USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Княгининівська ОТГ погрожує закрити Луцьку полігон у Брищі

24 Квітня 2019 10:47
Громада Княгининівської сільської ради пропонує Луцьку шукати альтернативну ділянку для майбутнього полігону, а також вимагає закінчити рекультивацію старого полігону, вирішити питання збирання і утилізації фільтрату.

Про це йшлося 24 квітня під час 56-ї сесії Луцької міської ради.

До початку сесії до зали засідань прийшли депутати Княгининівської сільської ради, які підготували звернення до своїх колег із Луцької міської ради щодо питань експлуатації полігону твердих побутових відходів у селі Брище.

Депутатка Княгининівської сільської ради Анна Войтюк повідомила, що 6 квітня тимчасова комісія з питань використання та функціонування полігону в Брищі зафіксувала грубі порушення чинного законодавства на території полігону, який орендує Луцька міська рада.

«Наявна досить погана ситуація на полігоні. У нас склалася думка, що або вам ваші повноважені особи всього не доносять і ви не повністю обізнані, або ви просто нехтуєте нормами законодавства у використанні полігону», – сказала Анна Войтюк.
Вона додала, що в Брищі утворилися озера фільтрату, також на старій частині полігону потрібно провести рекультивацію земель.

«Порушення виявлені вже не вперше і зафіксовані поліцією та Державною екологічною інспекцією. Крім того, Луцька районна державна адміністрація (орендодавець) отримала відповідь від екологічної інспекції, у якій ідеться про накладення припису на Луцьку міську раду (орендаря) з вимогою усунути виявлені порушення. Наголошуємо, що вказаний припис є підставою для розірвання договору оренди для орендодавця», – вказано в зверненні депутатів Княгининівської сільради.
Отож, депутати Княгининівської сільської ради вимагають передбачити в бюджеті Луцької міськради кошти для усунення порушень, а також привести полігон у належний стан відповідно до вимог екологічного та земельного законодавства.

У протилежному випадку Княгининівська сільрада з Луцькою райдержадміністрацією погрожує в судовому порядку розірвати договір із Луцькою міськрадою щодо оренди останньою полігону в Брищі.

Окрім того, як зазначила Анна Войтюк, громада Княгининівської сільради пропонує луцьким депутатам шукати альтернативну ділянку для майбутнього полігону, просить закінчити рекультивацію старого полігону і закрити це питання, яке тягнеться з 2015 року, вирішити питання збирання і утилізації фільтрату, а також вимагає вжити заходів щодо ліквідації несанкціонованого скиду фільтрату.

«Хочемо, щоб ви оперативно відреагували на наше звернення. Підіть назустріч людям. Так, ми провели дослідження, за результатами якого в нас захворюваність зросла удвічі», – звернулася до депутатів Луцької міськради Анна Войтюк.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт акцентував, що депутати знають про проблему Брища і роблять усе в напрямку вирішення цих питань.

«Ми знаємо про проблеми і робимо все, що від нас залежить, аби громада жила безпечно. Ніхто не ставить собі за мету створити там проблему... Ті кроки, які ми маємо зробити, ми зробимо. Хочу акцентувати, що це проблема не нова, вона виникла у 2015, 2016 роках», – вказав Григорій Пустовіт.

Своєю чергою, Анна Войтюк нагадала, що кожної останньої суботи місяця збираються члени комісії з питань використання і функціонування полігону в Брищі.

Депутат Микола Дендіберін запропонував колегам після Великодніх свят усім разом виїхати на місце, аби оцінити масштаб проблеми. Його пропозицію підтримали й інші обранці громади Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus