігійних та політичних уподобань потрапляють під руки руїнників» мне кажется или они иронизируют? :) Согласен с предыдущим комментом от «Гость». Кого то явно достало навязывание нам идеологии про «героев».
Олежик Показати IP 12 Березня 2013 18:37
"Я буду мстіць і мсця мая будєт ужаснай" - тихенько промовляв Симоненко, пиляючи голову пам"ятнику в центрі столиці...
Я Показати IP 12 Березня 2013 23:00
Правильно поступают +100

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus