USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Кілером» Бабченка є відомий колишній монах УПЦ МП і УПЦ КП

1 Червня 2018 09:33
Монах-волонтер Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви Московського патріархату і згодом Української православної церкви Київського патріархату Аристарх заявив, що є тією людиною, якій замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, після чого він звернувся до Служби безпеки України, інформують Тексти.

"Зараз багато хто шукає фоточки Бабченка в Чечні, Грузії і т,д. Не можу зрозуміти нафіга. Відстороніться від персоналій. Реально вперше СБУ вдарила по зубам фсів на випередження. Не шукають вбивцю, це завжди непросто, особливо якщо працюють люди особисто ніяк не пов'язані з жертвою. Вперше ми їх, а не вони нас, і це прекрасно", - написав Цимбалюк.

"Прекрасно, що в службі працюють талановиті молоді опера, до яких спокійно йдеш з інформацією про замовлення на вбивство. Звертаєшся і не боїшся, що тебе зіллють тим же замовникам за $$$$. Чесно, не знаю, як складеться моя доля далі, трохи на нєрвах. Але точно знаю,що оперативник, який всю цю справу тягнув на собі, слідчий у справі - люди честі. Люди, які реально пашуть для того, щоб життя в Україні було безпечним. Жаканчик, тобі окремий респект і уважуха, ти реально витягнув всю цю муть на своєму горбі, ну і ти реально справжній. СБУ мене не кинуло,в мене все добре", - підкреслив Цимбалюк.

"Пишу з відкритим так сказать забралом. Після оприлюднення запису отримання мною авансу за вбивство людини, без зміни мого голосу шифруватися сенсу не бачу. А головне - дякую всім друзям за підтримку. Разом ми сила. Ніяких інтерв'ю найближчим часом не буде. Йде слідство, я давав підписку про нерозголошення", - резюмував учасник спецоперації.
У 2006-му році Цимбалюк постригся у ченці, і відтоді він - Аристарх. Спочатку був ієродияконом у православній церкві Московського патріархату, потім - Київського. Розчарувавшись в обох, став монахом-відлюдником на Закарпатті.
Аристарх досі у чернечому чині, але став волонтером на російсько-українській війні. Одного разу він вирішив, що не є настільки праведним, щоб допомагати українським військовим молитвою, і пішов на фронт.

Свій шлях на Донбасі Цимбалюк починав у підрозділі медичної евакуації "Госпітальєри". Потім зупиняв контрабанду, працюючи в мобільних групах СБУ.
Про нього близько року тому виходив невеликий документальний фільм на Громадському телебаченні:
Ось фоторобот, оприлюднений раніше поліцією, та фрагмент фото з фейсбук-профайлу Цимбалюка:
В Службі безпеки спершу заперечували участь Цимбалюка, аж до того, що речниця називала його "хворою людиною".

«Це якась хвора людина. Не поширюйте дешевих фейків. На заборі люди можуть будь-що написати», — заявила Гітлянська.

На питання Громадського про те, навіщо Цимбалюк зізнався у тому, що він виконавець, якщо за версією СБУ він ним не є, Гітлянська сказала: «Можливо, щоб пропіаритись».

Також на питання про те, чи «справжній виконавець» не розголошується та чи перебуває під охороною, Гітлянська заявила: «Без коментарів».

Водночас у коментарі «Українській правді» на питання про Цимбалюка Гітлянська сказала, що «не знає, хто це».

Але потім вона вибачилася за дезінформацію:
Увечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві. 30 травня стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. В організації «Репортери без кордонів» розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цинік Показати IP 1 Червня 2018 10:00
Кадрова політика установ, що позиціонують себе як "церкви", м'яко кажучи дивує, і то вже дуже давно.
нічого не розумію Показати IP 1 Червня 2018 10:02
"Ієродиякон", "нафіга", "нєрви". "СБУ заперечує", "на заборі написано", "хвора людина"....... Дурдом "Веселка" якийсь.....
Правдоруб Показати IP 1 Червня 2018 11:54
Тепер зрозуміло кого готує московський патріархат , виходить церква для них це табір по навчанню терозистів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus