USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Журналісти дізнались ім’я другого затриманого у «справі Бабченка»

18 Червня 2018 20:50
Другого підозрюваного в замаху на Аркадія Бабченка звуть Тарас Стельмашенко, він громадянин України.

Про це в понеділок, 18 червня, з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляють ЗМІ. Також ЗМІ опублікували фото підозрюваного, пише Главком.

За даними СБУ, він спочатку знаходився на території Ростовської області, де нібито проходив спецпідготовку. Після чого, у травні, приїхав в Україну і став під начало Бориса Германа - для здійснення вбивств, у тому числі за «списком 47».

Чому в цьому випадку Герман використовував замість кілера Олексія Цимбалюка - не повідомляється.

Пізніше прокурор Роман Циба підтвердив інформацію, що третій затриманий у «справі Бабченка» - Тарас Стельмашенко. Шевченківський райсуд 15 червня обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У той же час адвокат підозрюваного Бориса Германа, чию апеляцію сьогодні розглядав суд і якого лишили під вартою, заявив, що його підзахисний не знає Тараса Стельмашенка.

Нагадаємо, увечері 29 травня повідомили про вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві. 30 травня з'ясувалося, що Аркадій Бабченко насправді живий, а інформація про загибель журналіста була частиною спецоперації СБУ щодо запобігання замаху на нього.

Згодом у Києві було затримано підозрюваного в організації замаху на журналіста – Бориса Германа, якого 31 травня суд взяв під варту на 60 днів. А «виконавець» Олексій Цимбалюк замаху на Бабченка проходитиме у справі як свідок.

Також стало відомо, що 13 червня СБУ затримала громадянина України - «громадянина Т.» - який, за даними слідства, керував групою осіб, що готувала замах на Бабченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus